Recepten met Kreeft

Over Kreeft

Recepten met Kreeft

De Europese kreeft (blauwzwarte rug) weegt 6 kilo en wordt het hele jaar gevangen bij noordwest-Noorwegen, de Azoren en Marokko. Hij is zowel levend als diepgevroren te koop en moet in zout water worden gekookt. Ook de Amerikaanse kreeft (groen tot roodblauw pantser) is levend en diepgevroren te koop. Hij wordt bij de Verenigde Staten en Canada gevangen en vervolgens, levend in ijs verpakt, naar Nederland gevlogen. Er is ook kreeft van eigen bodem: de Nederlandse of Oosterscheldekreeft (diepblauw pantser) wordt van 1 april tot 16 juli in een korf, net of fuik in de Oosterschelde gevangen. Het vlees van dit kreeftje is na het koken heel zacht en fijn van smaak.

Verwante ingrediënten van Kreeft


Overzicht van recepten met Kreeft

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kreeft. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kreeft en waar Kreeft het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 136 recepten
Appel garnalensalade in schelpen.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Rijst en Kreeft

Voor de slasaus - 1 tabletje zoetstof - 1 theelepel mosterd - snufje peper - 1 dessertlepel maisolie - 2 dessertlepels citroensap Vo...

Artisjok bodems Toselli
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Kreeft en Artisjokken

Artisjokbodems laten uitlekken en vullen met krab of kreeft uit blik Maak een bechamelsaus: verdeel over de artisjokbodems en bestrooi met...

Avocado met kreeft
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Snijd de avocados middendoor, verwijder de pitten, schep ze uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel het vruchtvlees met c...

Beschuitbol met visragoût, warme
Uit de categorie brood: met Kaas, Kreeft en Surimi

Snij het kapje van de paprika en snij 12 dunne ringen. Snij de rest in kleine stukjes. Verdeel de surimi in stukjes. Meng surimi met paprika...

Beurre de homard (kreeftenboter)
Uit de categorie sauzen: met Kreeft en Eieren

Stamp de kreeftdelen fijn, voeg de boter toe en wrijf door een zeef....

Bisque de Homard - Kreeftensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Rijst

Snijd de kreeft in stukken. Smelt de helt van de boter in een grote pan en fruit de groenten tot ze zacht zijn. Voeg de kreeft toe en blijf...

Bisque de homard a ma facon
Uit de categorie borrelhapjes: met Port, Prei en Zout

Maak een krachtige kippenbouillon met veel kip en weinig water. Kook de kreeften kort in royaal water met zout en cayennepeper. (Water ee...

Bouillabaisse als in Marseille.
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Uien

De groenten wassen en schoonmaken. De uien en knoflookteentjes pellen en fijnhakken. De tomaten laten schrikken in kokend water, pellen, in...

Bouillabaisse op z'n Marseillaans
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Uien

Snijd de koppen van de vissen en giet er een halve liter water bij, de wijn, de cognac en alle verdere ingredienten tot en met de peper. Hou...

Canape Bagration
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Brood en Kreeft

-met een vormpje vierkantjes uit het brood halen en licht roosteren-besmeer ze met boter en leg er de sla op -leg er de kreeft en de olijve...

Célestines à la Joinville
Uit de categorie vis: met Zout, Bloem en Kreeft

Van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken en daarvan heel dunne flensjes bakken. Elk fle...

Cioppino
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Olie

-fruit de uien, voorjaarsuien, paprika en knoflook 5 min in de olie -voeg wijn erbij en laat flink sudderen -voeg tomatenpuree, water, kru...

Cocktail van Kreeft met Kip
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Kook de kipfilet 10 minuten in wat bouillon van een blokje. Snij de filets in dunne plakjes. Was de champignons en ciseleer ze. Haal bij 2 s...

Cocktail van Kreeft met Meloen
Uit de categorie voorgerechten: met Room, Kreeft en Cognac

Snij de meloen doormidden, haal er de pitjes uit en snij er balletjes uit. Klop de slagroom stijf, meng deze door de mayonaise, evenals wat...

Cocktail van:
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Verdeel de vis in stukjes.Verwijder het kraakbeen of graatjes en vel, en leg de stukjes in glazen.Roer de tomatenketchup,cognac of witte wij...

Crab Stuffed Lobster Rayna
Uit de categorie bbq: met Melk, Olie en Bloem

zet de barbeque aan en bestrijk het roostermet olie.snijd de kreeft staarten vanaf de bovenkant voorzichtig in zodat je hem open kunt klappe...

crabgreen salad
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Kreeft

was de sla en de selderij goed. van de kroppen sla gebruik je alleen het binnenste gedeelte, de harten. snijd de groenten in smalle reepjes...

Creatie van kreeft en kip in heldere kreeftensa...
Uit de categorie vis: met Prei, Zout en Tijm

Creatie van kreeft en kip in een heldere kreeftensaffraansaus Court bouillon trekken op basis van tarbotgraten. 20 minuten laten trekken e...

Dadar kepiting 1
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kreeft

Kluts de eieren met peper en zout. Bak de knoflook en het spek. Snijd de prei fijn en bak ook dit mee. Bak een omelet van het ei, schep a...

De kreeft van Blancheke
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Room en Rijst

de groenten schoonmaken, de kreeften eventueel koken anders ontdooien en doorsnijden. Darm verwijderen en andere oneetbaarheden. De groenten...

Demi-homard a la puree des haricots verts et be...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kreeft en Wijnazijn

Demi-homard a la puree des haricots verts et beurre noisette Kook de kreeften* maximaal 5 minuten (ongeveer 1 minuut per 100 gram) in r...

Demi-homard à la purée des haricots verts et be...
Uit de categorie vis: met Zout, Kreeft en Mosterd

Demi-homard à la purée des haricots verts et beurre noisette Kook de kreeften* maximaal 5 minuten (ongeveer 1 minuut per 100 gram) in ru...

Demoisellekreeftjes met verse kruiden
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Kreeft

- Stoom de kreeftjes 5 min in een stoompot. Snij ze in twee en verwijder de darm en de maag. Schik ze op een ovenplaat of schotel. - Hak d...

Diplomatensaus
Uit de categorie sauzen: met Kreeft en Truffel

Snijd de truffel tot julienne en verdeel de kreeft in zeer kleine stukjes alvorens u van beide een halve eetlepel bij de Normandische saus v...

Dublin Lawyer(kreeft)
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Room en Kreeft

Snijd de kreeft over de rug doormidden, verwijder al het vlees ook dat uit de scharen.Snijd het vlees in stukken.Verhit de boter tot het beg...

Veel voorkomende ingrediënten met Kreeft