Recepten met Kropsla

Over Kropsla

Recepten met Kropsla

Een puur Nederlandse groente die het hele jaar door verkrijgbaar is. In mei en juni komt de sla van de volle grond, overigens is er kassla. Kropsla bestaat uit een dichte krop van grote, brede bladeren. Deze sappige groene bladeren omsluiten een zacht hart. Kropsla is een slanke en gezonde groente; 100 gram levert slechts 12 kcal en bevat bovendien veel calcium en ijzer. Het is een goedkope groente. Goede kropsla ziet er fris uit en heeft geen verlepte bladeren. Let op het hart; dat moet stevig en gesloten zijn. Gebruik de sla zo snel mogelijk na aankoop. Bewaren kan, maar liever niet langer dan 2-3 dagen in de groentelade van de koelkast. Is de kwaliteit toch wat minder geworden, snijd de stronk dan van de krop en leg de sla in een bak water en veel ijsklontjes. Verwijder voor het gebruik de buitenste stugge bladeren. Maak de bladeren los, was ze en droog ze in een slamandje, in de slacentrifuge of met een schone doek. Pluk de bladeren daarna in kleine stukjes. Laat schoongemaakte sla niet te lang staan en schep er pas op het laatste moment de dressing door. Reken, als u de sla rauw eet, op 1/4-1/2 krop per persoon (± 100 gram). Door kenners en fijnproevers wordt kropsla ook wel 'botersla' genoemd. Die naam dankt de sla aan zijn boterzachte en kruidige smaak. Kropsla past eigenlijk bij iedere maaltijd. Op brood, bij de warme maaltijd, in een wrap, maar ook gevuld of gestoofd.

Verwante ingrediënten van Kropsla


Overzicht van recepten met Kropsla

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kropsla. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kropsla en waar Kropsla het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 247 recepten
Ham-aspergecocktail
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Sla en Zout

15 min. Kook de eieren in ? 10 min. Hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn. Laat de asperges uitlekken, s...

Lasagna alla Parmigiani con Melanzane
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 C. Bak het rundergehakt rul, voeg peper en zout toe. Snijd de aubergines in kleine dobbelsteentjes, de portabel...

Soepje van kropsla
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Was de sla en droog deze, verwijder de buitenste bladen en snij of scheur de rest in stukken. Laat de sjalotjes even smelten in de gesmolte...

'gegratineerde geitenkaas met appel en amandel
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

De plakken geitenkaas dienen ongeveer 2 centimeter te zijn. Wentel de geitenkaas eerst door losgeklopt ei en vervolgens door het amandel...

"GARNAALCOCTAIL MET WALNOTEN EN CACTUSVIJG&qu
Uit de categorie voorgerechten: met Dille, Tomaat en Walnoot

*Alles moet in laagjes op elkaar/leg de helft van de slamengeling als basis op de bodem van 2 kommen/strooi elk de helft van de selderblokje...

Aardappel-doperwten salade
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Paprika en Kropsla

Kook het ei in ? 10 min. hard, laat het onder koud stromend water schrikken, pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de p...

Aardappel-doperwtensalade
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Paprika en Kropsla

Kook het ei in ? 10 min. hard, laat het onder koud stromend water schrikken, pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de p...

Aardappelomelet met gemengde salade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Melk

Gemengde sla ingredienten: Kropsla 1/2 appel 2 eetl paprika-zoetzuur Maak een gemengde salade van kropsla, blokjes appel en 2 eetlepe...

Aardappelsalade met bacon en rozemarijnolie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Kook de aardappelen in de schil gaar in 20-25 min., laat ze iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. bak...

Aardappelsalade met gebakken bacon en rozemarijnol
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Kook de aardappelen in de schil gaar in 20-25 minuten, laat ze iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. B...

Ansjovis met paprika
Uit de categorie voorgerechten: met Melk, Paprika en Kropsla

Ontzout de ansjovis in de melk. Snijd de van zaadlijsten ontdane paprika in reepjes en leg die om en om met de filets, die u desgewenst in d...

Asperge-kipcocktail
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Kerrie

ASperges laten uitlekken en in stukjes van 1 cm snijden.Slablaadjes wassen en laten uitlekken.Kipfilet in kleine blokjes snijden.Bieslook fi...

Asperge-kipcoktail
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Kerrie

asperges laten uitlekken en in ca 1 cm stukjes snijden.Sla wassen en laten uitlekken.Kipfilet in kleine blokjes snijden.Bieslook fijnknippen...

ASPERGEBROODJES MET SLA EN TOMAAT
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Brood en Rucola

Meng de mayonaise met de mierikswortelpasta. Halveer de kerstomaatjes. Snij de koppen van de asperges. Bestrijk het brood met de mierikswor...

Aspergesalade met tomaat en kaas
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Olie

Met dunschiller asperges schillen, van onder kop naar beneden. Houtachtige uiteinden (2 cm.) eraf snijden. In wijde pan met ruim water en zo...

Bagels met kip
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Bagels

Was de limoen, rasp de schil en pers de limoen. Roer de limoensap, de helft van het sap en de ketjap door de mayonaise. Breng op smaak me...

Barbeque-kropsla met vinaigrette
Uit de categorie bijgerechten: met Augurk, Kropsla en Citroen

Meng voor de vinaigrette olijfolie, kappertjes, agurk, sjalot, bladpeterselie, olijven en citroensap en rasp. Breng op smaak. Leg de kropsla...

BIEFSTUK MET RODE-WIJNSAUS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

* Kook de aardappels gaar met de knolselderij.* Giet af en laat het geheel nog even met het deksel op de pan staan.* Stamp de puree fijn met...

Biefstuk met rode-wijnsaus en knolselderijaardappe
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Kook de aardappels gaar met de knolselderij. Giet af en laat het geheel nog even met het deksel op de pan staan. Stamp de puree fijn met de...

Bietensalade met zure haring
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Dille

Snijd de aardappels, appel en bietjes in gelijke blokjes.Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de augurken zo fijn mogelijk.Meng alles door el...

bietensalade-sandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Brood en Bieten

Was de sla, verwijder de harde nerfjes en dep de blaadjes droog. Ontvel de bietjes en schaaf ze in dunne plakjes (als je een pot hebt hoeft...

Boerenbruin met gerookte zalm
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zalm en Rode ui

Pel en snijd de ui in dunne ringen. Schil de perzik en snijd hem in dunne partjes. Was de sla en dep de blaadjes droog. Hak het ei fijn. Bes...

Boerenkaassalade met Zaanse mosterdsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Komijn

Snijd biede kaassoorten in smalle(lucifers). Snijd de knolselderij eveneens in smalle reepjes. Zet ze op met ruim kokend water waaraan limoe...

Bonte salade met volkoren penne
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

De sla wassen, uitslaan en in brede repen snijden. De worteltjes schrappen en in dunne, schuine repen snijden. De paprika schoonmaken, wasse...

Boterhamburger met tonijn
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Olie en Pesto

Klop de pesto door de mayonaise en voeg peper naar smaak toe. Verwarm de olie en fruit de knoflook met de sjalot op een laag vuur goudgeel e...

Veel voorkomende ingrediënten met Kropsla