Recepten met Kurkuma

Over Kurkuma

Recepten met Kurkuma

Specerij, gemaakt uit de wortelstok van geelwortel, wordt soms smalend 'de saffraan van de armen' genoemd. Het wordt gebruikt als onderdeel van kerrie. Het wordt meestal als poeder verkocht en geeft een sterke gele kleur. Heeft een enigszins bittere smaak en een zeer duidelijk aroma en moet daarom alleen worden gebruikt als het echt in een bepaald gerecht hoort. Kurkuma is afkomstig uit India.

Verwante ingrediënten van Kurkuma


Overzicht van recepten met Kurkuma

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kurkuma. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kurkuma en waar Kurkuma het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 694 recepten
Assad
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Gember

-dep het vlees af en snij het bij -inwrijven met wat zout -maal de gember met de knoflook tot een pasta en meng de kurkuma en de peper erd...

Aubergine met Indiase rijst
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Rijst

Kook de rijst gaar in gezouten water en laat hem goed uitlekken. Bewaar de rijst voor later. Snij de steel van de aubergines en haal het vru...

Auberginecurry
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Curry

Verwarm de oven voor op 200 C. Bestrijk beide aubergines met 1 eetlepel olie en prik met een vork gaatjes in de schil. Leg de aubergines i...

Aubergineschotel, in laagjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Snij de uien in (halve) ringen van 1 cm dik, de aardappels in plakken van 1 cm dik, de aubergines in plakken van 1 cm dik en de tomaten in p...

Authentieke hete indiase curry met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Olie en Uien

Verhit de ghee of olie op matig vuur in een pan met een dikke bodem, voeg laurier, kruidnagel, karemoms, kaneel en komijnzaad toe. Laat 2 mi...

Ayam gomeh
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Olie en Sereh

Ui en knoflook pellen, gemberwortel schillen. Ui en rode peper in grove stukken snijden. Knoflook in plakjes snijden. In keukenmachine of vi...

Ayam Masak Aceh
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Gember en Kurkuma

Snij de braadkuikens in aan de borst kant en openen in een vlindervorm, verwijder evt. vet en huid en braad het braadkuiken licht aan alle k...

Baigan Pakora
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Olie

Alle ingredienten voor de tamarindesaus in een klein schaaltje door elkaar roeren en dit apart zetten. Als u de chutney serveert, doe die da...

Bananencurry (Kela kari)
Uit de categorie bijgerechten: met Ghee, Zout en Gember

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de gember toe en fruit die zacht in 4-5 minuten. Voeg garam masala, komijn, chilipoeder...

BENGAALSE VISCURRY
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Ui snipperen, gemberwortel pellen en fijn hakken knoflook pellen en persen. De vis schoonmaken,wassen en droogdeppen. De vis in stukjes van...

Berbere saus (Ethiopische hete saus)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Piment en Bawang

Rooster 2 theelepels komijnzaad, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel kardemom, 1/4 theelepel piment, 1/2 theelepel fenegriek en enkele gedroogde ch...

Bhaji met doperwten en champignons
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Komijn

snijd de schoongemaakte champignons in tweeen, de grote in vierenui in halve dunne ringen snijdenkomijnzaad kneuzen in de vijzel, mosterdzaa...

Bhoona
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Snijd de vis in stukjes van 2,5 bij 5 cm. Verhit twee el olie in een grote liefst gietijzeren braadpan op een zacht vuur. Zet het vuur wat...

Bhoona gosht 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd overtollig vet van het vlees. Spoel het vlees af met koud water en snijd het in dobbelsteentjes. Laat de stukjes vlees op keukenpapier...

BHUJIYA aubergine op indiase wijze
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Gember

Snijd de eerste drie ingredienten in plakken.Bak de eerste drie ingredienten 10 minuten zachtjes in de olie.Voeg zout,kruiden en het water t...

Biefstukplakjes in een jasje van kokos
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Kokos en Gember

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en doe ze in een kom. Pel de knoflook en pers ze erboven uit. Schil de gember en ha hem fijn. Schep de ge...

Biryani
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Breng het water aan de kook. Voeg de rijst en twee theelepels zout aan het water toe en breng het weer aan de kook. Leg een deksel op de pan...

Biryani 1 (Hartige rijst met vlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Rijst en Varak

Was de rijst grondig. Breng het water aan de kook in een grote pan met dikke bodem; voeg rijst en zout toe en breng weer aan de kook. Laat d...

Biryani 2
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Melk en Olie

Breng het water aan de kook.Voeg de rijst en twee theelepels zout aan het water toe en breng het weer aan de kook. Leg een deksel op de pan...

Biryani 2 (met soep vooraf)
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Maak van het vlees als volgt een bouillon: bedek het vlees tot ± 10 cm met koud water en voeg de peterselie, het gemberpoeder, het zout, 1/...

Bladerdeegpasteitjes met surimivulling
Uit de categorie voorgerechten: met Room en Kurkuma

voorverwarmen ovenSnij de chalotjes fijn, snij de surimikrabstaarten in kleine blokjes, bak de chalotsnippers aan in wat vetstof in een stee...

Bloemkool en aardappelcurry
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

(1) Week 2 dl. kokos in 4 dl. water. Laat het een half uur staan en stop het dan in de blender. Zeef en bewaar de kokosmelk. (2) Verhit 1 e...

Bloemkool met cashewnoten
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Noten en Kurkuma

Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. Noten grofhakken.In pan met ruim water en zout, bloemkool 10 min. koken. In...

Bloemkool op zijn Thais
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Pepers

-verdeel de bloemkool in roosjes -snij de bosuitjes schuin in 2,5 cm stukjes -verhit een wok op hoog vuur tot hij heet is-giet de arachide...

Bloemkool-aardappelschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Pel de uien en de knoflook.Halveer de uien in de lengte en snijd ze in reepjes.Was de aardappel...

Veel voorkomende ingrediënten met Kurkuma