Recepten met Laurier

Over Laurier

Recepten met Laurier

Een vaste plant uit het Middellandse-Zeegebied. U kunt laurier ook in een pot kweken. Zet hem in de winter op een vorstvrije plek. Laurier heeft een pikant-kruidige smaak en past bij alle gebraad, stoofpotten en sauzen. Hij kan ook in bouillons en marinades worden gebruikt. In het eten moet laurier in kleine hoeveelheden worden gebruikt, want het heeft een zeer sterke, enigszins bittere smaak.


Overzicht van recepten met Laurier

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Laurier. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Laurier en waar Laurier het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1889 recepten
Eierschalen gevuld met roerei en zalm
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Eieren en Zeezout

Bestrooi de borden met een laag zeezout van circa 1 centimeter. Knip met een scherp, puntig nagelschaartje een ovale opening in de eierschal...

Aardappelspiesjes
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Laurier

Kook de aardappelen 15 minuten in kokend water met zout, laat ze iets afkoelen en snijd elke aardappel in vier partjes. Steek aan de spiesje...

BOUILLABAISE (vissoep)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Tijm

knoflook en ui pellen en fijn snipperen. prei wassen en in dunne ringen snijden. tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspo...

Bouillabaisse.
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

De langoustinekoppen en het afval van de kreeften goed aanzetten in de olijfolie. Knoflook, laurier en de tijm erbij voegen en goed mee frui...

Bourgondisch stoofvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif met bloem Verhit in een braadpan boter en olie, bak hierin de spekreepjes 5 min. Voeg het v...

Courgettesoep met een garnituur van kip en garnal
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

Schil een gedeelte van een courgette met de dunschiller en snijd deze schil in een fijne brunoise. Snijd uit dezelfde courgette ook nog een...

Franse vissoep
Uit de categorie soep: met Vis, Tijm en Venkel

Snijd de venkel in reepjes, bewaar het groen Stoof de venkel, ui en knoflook in hete olijfolie tot ze zacht zijn Schenk het flesje Maggi B...

Goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Bloem en Sambal

snij het vlees in redelijk grote blokken 3x3 cm,snij de ui in ringen,paprika in reepjes, bak het vlees in de margarine net zolang tot het dr...

lende in een rollade met ganzenlever.
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Tijm en Zeezout

Het vlees wordt lichtjes platgeslagen, gekruid en bedekt met ganzenlever. Na nog eens kruiden wordt het vlees opgerold en opgebonden. De rol...

Twaalf-Apostelensoep
Uit de categorie soep: met Vis, Prei en Zout

Groenten in blokjes/reepjes snijdenSmelt de boter in een ruime soeppan en fruit daarin de bacon (of spek) en de helft van alle groenten same...

varkensribstuk met groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

-snij de vetkant van het ribstuk hier en daar kruiselings in, tot aan het vlees -meng zout, peper, paprikapoeder en majoraan in een kommetj...

Waanzinnige ouderwets:Grootmoeders Hachee in een
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Bestrooi het vlees met zout en peper.Verhit de boter met de olijfolie en bak hierin de uien en de uitgeknepen teentjes knoflook tot de uien...

" Konijn met jagersaus".
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Madera

Snijd het konijn in stukken en marineer minstens 6 uur in de rode wijn met de grofgehakte wortel en ui, de doorprikte ui, tijm, laurier en j...

"AMALIA", GEHAKTBALLETJES VAN ORANJE
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room

GEBONDEN TOMATENSAUS: 500ml runderbouillon - 20g patentbloem -15gmargarine - 40g tomatenpuree - 40g vette mirepoix(prei, wortel ui gestoten...

"Tis na of noiet"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Verwarm de boter en olie in de wok, bak hierin de uien tot ze glazig worden. Voeg de suiker eraan toe en bak nog 2 min verder af, meng hier...

(zuidelijke) linzensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Brood en Linzen | 1 reactie

Week de linzen 1 tot 2 uur in water. Voeg 1 blik tomatenstukjes, 1 dl olijfolie en de andere ingredienten toe en breng alles samen aan de ko...

*Braadworst met groene linzen*
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Linzen

Snij de wortel in kleine stukjes en doe ze samen met de linzen en de groene kruiden in een flinke pan. Laat alles in een klein uurtje in ru...

*Linzen uit le Puy met spekjes*
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

Laat alle ingredienten behalve peper en zout in een pan met ruim water 35 minuten zachtjes koken. Doe dan zout & peper erbij en laat nog e...

*MAROKKAANS STOOFPOTJE *
Uit de categorie hoofdgerechten: met Thee, Tijm en Rijst

Snijd het vlees in brokjes en bestuif die met bloem. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd 2 dunne reepjes van de schoon- gemaakte s...

1 liter tomatenketchup
Uit de categorie sauzen: met Vis, Zout en Azijn

Kruidenazijn maken: kook alle kruiden in een scheutje azijn gedurende 2 a 3 minuten. Giet de rest van de azijn erbij en zorg dat je 1 eetle...

2 x Tapa`s
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

De chorizo : Doe de worst met de wijn en laurier in een koekenpan en laat alles afgedekt 10-15 minuten pruttelen of totdat de wijn iets is i...

5 in de pan
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Laurier en Boontjes

Snijd aardappels en appels in stukjes.Kook de aardappels met de groenten gaar (met laurier), voeg de boontjes en de stukjes appel toe. Op sm...

Spaghetti alla chitarra
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

? Fruit de knoflook en laurier in de olie tot ze verkleuren, schep ze uit de pan en bak het fijngesneden lamsvlees in de olie, afblussen me...

Aalsuppe, Hamburger
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

Sudder een kilo aal gaar in wat water met zout, laurier, 8 peperkorrels en 1½ dl witte wijn. Kook gedurende een uur 250 g mager spek in 2...

Aardappel- en Aardperensoep met Tijm, Mascarpone e
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Tijm

Bereiding groentebouillon: Vul de grootste diepe pan die je hebt voor de helft met water doe daar de grof gehakte geurige groenten in zoal...

Laatste reacties met dit ingredient

(zuidelijke) linzensoep

Nou dat is een heel apart recept, ik heb zelf de oregano eruit gelaten...

Door *Paulien*
Ajuinsaus

Mooie saus met het lichte bitter van de pils en zelf deed ik er nog wa...

Door *Goeman Etienne*
Kedgeree (Pakistaanse rijst met rode linzen)

heeeeeerlijk je moet het echt eten het moet in restaurants eten en men...

Door *joop*

Veel voorkomende ingrediënten met Laurier