Recepten met Laurierbladeren

Over Laurierbladeren

Recepten met Laurierbladeren

De bladeren van de zoete laurierstruik, die in de landen rond de Middellandse Zee groeit. De gedroogde lichtgroene bladeren hebben meer smaak dan de verse donkergroene, glanzende bladeren. Laurierbladeren geven hun kruidige, lichtbittere aroma pas af als ze in een soep of stoofgerecht mee sudderen. Reken op 1-2 laurierblaadjes in een gerecht. Als laurierbladeren te lang worden bewaard, verliezen ze hun aroma en worden ze bruin.


Overzicht van recepten met Laurierbladeren

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Laurierbladeren. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Laurierbladeren en waar Laurierbladeren het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 178 recepten
"INGELE KERRIEVIS"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

-dompel vis in melk en erna in meel -bak vis in olie en dreineer -fruit uien glazig in 30ml olie en voeg kruiden toe en fruit verder voor 3...

Aceitunas en escabeche (gemarineerde olijven)
Uit de categorie tapas: met Tijm, Olie en Komijn

Snijd de olijven met een mesje in de lengte tot de pit in. Doe ze in een kom en roer er de chilipeper, knoflook, oregano, tijm, rozemarijn...

Amritsar viscurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Meng alle ingredienten voor het beslag tot een dikke massa. Zet die terzijde. Verhit voor de saus de olie in een braadpan en bak daarin de...

Annabee's Szegediner goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zuurkool, Kruidenzout en Laurierbladeren

Oven niet voorverwarmen! Romertopf hoeft niet te weken, het gerecht is voldoende vochtig.Het spek in de lengte in dunne plakken snijden. (M...

ANTI-GRIEPBOUILLON
Uit de categorie soep: met Pepers, Knoflook en Koriander

Snijd de ui in tweeen. Steek de kruidangels in de laurierbladeren. Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes. Voeg dan alle kruiden...

Azijn met Provencaalse kruiden
Uit de categorie salades: met Tijm, Azijn en Dragon

-stamp de kruiden fijn en doe ze in een pot of fles -giet de azijn erbij en sluit de pot of fles goed af -even goed schudden en 3 weken op...

Balsamico-paddestoelen.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

-Maak de champignons schoon. -Pel en snipper de ui en de knoflook. -Was de tijm en rozemarijn en hak fijn.-Bak de paddestoelen in 3 portie...

BEIERSE STOOFPOT
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Uien

-bak vlees in boter bruin -draai vuur lager en strooi zout en peper op vlees -voeg uien, laurierblad en kummelzaadjies bij -laat even fruite...

Belgisch Stoofvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Witlof

Snijd de lappen in ongeveer even grote stukjes van 1/2 tot 2 1/2 cm verwarm de margarine in de vleespan en fruit de ui glazig - Snijd de...

Borsjtsj, Moskouse
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Kool

Snijd een bietje fijn en smoor dit met de wortel, de uien en de kool ± 10 minuten in wat olie met de peterselie, de tomatenpuree of de toma...

Borsjtsj, vegetarische
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Kool

Maak eerst een paddestoelenbouillon door de paddestoelen met 1 ui 1 uur in het water te laten koken. Neem de paddestoelen er dan uit en snij...

Bouillon van rund
Uit de categorie soep: met Zout, Foelie en Peterselie

Kilo runderpoulet of runderschenkel in 3 liter koud water aan de kook brengen. Als het net kookt afschuimen. Maak intussen de overige ingr...

BREYANI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

-braad uien goudbruin en haal uit pan -braad nu de aartappelblokjes ietje bruin in oli en haal uit pan en laat uitlekken op keukenpapier -ko...

Caribische visfilets
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Okra

Maak eert de tomatensaus.Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten tot ze zacht zijn. Fruit knoflook en chilipeper 2 min mee. Ro...

Carnavalsoep .
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Uien

Paprika's in kleine blokjes en uien in halve ringen snijden.Bebloem de runderpoulet en bak het bruin in de olie. Bak vervolgens de papri...

Chili con carne schotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Room en Rijst

Rul het gehakt Snipper de ui en de knoflook en bak dit mee Snijd de paprika?s in stukjes en bak die ook mee. Voeg het zakje mix voor chil...

Citroen/laurier-ijs gegarneerd met anijstuile'
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Sorbet

Sorbet Doe de suiker, glucose en 1 deciliter water in een pan en laat deze zo lang doorkoken totdat de suiker en glucose zijn opgelost in h...

Citroen/laurier-ijs gegarneerd met anijstuile's
Uit de categorie ijs: met Room, Bloem en Sorbet

Sorbet Doe de suiker, glucose en 1 deciliter water in een pan en laat deze zo lang doorkoken totdat de suiker en glucose zijn opgelost in he...

Consomme de baleine
Uit de categorie soep: met Bouillonblokjes en Laurierbladeren

Kook de walvis 30 a 40 minuten in 2 liter gezouten water.Snijd de groenten in dunne schijfjes en voeg ze met de laurierbladeren en de peper...

Curry van bieflappen en Masamam kerriepasta
Uit de categorie pasta: met Uien, Pinda en Suiker

Dep het vlees droog en verwijder vet en zenen. Snijd het vlees in stukjes van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Pel de uien...

Dahl (indiase linzenpuree)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Komijn, Linzen en Tomaat

Knoflook, ui, laurierbladeren en waterkers kleinsnijden. De tomaten pellen, fijnsnijden en bij het uienmengsel doen. Voeg de linzen toe. Lan...

Deng deng
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snij het vlees in plakjes. Hak de noten fijn en wrijf ze samen met de ketoembar, de djinten, de laos, de sereh, de basilicum en de citroensa...

DengDeng
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snij het vlees in plakjes. Hak de noten fijn en wrijf samen met de ketoembar, djinten, laos, sereh, basilicum en citroensap tot een brij. Ve...

Dragonazijn
Uit de categorie sauzen: met Azijn, Knoflook en Wijnazijn

Maak alle ingredienten schoon en hak ze goed fijn. Doe ze in een glazen fles of goed afsluitbare pot en giet de wijnazijn erop. Laat het 3 w...

Eend uit de Leie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Tijm

pel en snipper de uien, peper en zout de eend van binnen en van buitenverhit de boter in de braadpan en braad de eend op hoog vuur aan alle...

Veel voorkomende ingrediënten met Laurierbladeren