Recepten met Lente-ui

Over Lente-ui

Recepten met Lente-ui

Lente-ui wordt ook wel bos- of stengelui genoemd. Het zijn jonge uitjes, die met loof en al zijn geoogst. Lente-uien hebben een zachte, licht pikante smaak die tussen die van bieslook en ui in ligt. Dit maakt de groente erg geschikt om in groente-hapjes te verwerken. Fijngesnipperd kan lente-ui rauw in salades, in sauzen of op de boterham worden gebruikt. Als lente-uitjes worden mee gestoofd, geven ze een gerecht een zachte uiensmaak. Daardoor is het een lekkere smaakmaker in voorjaarsgerechten, eiergerechten, bij vis en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees en kip. Ook in veel oosterse gerechten wordt lente-ui verwerkt. Zachtjes in boter gestoofd is lente-ui erg lekker in vullingen. Echt verrassend is gefrituurde lente-ui. Snijd ze in stukken van 8-10 centimeter, haal de stukken lente-ui door een luchtig beslag en frituur ze enkele minuten in heet frituurvet. De naam bosui komt van de manier waarop de uien worden verkocht, in bosjes van enkele stuks. Het formaat van lente-uitjes kan nogal verschillen. Soms zijn ze klein en dun, soms zijn het flinke uien. Verwijder voor het gebruik het wortelvoetje en het buitenste droge vliesje. Vervolgens kunt u zowel het witte als het groene deel dwars in ringetjes of stukjes snijden. Lente-uien zijn echt vers als ze glanzend groen zijn met frisse stengels en een schone witte onderkant. Lente-ui is het hele jaar door te koop.

Verwante ingrediënten van Lente-ui


Overzicht van recepten met Lente-ui

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Lente-ui. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Lente-ui en waar Lente-ui het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 748 recepten
Gember-sinaasappelsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tijm en Bloem

Schil de gemberwortel en rasp fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn.Houd het groen en het wit gescheiden.Smelt de boter in een...

Gevulde meloen met couscous-garnalensalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Meloen

1. Doe de couscous in een kom. Schenk 170 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen. Roer de couscous een keer goed...

Linzensalade met feta
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Munt

Kook de linzen in ruim water in 30-45 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitlekken. Roer een dressing van de mosterd, azijn, gembers...

Mexicaans gourmet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Varkenslapjes in een limoenmarinade Meng 3 eetl. olie met 1 eetl. vleeskruiden en het limoensap. Leg de varkenslapjes in de marinade en la...

SOEP MET BOSUI EN SURIMI
Uit de categorie soep: met Olie, Brood en Surimi

Soep bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Surimi in de lengte in reepjes snijden. Bosuitjes in stukken van 5cm snijden en vervolgens in lang...

Vietnamese noedelsoep
Uit de categorie soep: met Limoen, Suiker en Lente-ui

1. Snij 6 lente-uitjes in stukjes van 2 cm. Breng 7 dl water met het bouillontablet aan de kook. Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 mi...

Aardappel-visragoût
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Melk

Leg de kabeljauwfilets in een wijde ovenvaste schaal, besprenkel ze met citroensap en kook ze, afgedekt, op 100% in 3-5 minuten nèt gaar. B...

Aardappel-visragoût uit de magnetron
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zout en Melk

Leg de kabeljauwfilets in een wijde ovenvaste schaal, besprenkel ze met citroensap en kook ze afgedekt op 100% in 3-5 minuten net aan gaar....

Aardappelcurry met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Curry

Verhit de olie en bak hierin de kip 2-3 min. Schep de kip uit de pan. Bak de curry pasta 1 min. in het achtergebleven braadvet. Roer de koko...

Aardappels en zalm op een stokje.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

Was de aardappels goed en kook ze ca 15 minuten in de schil. Maak intussen de zalm schoon. Dep hem droog en snijd hem in ca 3 cm grote blokj...

aardappels met zalm-roomsaus, gepoft
Uit de categorie bijgerechten: met Zalm, Zout en Room

Verwarm de oven voor op 200 C. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ± 1 uur gaar. Roer de zure r...

Aardappelsalade met bacon
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Uien en Dille

Was en boen de aardappels en prik ze een paar keer in met een vork. Kook ze beetgaar in water met zout, afhankelijk van de grootte 15-20 min...

Aardappelsalade met chorizo en paprika
Uit de categorie salades: met Room, Paprika en Lente-ui

Kook de krieltjes beetgaar en snijd ze (eventueel) kleiner.Mayonaise, zure room en chilisaus tot een gladde saus mengen.De chorizo in blok...

Aardappelsalade met waterkers & bacon
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de aardappels in de schil in water met zout in ca. 25 min. gaar, spoel ze in een vergiet af,...

Aardperen, smaakharmonie met gedroogde ham
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Feta

Was de aardperen en schrob ze stevig af met een harde borstel. Leg de aardperen op bakpapier in een oven. Bak ze gedurende 20 tot 30 minuten...

Afghanistan: Tortellini met gehakt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Munt

Snijd de lente-ui, de uien , de paprika en de tomaat in stukjes.Giet 1 dl olie in een pan en fruit hierin de ui met 2 uitgeperste teentjes k...

Afrikaans uit de Oost
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Zaden en Rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzing. Snijd de speklapjes in reepjes. Verwijder de zaden van de peper en snijd hem in ringetjes. Bak het geha...

Afrikaanse Couscous salade met kip, noten en papaj
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Ananas

Kruid de blokjes kipfilet met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de blokjes kipfilet in ca. 5 minuten goudb...

Ananas-Koolsla met yoghurtdressing
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Brood

Schaaf of snijd de witte kool in smalle reepjes. Giet er kokend water over en laat goed uitlekken. Rasp de wortel. Hak de lente-uitjes met h...

Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Tijm

De stamppot Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar. Bak in een droge koekenp...

Antipasti deel 1
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Kaas

Antipasti betekent letterlijk: voor de maaltijd. Een juiste naam voor deze hapjes, want de Italianen serveren ze voor de warme pastaschotel,...

appel-kipspiesjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Suiker

Lente-uitjes wassen en in 18 stukjes snijden. kipfilet droogdeppen en in 18 stukken snijden. Olie verwarmen, lente-uitjes kort roerbakken, u...

Asperge-krabsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Eieren

Kook de asperges gaar in 7 - 10 minuten, laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en...

Asperges en lamsvlees, Japanse roergebakken
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Udon

Kook de asperges ± 8 minuten en snijd ze schuin in stukken van ± 7 cm. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de asperg...

Asperges in feta olie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Feta, Olie en Tomaat

Snijd de tomaten in stukjes en de paprika in reepjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en pers de knoflook.Doe de tomaten en paprika in een ko...

Laatste reacties met dit ingredient

Roergebakken zoetzure kabeljauw met paprika

zeer onduidelike ingrediënten lijst ...

Door *hans*
Tagine

Wou het recept maken maar onduidelijkheid in ingredientenlijst: 8 o...

Door *A. Timmer*

Veel voorkomende ingrediënten met Lente-ui