Recepten met Lombok

Over Lombok

Recepten met Lombok

Het verschil tussen de groene en de rode Spaanse peper is dat de rode rijp en dus scherp is, terwijl de groene nog niet rijp en daardoor zachter is. Pas op voor de zaadjes: ze bevatten veel capsaïcine en smaken daardoor heet. Een goede vervanging voor de lomboks vormen sommige sambals, waarvan de basis uit lomboks bestaat. Lomboks komen in veel gerechten voor en geven er de pikante smaak aan. In Indonesië worden zij veelal aangeduid als Cabe (tjabe) en komen zij in 3 variëteiten voor, te weten de cabe merah, cabe hijau en de kleinste en tevens de 'heetste' van de drie de cabe rawit.


Overzicht van recepten met Lombok

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Lombok. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Lombok en waar Lombok het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 554 recepten
MARINE-NASI GORENG
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Prei en Zout

Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende rijst, anders is er kans dat de nasi nat en klef wordt, en zich slecht laat bakken. Kook de r...

Babi Rica Rica
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sereh

Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotjes, maak de lomboks schoon en maak hiervan in de vijzel of keukenmachine een pasta. Ontvel de...

Be Celeng Base Manis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ketjap en Lombok

Snijd in vlees in blokjes van ca. 2cm Snijd de sjalotten in dunne plakjes, de knoflook fijn en snijd en ontzaad de lomboks in grove stukk...

Dendeng Blado
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm. Doe ze in een pan met ruim water en 5 daun salam en breng aan de kook. Laat het vlees in 1-1...

Tumis sayur campur ( Gemengde groenten uit de wok
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Zout en Kool

Snijd de Chinese kool en de paksoi in stukken van circa 5 cm, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de prei in dunne ringen. Was de tauge...

*** Sambal hot sambal ***
Uit de categorie sauzen: met Asem, Zout en Laos

Pof de kemiries en snijd ze met de ui en de knoflook zeer fijn. Vermeng ze met de goela djawa en de overige kruiden, behalve lomboks en de...

Aardappel-notenpâté uit de magnetron
Uit de categorie magnetron: met Zout, Olie en Noten

Snij de aardappels in stukken, doe met een lepel water in een schaaltje en zet afgedekt 3-4 minuten op 700 watt, of gebruik overgebleven kou...

acar kuning van vis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Meng de tamarinde met 2tl zout en meng dit door de vis.Laat de vis ca 20min staan zodat de smaak goed kan intrekken.Maal de gember, geelwort...

Ajam Ati Boontjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

Was de kippelevers en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Pers de teentjes knoflook uit. Was de lombok en hak hem heel fijn....

Ajam bawang (kip met ui)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Braad de stukken kip in wat olie knapperig bruin en doe er dan de rest van de ingrediënten bij. Laat het geheel met de deksel op de pan g...

Ajam besengèk of Ajam koening (kip in gele saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en keus ze met de trassie en kemiries. Fruit ze m...

AJAM BESENGEH
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

De fijngemaakte bumbu met de sereh en laos in olie tumis tot die goed gaar is, dan de fijngemalen ketumbar en djinten er doorheen roeren en...

Ajam boemboe roedjak
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Verwijder de zaadjes uit de rode pepers. Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel fijn of maal ze met een staafm...

Ajam boemboe roedjak 1 (kip in zoetzure saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en...

Ajam Boemboe Roedjak 3 - Kip in pikante saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Olie

Snijd of hak de kip in ca. 10 stukken. Wrijf de stukken kip in met het poeder van gedroogd citroengras en wat zout. (Gebruik je een verse st...

Ajam boemboe roedjak, kip in pittige, zoetzure sau
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks e...

AJAM BUMBU BALI
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

Dit alles fijnwrijven.Laos, ketjap, santen en sereh toevoegen.Alles opkoken en de in stukken gesneden kip erbij doen.Laten koken tot de olie...

Ajam dibulu (een manadonees gerecht)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Sereh

Wrijf de kip, lomboks, uien en djahé heel fijn. Snijd de rest fijn, behalve de sereh en het pandanblad. Klop het ei en doe dan de hele mass...

Ajam goerih
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Uien

Wrijf de kip in met zout en hak haar in twee stukken. Hak de uien en de Spaanse pepers fijn, maak de kruiden fijn en vermeng de santen met h...

Ajam goerih (pittige kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Wrijf de kip in met zout en hak haar in twee stukken. Hak de uien en de Spaanse pepers fijn, maak de kruiden fijn en vermeng de santen met h...

AJAM GORENG BROPOL
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Uien

Vermeng de santen met de ui, knoflook, laos, daun salam en het zout. Leg de stukken kip in een pan, overgiet deze met de vermengde santen e...

Ajam goreng bropol (gekookte gebakken kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Ga met een vork in de lengterichting langs de komkommer, zodat er kerven in komen en snijd hem dan in plakjes (u krijgt dan een leuk effect)...

Ajam masak mosterd
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Uien

Maak de kip schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lomboks, de uien en de knoflook fijn en wrijf ze in de tjobèk tot een boemboe. Ve...

Ajam masak kemirie (kip uit Kediri)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd de kip in stukken. Maak alle kruiden fijn en maak er een smeuïg kruidenpapje van. Fruit de kruiden in de kokosolie (andere olie mag...

Ajam masak kemirie 2 (kip uit Kediri)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd de kip in stukken. Maak alle kruiden fijn en maak er een smeuïg kruidenpapje van. Fruit de kruiden in de kokosolie (andere olie mag o...

Laatste reacties met dit ingredient

Lomboks Berisi Rempah Daging

Prima recept, al vaker gemaakt, maar met rode puntpaprika's. Een ...

Door *margreeth*

Veel voorkomende ingrediënten met Lombok