Recepten met Madame Jeanette

Over Madame Jeanette

Recepten met Madame Jeanette

De naam Madame Jeanette is waarschijnlijk afkomstig van de meest bekende prostituée uit het Caraïbisch gebied. Het is een heel scherpe peper die bijna altijd in zijn geheel aan het gerecht wordt toegevoegd en voor het serveren uit het gerecht wordt verwijderd. Voor meer pittigheid kunt u de Madame Jeanette voor het gebruik op meerdere plaatsen met een speld inprikken. Advies: eet Madame Jeanette nooit op!


Overzicht van recepten met Madame Jeanette

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Madame Jeanette. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Madame Jeanette en waar Madame Jeanette het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 122 recepten
(Hindoestaans gele rijstgerecht
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Olie verhittenUi, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna doperwten en paprika toevoegen en enkele minuten roerbakken...

Aardappel met Peultjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden. Olie verhitten, de aardappelen hierin lichtbruin bakken en daarna afscheppen. Ui, knoflook...

ALU EN EI TARKARI
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Rijst en Komijn

eieren hard koken. Olie verhitten. Aardappel schillen, in lengte snijden, in de olie half gaar bakkenen daarna afscheppen.Knoflook, ui en...

Antilliaanse viskrokettten
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Melk en Olie

Maal de ui, paprika, bladselderij, peterselie en de madame jeanette fijn in de keukenmachine. Breng de melk met het water aan de kook met de...

Apart sambaltje
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Rooster de trassi zwart op een metalen satestokje in een vlammetje; doe hetzelfde met de gepelde knoflooktenen (zorg dat er geen witte plekj...

B.B. met R.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Kook de bonen met kombu, kruiderij, ui, knoflook, peper en olie in 45-60 min. gaar. Kook rijst met bouillon en tomaten gaar in de laatste 20...

Baka Jhienga = gefrituurde garnalen
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie en Madame Jeanette

Garnalen 1/2 uur in 3 eetlepels Pom roerbakmix marineren, daarna in ruime olie frituren. Variatietip: Voor een pittiger smaak, serv...

Bakkeljauwsalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Citroen, Knoflook en Peterselie

Laat de bakkeljauw in ruim water ca. 5 uur weken. Het water afgieten.Kook de bakkeljauw in ruim kokend water in ca. 20 minuten gaar. Het wat...

Bara
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Kerrie en Komijn

1 nacht tijd om het deeg te laten rijzenDe peper,knoflook en de ui malen(raspen)mengen met de jeera,massala en bakmeel. Water toevoegen en...

Bara (peulvruchtensnack)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Alle ingredienten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter re...

Bara met Quorn = vegetarisch peulvruchtensnack
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Alle ingredienten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter re...

Belegde Bara (peulvruchtensnack met beleg)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Alle ingredienten, behalve de 2 sauzen, aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rij...

boerenkooltaart met feta
Uit de categorie vegetarisch: met Feta, Uien en Eieren

* ui snijden * knoflook persen * pepertjes vijzelen * feta verkruimelen * eieren kloppen * pijnboompitjes roosteren* ui,knoflook en pe...

Boeroe gele rijstgerecht
Uit de categorie voorgerechten: met Prei, Zout en Olie

oven voorverwarmen op 130 gradenRijst: Olie verhitten, ui, knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Al...

broccoli-taart
Uit de categorie vegetarisch: met Feta, Kerrie en Eieren

* broccoli wassen en in roosjes verdelen, stronken schillen en in stukjes snijden. * ui snijden knoflook persen * madame jeanettes vijz...

Broodje Kip
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Brood

Bereiding kip: Olie verhitten en kip in blokjes snijden. Ui, knoflook en peper in de olie fruiten, de kip hieraan toevoegen en bakken tot...

bruine bonen met rijst,kip en zoutvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Rijst

Kook de rijst gaar.Snijd het zoutvlees in blokjes van 1 cm en kook ze 15 minuten in ruim water.Snijd de kipfilet in plakken en bak die samen...

Char Siu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ajinomoto en Madame Jeanette

marinerenVlees: Varkensvlees in lange stukken snijden van bijv. 20 x 4 cm; Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen tot het onderge...

Char Siu (Surinaams-Chinees varkensgerecht)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ajinomoto en Madame Jeanette

Vlees: Varkensvlees in lange stukken snijden van bijv. 20 x 4 cm; Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld i...

Doksie in Masala (eendenborstfilet in masala)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Komijn en Komijn

Olie verhitten, ui, peper en knoflook hierin fruiten, eendenborstfilet in stukjes snijden en hieraan toevoegen en gaar bakken; vervolgens Ki...

Domoda
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Tomaat

1. in de olie het vlees kort aanbraden. 2. de uien en de knoflook erbij 3. blikje tomaten puree erbij 4. water, pepertjes en een paar mag...

Empana
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Olie

Bereiding van de vulling: Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, tomaat, paprika en Madame Jeanette voor een paar minuten. Peper e...

ERI ERI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Suiker

BAKKELJAUW Ontvel de bakkeljauw, kook deze 5-10 minuten voor om het te ontzouten. Daarna afspoelen met lauw water, ontbotten en in stukjes...

Feijoada (Braziliaanse stoofschotel)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd de worst en het vlees in blokjes. Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend enkele minuten. Voeg de ui, knoflook, Madame Jeanet...

Gambaspiesjes met mango en papajadip
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Uien

Maak de marinade : pers de sinaasappelen en de limoen. Pers de look, snipper de ui en 3/4 van het pepertje. (Madame Jeanette-pepertjes zijn...

Laatste reacties met dit ingredient

Surinaamse Bruine bonen met kip & rijst

Korting luxe horloges voor mannen en vrouwen, Top merk replica horloge...

Door *nactionaction*
Surinaamse Bruine bonen met kip & rijst

Longines Bellearti...

Door *nactionaction*
Surinaamse Bruine bonen met kip & rijst

Montblanc Kugelschreiber, Mont Blanc Kugelschreiber, Rabatt Montblanc ...

Door *nactionaction*

Veel voorkomende ingrediënten met Madame Jeanette