Recepten met Madera

Over Madera

Recepten met Madera

Van het Portugese eiland Madeira komt deze versterkte wijn met een alcoholgehalte van ± 20%. Madera wordt in de keuken gebruikt, maar ook wel als aperitief en dessertwijn gedronken. Een madera van goede kwaliteit blijft wel 100 jaar goed!


Overzicht van recepten met Madera

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Madera. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Madera en waar Madera het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 185 recepten
" Konijn met jagersaus".
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Madera

Snijd het konijn in stukken en marineer minstens 6 uur in de rode wijn met de grofgehakte wortel en ui, de doorprikte ui, tijm, laurier en j...

AARDAPPELTULBAND MET GROENTEN EN SAUS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

oven voor verwarmen op 200 graden.de aardappels in schijfjes goed gaar koken in weinig water.Afgieten,laten uitdampen en nog warm met behulp...

Andijvie met spek en madera
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Madera en Andijvie

Maak de struikjes schoon, halveer ze in de lengte en blancheer ze vervolgens. Laat het vocht er zoveel mogelijk uitlekken, maar druk het res...

Asperges om door een ringetje te halen
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Olie

asperges schillen en koken.Neem de minder mooie hesp, een scheut madera en wat boter - mix dit samen fijn - proeven of er wat kruiden bijmoe...

Avocado gevuld met Hammousse
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Sla en Zout

Maak kalfsveloute met roux boter bloem en bouillon, koelen op ijs Maak vleesgelei van bouillon en gelatine koelen op ijs Verwerk of maal...

Bitterkoekjes Madera dessert
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Madera

-doe de koekjes in een diep bord en bestrooi met wat zout en overgiet met de madera -rustig laten weken en fijn prakken -als er zich nog w...

Bitterkoekjes met sinaasappeldessert
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Melk

De bitterkoekjes plat op een bord leggen en besprenkelen met madera. de vanillestokjes in de lengte splijten.Kook de melk met de vanillesto...

Boeuf à la mode
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Lardeer 2 kg rundvlees met reepjes vet- of ontbijtspek en rol op als een rollade. Marineer dit een etmaal in een marinade van ½ l rode bour...

Boeuf à la mode en gelée
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Lardeer 2 kg rundvlees met reepjes vet- of ontbijtspek en rol op als een rollade. Marineer dit een etmaal in een marinade van ½ l rode bour...

broodje ragout
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Bloem en Madera

sjalotjes en knoflook fijn snipperen, kalfslapjes in reepjes snijden, (rode pepertje zonder zaadjes fijn snijden), peterselie fijn knippen,...

Bruine kalfsragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Bloem

Snijd het vlees in dobbelstenen en haal het door de bloem die u met zout en paprikapoeder hebt vermengd. Verhit de boter en bak het vlees ro...

Canape Madeleine (asperge/kippenlever)
Uit de categorie brood: met Vis, Zout en Tijm

Begin met de kippenlevertjes schoon te maken (afspoelen onder de koude kraan, losse vliesjes en peesjes verwijderen). Droog ze met een schon...

Cappuccino trifles
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Koffie

Snijd de cake in plakken, schik de helft van de plakken op de bodem van theekopjes of schaal(tjes) Meng de koffie, cognac en (riet)suiker d...

Champignconsommé
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Madera

1. Sudder de gehakte champignons 30 minuten in de bouillon en zeef die dan door een kaasdoek; goed uitpersen. 2. Twee licht geklopte eiwitte...

Champignconsomme
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Madera

1. Sudder de gehakte champignons 30 minuten in de bouillon en zeef die dan door een kaasdoek; goed uitpersen. 2. Twee licht geklopte eiwitt...

Champignonragout met bacon
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Tijm

Snipper het ui. Snij de bacon in reepjes. Maak de champignons schoon en snij het uiteinde van de steeltjes. Verhit de boter, bak de ui en...

Champignons gebakken met madera (natriumarm)
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Madera en Citroen

De onderkant van de steeltjes van de champignons snijden. Ze wassen in water met citroensap (om verkleuren tegen te gaan) Ze in plakjes sn...

Champigonconsommé
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Madera

Sudder de gehakte champignons 30 minuten in de bouillon en zeef die dan door een kaasdoek; pers goed uit. Klop er 2 lichtgeklopte eiwitten d...

Condesoep - Potage a la Conde
Uit de categorie hoofdgerechten: met Bloem, Kerrie en Madera

Was de bonen, week ze tenminste 12 uur in ruim water. Breng ze met de bouillon (zonder het weekwater dus), een laurierblaadje, de kruidnage...

Corsicaanse Kalfslapjes
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Bloem

Bestrooi de kalfslapjes met wat van alle aromaten. Leg er een plak ham op en vouw ze dubbel. Steek ze vast met een borrelprikker. Doe de blo...

Coulibiac van zalm
Uit de categorie feestdagen: met Gist, Zalm en Zout

-maak een zetsel met 1/3 van de bloem, snufje zout en de in lauwe melk opgeloste gist -laat dit rijzen tot het dubbele -doe de boter in kl...

Crêpes au ris de veau
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Bloem en Madera

Van bloem en boter een roux maken, wat bouillon toevoegen alsmede gesnipperde kalfszwezerik, aromatiseren met wat gebraiseerde champignons e...

Culinaire OSSENHAAS met een maderasaus en rosti
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rucola

Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg 1 dl madera toe en laat tot de helft indampen. Voeg daar...

Dadar ajam ati 2 (omelet met kippenlevertjes)
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Tijm

Klop de eieren los en vermeng ze met de melk, aromat en peper en bak er twee of vier goudgele omeletten van. Braad de kippenlevertjes in de...

Een Hammousje op een frisse salade geserveerd
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Room

Snijd de ham in grove stukken en hak deze samen met de bouillon fijn in een keukenmachine. Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes...

Veel voorkomende ingrediënten met Madera