Recepten met Makreel

Over Makreel

Recepten met Makreel

Is een heel vette vis en heeft een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vis kan daarom het best op een calorie-arme manier worden bereid, bijvoorbeeld onder de grill, in folie in de oven of in een pan met anti-aanbaklaag. Of makreel gestoomd of gerookt is, is aan de buitenkant lastig te zien. Een gestoomde makreel is goudgeel van kleur en iets gerimpeld. Een gerookte makreel zit strakker in zijn vel en heeft een goudachtige glans, die op de buik iets groenig is. Het hoge vetgehalte maakt de makreel heel geschikt om te roken. Dat is dan ook de typisch Hollandse vorm, waarin we hem kennen. Maar ook vers is makreel lekker. Makreel kan gestoofd, gepocheerd, gegrild of in de oven worden bereid. Ook smaakt makreel erg lekker in combinatie met pittige pepers en scherpe kruiden, zoals die in de Indonesische keuken worden gebruikt. Let er als u gaat stoven of pocheren wel op dat het visvlees stevig is. Eet de vis als het even kan nog dezelfde dag dat u hem koopt. De beste tijd om makreel te eten is van het begin van de zomer tot in de winter.

Verwante ingrediënten van Makreel


Overzicht van recepten met Makreel

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Makreel. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Makreel en waar Makreel het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 272 recepten
ikan Bakar
Uit de categorie bbq: met Vis, Zout en Olie

- vis schoonmaken en besprenkelen met citroensap -pel de knoflook -schil de kunyit -(maak hiervan in de blender een pasta en meng zout en...

Makreelrolletjes met mihoen en cashewnootjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Tomaat, Makreel en IJsbergsla

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing, laat uitlekken en afkoelen Roer de yoghurtdressing en de cajunkruiden door elkaar Maak een m...

Aardappel-makreelschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Melk

Oven voorverwarmen op 175 graden.Prei in lengte halveren, wassen en in plakjes snijden. Aardappels in blokjes snijden. Aardappels in ca. 10-...

Aardappelsalade met makreel
Uit de categorie salades: met Zout, Uien en Augurk

Kook de aardappelschijfjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 5 minuten beetgaar. Snijd intussen de paprika, Amsterdamse uien e...

acar kuning van vis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Meng de tamarinde met 2tl zout en meng dit door de vis.Laat de vis ca 20min staan zodat de smaak goed kan intrekken.Maal de gember, geelwort...

Amerikaanse visschotel
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Snijd de visfilets in stukken van 3 bij 5 cm. Verwarm de boter en bak daarin de bacon even uit; voeg dan de ui en de knoflook toe en fruit...

Baskische makreel
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Maak de makrelen schoon en snijd ze in moten (of laat dit door de visboer doen). Spoel de moten vis goed schoon, dep ze droog met e...

Bebotok ikan 2
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos

Maak alle kruiden en ingrediƫnten fijn, behalve de vis, santen en pisangbladeren. Wrijf de moten vis in met het citroensap. Vermeng de fijn...

bietensalade met makreel
Uit de categorie salades: met Zout, Augurk en Augurk

aardappelen koken en daarna stampen. Moten makreel (uit blik) laten uitlekken en erdoor heen prakken. Augurken klein snijden. Flink wat mayo...

Boemboe Bali ikan 1 (gebakken vis in pittige saus)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos

Bak de vis, of haal gebakken vis bij de viswinkel. Houdt u van scherp, gebruik dan lomboks; ontpit ze, snijd ze fijn. Houdt u niet van scher...

Boemboe Bali ikan 2
Uit de categorie vis: met Vis, Asem en Zout

Maak de makreel schoon en verwijder eventueel het zachte buikvlees. Snijd de vis in stukken, marineer die 1 1/2 uur in asemwater, laat ze go...

Boemboe Bali van makreel.
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Asem en Zout

De vis schoonmaken en in een paar stukken snijden. De visstukken in ruime olie droogbakken. De kruiden, (knoflook, lombok, trassie, gember)...

Boemboe Bali Vis
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zout en Olie

Neem 4 porties vis of snijd de vis in vieren stukken.Verhit de olie in de wadjan en fruit hierin de uien en de knoflook. Als de uien goudgee...

Boemboe Ikan Bali
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Laos

Was de vis, dep hem droog en snij in stukken. Snipper de ui en knoflook en bak ze in de olie glazig. Voeg de gemberwortel toe en bak dez...

Boemboe roedjak van vis
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Asem en Zout

Was en snijd de vis in moten, smeer hem in met het asempapje en laat dit ongeveer 1 uur intrekken. Wrijf uien, knoflook, sambal, laos, suike...

Boterham makreel en salades
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Tijm

Salade 1: * Was en snij de sla en de tomaten. Maak een vinigraitte van de 2/3 olie, 1/3 citroensap, zout en wat peper. Voeg de gehakte groe...

BOUILLABAISE VAN BLIKJES UIT MARSEILLE
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Kaas

Olijfolie verhitten in wok en roerbak hierin de aardappelblokjes gedurende 2 min.Voeg de ketcup toe,roer die op hoog vuur erdoor en blus dit...

Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcre
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Makreel

Verhit de 4 dl visbouillon. Doe een scheutje pernod in een steelpan. Laat de alcohol verdampen door de pernod voorzichtig aan te steken....

Broodje gerookte zalm en gestoomde makreel
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zalm en Zout

Bestrijk de boterhammen met boter en verdeel de sla erover. Klop de eieren met de groene kruiden en peper en zout naar smaak los. Smelt een...

Broodje makreel
Uit de categorie borrelhapjes: met Augurk, Makreel en Bieslook

Maak de makreel schoon, verwijder de graatjes. Kook het ei hard. Snijd de augurk, ei, ui in stukjes. Bak het stokbrood.Beleg het stokbroodje...

Broodje met makreelsalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Dille en Yoghurt

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de makreel in kleine stukjes en meng alle ingredienten goed door elkaar.Snijd de brood...

Bruschette met haring .
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zalm en Zout

Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de ui in ca. 4 minuten zachtjes gaar. Snijd de h...

chowder
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Room

bak de bacon in de olie circa 5 min krokant laat het op keukenpapier uitlekken, bak de ui in de boter ook 5 min op een zacht vuur,voeg de...

Ciabatta met mediterrane makreel
Uit de categorie borrelhapjes: met Rucola, Makreel en Olijven

1. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de olijven in kleine stukjes. 2. Snijd de makreelfilet in hele kleine stukjes. Meng de Bertolli ol...

clubsandwich met makreelspread, appel enz.
Uit de categorie borrelhapjes: met Makreel, Tuinkers en Kappertjes

Pluks de gerookte makreel los in een kom. Voeg 1 eetlepel mosterdmayonaise en de kappertjes toe en roer tot een rul geheel. Besmeer 1 boterh...

Veel voorkomende ingrediënten met Makreel