Recepten met Miso

Over Miso

Recepten met Miso

Een traditioneel dikke Japanse pasta op basis van gefermenteerde sojabonen of granen (zilvervliesrijst of gerst), water en zeezout. Er zijn verschillende mengsels, maar de meeste zijn zout, naturel of zoet. Bij de bereiding van miso ontstaan tijdens een langdurig fermentatieproces waardevolle enzymen, zuren en micro-organismen. Het is een goede vervanger van zuivel. U kunt miso gebruiken als smaakmaker in soepen, sauzen en gerechten, maar ook als broodbeleg (zeer dun smeren). Het kan ook in water opgelost als bouillon worden gedronken. Miso bevat onder andere vitaminen uit het B-complex, calcium en ijzer. Miso is nuttig voor een gezonde darmflora.

Verwante ingrediënten van Miso


Overzicht van recepten met Miso

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Miso. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Miso en waar Miso het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 42 recepten
japanse shiitake-risotto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Miso en Rijst

verwarm langzaam 5 dl water met de miso,mirin en sherrie en laat het tegen de kook aan 10 min trekken tot de pasta is opgelost.Verwarm intus...

"Notenburgers met Wortelsaus"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Miso en Tofu

Alle ingredienten voor de notenburgers in de aangegeven volgorde in een grote kom doen en goed mengen. Van het mengsel 8 burgers maken. De...

Abalone, gestoofde
Uit de categorie vis: met Zout, Miso en Mirin

Haal de abalones met een oestermes uit de schelp. Schrob de schelpen schoon en bewaar ze. Bestrooi de abalones rijkelijk met zout en schrob...

Antipasti deel 1
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Kaas

Antipasti betekent letterlijk: voor de maaltijd. Een juiste naam voor deze hapjes, want de Italianen serveren ze voor de warme pastaschotel,...

Aubergine in rode miso
Uit de categorie bijgerechten: met Miso, Olie en Kombu

Maak eerst de dashibouillon door het water en de kombu te verwarmen (ik heb voor een optimale smaak eerst de kombu in dat water laten weken)...

BLOEMKOOLSALADE MET MISO
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Miso en Bloemkool

Snijd de bloemkool in kleine roosjes van gelijke grootte en kook het 2 tot 3 minuten in gezouten water (de bloemkool moet een beetje glazig...

Boontjes in sesamdressing
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Miso en Sesam

Kook de boontjes tot gaar, ca. 5 minuten in gezouten water. Doe de sesam in een vijzel en wrijf fijn, voeg suiker, dashi, miso en sojasaus t...

Bruine bonensoep met appel
Uit de categorie soep: met Prei, Miso en Uien

Week de gewassen bruine bonen een nacht tevoren. Breng in een grote pan 2 liter water aan de kook en doe hierin de bruine bonen met het bone...

Dashi 2
Uit de categorie soep: met Miso, Kombu en Bonito

Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van Dashi I zijn gebruikt. Dashi II wor...

Dashi 5
Uit de categorie soep: met Miso, Kombu en Bonito

Dashi 5 is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van Dashi 4 zijn gebruikt. Dashi 5 wordt...

Forel, gebakken gevulde
Uit de categorie vis: met Vis, Miso en Olie

Verwarm de oven voor op 200°C. Controleer of de koppen en staarten nog aan de vissen zitten. Scheur 4 ruime vellen aluminiumfolie af en bes...

Gekoelde zomersoep
Uit de categorie soep: met Miso, Tomaat en Waterkers

Maak de bouillon en laat hem volkomen afkoelen. Klop de miso door 3 deciliter bouillon en doe het bij de overige bouillon met de rest van...

Gestoomde abalone
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Miso en Mirin

Haal de abalones met een oestermes uit de schelp. Schrob de schelpen schoon en bewaar ze. Bestrooi de abalones rijkelijk met zout en schro...

Groentemiso
Uit de categorie soep: met Miso, Okra en Olie

Snijd de okers in dunne plakjes. Verwijder de stelen van de geweekte shitake paddestoelen. Verhit de olie in een zware pan en fruit ui, ra...

Gyuniku no namban ae
Uit de categorie salades: met Prei, Zout en Miso

Was de groenten en dep ze droog. Snijd de zoete aardappelen en de komkommer in dunne plakjes en snijd deze plakjes in smalle rechthoeken. Be...

Gyuniku no namban ae (vleessalade met pepersaus)
Uit de categorie salades: met Prei, Zout en Miso

Was de groenten en dep ze droog. Snijd de zoete aardappelen en de komkommer in dunne plakjes en snijd deze plakjes in smalle rechthoeken. Be...

HORENSO NO GOMAYOGOSHI
Uit de categorie bijgerechten: met Miso, Tahin en Mirin

Was de spinazie in ruim water en laat de spinazie goed uitlekken. Verwijder de grove stelen. Doe de spinazie met aanhangend water over in e...

Japanse spinazie met sesamdressing
Uit de categorie bijgerechten: met Miso, Tahin en Mirin

Tahin is sesampasta die bij de toko te verkrijgen is en miso is sojabonenpasta (ook bij de toko verkrijgbaar) waarbij de rode miso sterker v...

Kaminari jiru
Uit de categorie soep: met Miso, Tofu en Olie

Laat de tofu uitlekken; plaats een snijplank of een bord op de tofu en laat hem zo tenminste 30 minuten uitlekken. Bereid de groenten voor....

Kip Tonkatsu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Miso

Snijd de kip in zodat een zakje ontstaat. Snijd de ui en sjitake julienne. Snijd de broccoli in hapklare stukjes en stoom die eventjes. B...

Kippenborst gevuld met tahoe
Uit de categorie vlees: met Sla, Zout en Miso

Verwijder de botten van de kippenborst voorzichtig, zodat de beide borstfilets door het vel aan elkaar blijven zitten. Leg het vlees tusse...

KIPPENVLEUGELS IN MISOSAUS
Uit de categorie bijgerechten: met Miso, Olie en Gember

Hak iedere kippenvleugel in 3 stukjes en marineer deze 30 minuten in het gembersap, 3 el van de sherry, de maizena en een mespuntje ve-tsin....

Miso shiri (tahoe misosoep)
Uit de categorie soep: met Miso, Tofu en Tahoe

TAHOE (=tofu) wordt gemaakt van het vocht van geweekte sojabonen te laten stollenkook het water samen met de dashi, meng miso en mirin en vo...

Miso soep
Uit de categorie soep: met Miso, Olie en Tahoe

Plaats de vochtige tahoe voorzichtig op een schone doek, pers er zachtjes het water uit en snijd het in blokjes van circa 1 centimeter.Verhi...

Miso yakitori
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Miso en Mirin

Vermeng de ingredienten voor de Miso-saus in een pan. Verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost. (Deze hoeveelheid miso-saus is genoeg v...

Laatste reacties met dit ingredient

Tja Siu

Lekker en bedankt :-)...

Door *Lorens*

Veel voorkomende ingrediënten met Miso