Recepten met Mortadella

Over Mortadella

Recepten met Mortadella

Een grote gekookte en licht gerookte worst. Het is de specialiteit van de stad Bologna. Deze worst wordt meestal gemaakt van varkensvlees en een kruiding van o.a. knoflook, koriander en peterselie. Oorspronkelijk werd de worst gekruid met mirte ('mortelle), vandaar de naam. Mortadella is verkrijgbaar met stukjes spek of met pistachenoten.

Verwante ingrediënten van Mortadella


Overzicht van recepten met Mortadella

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Mortadella. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Mortadella en waar Mortadella het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 42 recepten
Mediterrane salade met rauwe ham, mortadella en s
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Olie

1. Haal de sperziebonen af en kook ze in een flinke laag kokend water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten, onder de koude k...

PASTAGERECHT met BOERENKAAS
Uit de categorie pasta: met Zout, Room en Room

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar.Saus: Verhit de boter en bak hierin de ui ? 5 min. R...

12-uur Wrappizza's
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Olie en Pesto

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Bestrijk de wraps aan een kant dun met olie en leg ze met de oliekant op de bakplaat. Meng de tomato fritto...

Aardappelschotel in de oven met buffelmozzarella e
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Aardappelen van het type Bintje garen in de pel op een laag grof zout in de oven.Doormidden snijden en de pulp uithalen doormiddel van een l...

Antipas
Uit de categorie voorgerechten: met Brood, Olijven en Parmaham

Cherrytomaatjes wassen. Mozzarellabolletjes laten uitlekken (als er minder dan 12 bolletjes in bakje zitten dan enkele grote bolletjes halve...

Antipasti
Uit de categorie voorgerechten: met Brood, Olijven en Parmaham

Cherrytomaatjes wassen. Mozzarellabolletjes laten uitlekken (als er minder dan 12 bolletjes in bakje zitten dan enkele grote bolletjes halve...

Antipasti deel 1
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Kaas

Antipasti betekent letterlijk: voor de maaltijd. Een juiste naam voor deze hapjes, want de Italianen serveren ze voor de warme pastaschotel,...

Antipasti-bordje
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Olie

Courgettereepjes: Roer een sausje van de olie, de knoflook, het citroensap, zout en peper en schep de courgette door de helft van dit sausje...

Asperges met rauwe ham en mortadella, gemarineerde
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Olie

Was de asperges voorzichtig en leg ze ± 15 minuten in koud water. Snijd van de asperges aan de onderkant 2-3 cm af. Breng intussen in een p...

bloemkoolsoep met salami,Toscaanse
Uit de categorie soep: met Room, Olie en Pesto

Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronkjes in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olij...

Gegratineerde tagliatelle
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de pasta uitlekk...

gegratineerde tagliatelle met paprika's en mor
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de sjalotjes fijn. Snijd de paprika's in lange dunne repen. Snijd de mortadella in reepjes. Sn...

Gegratineerde tagliatelle met paprika's en mortade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de pasta uitlekken en roer er 1 eetlepel olijfolie...

Gnocchi met spinazie en ricotta
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

Fruit de ui in een koekenpan in de boter licht goudgeel. Voeg gehakte mortadella toe en fruit deze kort mee; de mortadella moet na drie tot...

HAPJES 4
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Vijgen en Haring

1.Snij van een stuk meloenvruchtvlees mooie blokjes. Snij gedroogde vijgen in vieren. Snij van een blok spijs dunne plakjes en vorm er balle...

Italiaans worstenplateau
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Augurk en Komijn

Laat 250g wijnzuurkool uitlekken. Klop een dressing van 1 eetlepel witte wijnazijn met 1 theelepel grove mosterd en 2 eetlepels zonnebloemol...

Italiaans worstplateau
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Augurk

Laat de zuurkool uitlekken.Klop een dressing van wijnazijn,mosterd,olie en breng op smaak met zout en peper.Meng de dressing met de zuurkool...

Italiaanse groentepizza
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Rode ui en Olijven

Spreid het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.Verdeel Hak Groenteschotel voor spaghetti over het deeg. Leg hierop de ringen...

Italiaanse krieltjessalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Azijn en Suiker

Kook de krieltjes 10 minuten in weinig water met wat zout. Spoel de aardappeltjes af met koud water om verder garen te voorkomen. Rol de mo...

Italiaanse sandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Olie en Azijn

Hak de olijven en het reepje paprika fijn. Meng ze met de boter en Italiaanse keukenkruiden.Besmeer de sneetjes brood met het botermensel.Be...

Italiaanse sandwich en pastaslaatje
Uit de categorie pasta: met Sla, Olie en Azijn

1. Hak de olijven en de reepjes paprika fijn. Meng ze met de boter en Italiaanse keukenkruiden. 2. Besmeer de sneetjes brood met het boterm...

Kaasfondue van Italiaanse kaas
Uit de categorie bbq: met Ham, Kaas en Tomaat

Pan met dikke bodem inwrijven met knoflook. Hierin wijn aan de kook brengen. Op laag vuur kaas in gedeelten toevoegen en laten smelten. Maiz...

kalfsoesters met heldere kerriesaus en cremepate
Uit de categorie feestdagen: met Ham, Port en Zout

Dep het vlees droog met keukenpapier, bestuif het met bloem en bestrooi het met peper en zout. Laat de boter bruin worden in de koekenpan...

Lepelhapjes 1
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zalm en Wasabi

- ? kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar) - alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever - filet am?ricain met...

Mediterrane lunch
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Olie en Azijn

Hak de olijven en de reepjes paprika fijn. Meng ze met de boter en Italiaanse keukenkruiden. Besmeer de sneetjes brood met het botermengsel...

Veel voorkomende ingrediënten met Mortadella