Recepten met Mozzarella

Over Mozzarella

Recepten met Mozzarella

Een verse kaas met een zachte smaak. Het is een snel gerijpte, rauwe kaas, met veel culinaire mogelijkheden. Mede daarom is het één van de beroemdste Italiaanse kaasjes. In sommige delen van Italië wordt het nog van buffelmelk gemaakt, maar meestal is koemelk het belangrijkste ingrediënt. Het vetgehalte ligt tussen de 40 en 45%. Gebruik mozzarella in plakjes, grof geraspt of in kleine blokjes. Ook lekker om zo te eten, met tomaat en verse basilicum. Mozzarella smaakt niet alleen heel goed bij rauwe groenten, maar het is ook een basisingrediënt van pizza en leent zich goed voor gratins, omdat het zo mooi uitsmelt.

Verwante ingrediënten van Mozzarella


Overzicht van recepten met Mozzarella

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Mozzarella. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Mozzarella en waar Mozzarella het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1094 recepten
AARDAPPELTAART
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

- Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Borstel de nieuwe aardappelen schoon onder stromend water en snij ze in blokjes van 1 b...

BALLETJES in PROVENCAALSE GRATIN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Olie

- Snij de paprika?s en de tomaten in stukjes. - Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn - Rol balletjes van het gehakt- en bak...

Chivito
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

1. Neem twee kleine koekenpannen. Bak in de ene het vlees in een beetje olijfolie in ? 6 minuten gaar. Tegelijkertijd bak je een spiegelei i...

Gevuld Paasbrood .
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Bloem en Eieren

Oven voorverwarmen op 200 graden , deeg bereiden volgens instructie op het pak. Eieren 10 minuten koken. Het deeg uitrollen op een vlakke,...

Gevulde tomaatjes waar je je misselijk aan eet!!
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olijfolie en Mozzarella

Verwarm de ovengrill voor. Snij de kapjes van de tomaatjes en gooi de kapjes weg. Hol de tomaatjes uit met een theelepel. Vul ze met stukjes...

Italiaanse pannenkoek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Melk en Pesto

1. Maak een beslag zoals dat beschreven staat op de verpakking 2. Meng er 2 theelepels pesto doorheen 3. Snijd een tomaat in dunne plakjes...

karbonade gevuld met tomatenpesto en mozzarella
Uit de categorie hoofdgerechten: met Pesto, Zeezout en Barbecue

Snijd de mozarella in 4 plakken. Snijd de karbonades met een scherp mes als een envelop in en vul deze met de pesto en een plak mozzarella....

Lasagna alla Parmigiani con Melanzane
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 C. Bak het rundergehakt rul, voeg peper en zout toe. Snijd de aubergines in kleine dobbelsteentjes, de portabel...

Maaltijdpita met garnalen in roomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Kaas en Room

1. Bak de pita?s in de oven volgens de aanwijzingen. 2. Bereid de Maggi Room-Tuinkruiden Saus met de boter volgens de aanwijzingen. Roer de...

'Ik heb je lief'-salade.
Uit de categorie salades: met Zout, Tomaat en Bieslook

Snijd de mozzarella en de tomaten in plakken en maak er dan met een vormpje hartjes van (je kunt dit ook doen door er papieren hartje op te...

*Jamie Oliver's gemarineerde mozzarella
Uit de categorie bijgerechten: met Pepers, Zeezout en Citroen

Snijd 4 bolletjes mozzarella in 1 cm dikke plakjes, leg die op een groot bord of schaal smeer er een klein kuipje, of 6 opgebolde eetlepels...

*Jamie Oliver's kabeljauw met kerstomaatjes en
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Zeezout

Verwarm de oven voor op 220? C. Leg de kabeljauwfilets op een met olie ingevet rooster of aardewerken schaal. Besprenkel met olijfolie en...

1)Zee broodje en 2)Land broodje
Uit de categorie brood: met Kaas, Feta en Olijven

Snijd 8 vierkante ciabatta broodjes open en bestrijk alle helften met ? potje carbonarasaus. Zee broodje: Verdeel over de 8 helften de inh...

4 Cocktailhapjes Italia Mania
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Pesto en Brood

1.Gevulde cherrytomaten (met roomkaas en bieslook) 2.Gevulde cherrytomaten (met groene pesto en pijnboompitjes)3.Prikker 'Caprese'...

Mediterraans ciabatta broodje
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Tomaat en Mosterd

? Verwarm de ciabatta tot knapperig.? Beleg het de helften met beenham of gerookte zalm, vervolgens met schijfjes tomaat en daarop de plakje...

Mediterrane tompouce
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tomaat en Tomaat

? Oven voorverwarmen op 200 ?C. ? > Bladerdeeg met eigeel borstelen en in 12-15 minuten bruin bakken in de oven. ? > Af laten koelen...

Spaghetti mozzarella omelet
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Kaas

? Kook de spaghetti in ruim water aldente, giet ze af en roer er 75 gr boter door en laat het afkoelen. ? > Meng de losgeklopte eieren m...

aarappelkoekjes
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Bloem

Vet een ovenschaal in. Maak bolletjes van de aardappelpuree en druk deze tussen beide handen plat tot koekjes. Verwarm de oven voor op 225?C...

AARDAPPEL-BRUSCETTA
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tomaat en Knoflook

warm de oven voor op 180?C. boen de aardappels schoon en snij ze in schijven (ca. 0,5 cm dik). snij de knoflook in plakjes. ver...

AARDAPPEL-KAASTAARTJE
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

verwarm de oven voor op 180?C. kook de aardappels in 25-30 minuten gaar, giet ze af en stoom ze goed droog. stamp de aardappels fijn met ee...

Aardappel-Mozzarellataart
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Knoflook

Aardappelen gaar koken en in plakjes snijden Oven voorverwarmen op 200 graden Vorm met knoflook inwrijven Deeg uitrollen tot ronde lap...

Aardappelgratin met mozzarella
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Eieren

Kook de aardappelen en maak er puree van. Kook 2 eieren en snij ze in grote stukken. Snij de ham in kleine vierkantjes en de mozzarella in k...

Aardappelgratin met mozzarella en geitenkaas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Kerrie

Verwarm de oven voor op 225 graden.Boen de aardappels schoon en kook ze in hun geheel gaar in een bodem gezouten water. Laat ze even droog s...

Aardappelkoekjes met mozzarella en gedroogde tomat
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Bloem

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar met zout. Giet de aardappelen af, stoom ze kort droog en stamp ze fijn. Meng het ei...

Aardappelkroketjes met mozzarella
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Paneermeel

Pureer de aardappelen en meng er de eidooiers, boter en peper en zout naar smaak door. Rol er kleine lapjes van en verdeel er de fijngesnede...

Veel voorkomende ingrediënten met Mozzarella