Recepten met Nam Pla

Over Nam Pla

Recepten met Nam Pla

Deze oosterse smaakmaker is gemaakt van gefermenteerde vis (inktvis of garnalen). De vissaus is lekker zout van smaak en wordt vaak in plaats van zout gebruikt, zelfs in vleesgerechten. Nam Pla wordt op de traditionele wijze gemaakt door kleine garnalen te mengen met zout en water en die dan een paar dagen in de zon te laten staan, terwijl de vloeistof in een reservoir druipt. Een acceptabele vervanging kan worden gemaakt door zes grote stukken ansjovisfilet te malen met een teentje knoflook en 2 theelepels lichte sojasaus.

Verwante ingrediënten van Nam Pla


Overzicht van recepten met Nam Pla

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Nam Pla. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Nam Pla en waar Nam Pla het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 243 recepten
Aardappelcurry met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Curry

Verhit de olie en bak hierin de kip 2-3 min. Schep de kip uit de pan. Bak de curry pasta 1 min. in het achtergebleven braadvet. Roer de koko...

Afritadang baboy
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

-Snijd het vlees in vier plakken. -Snijd de ui in dunne plakjes en de knoflook fijn. -Snijd de parika in dunne reepjes en de aardappelen...

ananas-garnalensoep
Uit de categorie soep: met Tofu, Olie en Gember

Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk. Snijd de schijven ananas in kleine stukjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Snijd de tof...

Anita's NASI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Doe de groetenmix van het pakje conimex met 100 ml heet water wellen ? 10 min. Snijd de prei in de lengte door de midden en daarna in de br...

Asperge-krabsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Eieren

Kook de asperges gaar in 7 - 10 minuten, laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en...

Asperge/Gehaktsoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Ketjap en Nam Pla

Snijd de uien heel erg fijn Kook de Aspegestukken in een halve pan kokend water waar een bouillonblokje aan toegevoegd is. Doe de 2 pakjes...

Aw jaht (Thaise zoetzuur van komkommer)
Uit de categorie salades: met Azijn, Gember en Suiker

Snij de komkommer 1 maal overlangs door en snij dan in flinterdunne schijfjes. Leg in een koelkastdoos met deksel. Snipper sjalot en knofloo...

Biefstuksalade m/ Limoensaus
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Nam Pla

Leg de biefstuk ? 1 uur in de vriezer tot hij half bevroren is. Snijd hem daarna in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de bam...

Biefstuksalade met limoensaus, Thais
Uit de categorie salades: met Zout, Munt en Olie

Leg de biefstuk ┬▒ 1 uur in de vriezer tot hij half bevroren is en snijd hem daarna in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de b...

Biefstukspiesjes, Thais
Uit de categorie vlees: met Olie, Honing en Sherry

Klop een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1/2 eetlepel honing en 1 eetlepel droge sherry. Snijd 400 gr biefstuk in...

Bouillon uit Thailand, heldere
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Pepers

Snij de shiitakes in plakjes. verhit 1 lepel olie en roerbak ui, peper en djeruk purut 1 minuut. Voeg bouillon toe, limoensap en nam pla en...

Bouillon, Thaise heldere
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Limoen

Snijd 100 gr shii-takepaddestoelen in plakjes. Als u gedroogde Chinese paddestoelen (bijvoorbeeld wolkenoren) gebruikt, neem er dan 8 en wee...

Carpaccio van gerookte zalm met een Oosterse dress
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zalm en Ketjap

Verdeel de grookte zalmfilet over vier borden.Maal er peper over en besprenkel de vis met citroensap.Snijd de uitjes in smalle ringetjes.Hou...

Champignon-Gehakt Ragout
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Uien en Sambal

Snijd de Champignons in plakjes of in stukjes. Zeef even de inhoud van het pakje Champignoncreme soep, dan krijg je geen klontjes en gaan d...

Curry met vis, Thaise
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Kokos

Voor de curry met vis dient u over dunne kokosmelk te beschikken. De basis er voor, geperste kokos, is verkrijgbaar onder de namen santen en...

Curry van bieflappen en Masamam kerriepasta
Uit de categorie pasta: met Uien, Pinda en Suiker

Dep het vlees droog en verwijder vet en zenen. Snijd het vlees in stukjes van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Pel de uien...

Curry van vis, groene
Uit de categorie vis: met Vis, Olie en Jeruk

Was de vis en verdeel deze in stukjes van 4 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin kort de currypasta, giet de kokosmelk erbij en...

Dom ka kai (Thaise kip in kokosmelk met laos)
Uit de categorie vlees: met Laos, Pepers en Limoen

Week de laos 15 minuten. Spoel de kip goed af onder koud water en verwijder eentuele ongerechtigheden. Doe in een soeppan van 4 liter. Giet...

Forel met tamarinde en chilisaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Gember

Maak met een schep mes 4 of 5 diagonale inkepingen aan beide kanten van de forel. Leg de vissen in een ondiepe schaal. Vul de buikholten me...

GAENG KUA SAPPAROD
Uit de categorie bijgerechten: met Ananas, Suiker en Nam Pla

Meng alle ingredienten behalve de garnalen en breng ze aan de kook. Voeg de garnalen toe, breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten sudder...

Gaeng Kua Sapparod (garnalen-ananascurry)
Uit de categorie vis: met Ananas, Suiker en Nam Pla

Meng alle ingredi├źnten behalve de garnalen en breng ze aan de kook. Voeg de garnalen toe, breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten sudde...

Gai tom ka 2 (Thaise kip-kokossoep)
Uit de categorie soep: met Laos, Sereh en Pepers

Snij de kip in reepjes. Knip de blaadjes en de sereh (liefst het dikke stuk) in stukjes, snij de laos overlangs doormidden en dat weer in du...

Gamba's met gember, gegrilld (warm)
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Gamba en Gember

De gamba's pellen, de staarten in de lengte insnijden en de zwarte darm verwijderen. de gamba's wassen en goed droogdeppen. Alle in...

Gamba's in preiblad
Uit de categorie vis: met Olie, Azijn en Gamba

Voor de saus: 1 dl azijn 1 eetlepel suiker 5 cm verse fijngehakte gemberwortel 11/2 dl kokosmelk (santen, toko) 4 lente-uitjes in dunne...

Garnalen in gele curry, Thais
Uit de categorie vis: met Zout, Curry en Pepers

Verhit in een wok 4 dl kokosmelk, roer er 1 eetlepel gele Thaise currypasta (zakje of pot), 2 rode pepers in dunne reepjes, 2 eetlepels viss...

Veel voorkomende ingrediënten met Nam Pla