Recepten met Oesters

Over Oesters

Recepten met Oesters

Uit Zeeland komen twee soorten oesters: de Zeeuwse oester (of creuse) en de platte oester. De platte oester is zeldzaam, groeit traag en plant zich moeilijk voort. De Zeeuwse oester komt in groten getale in de Oosterschelde voor en kan binnen twee jaar volwassen zijn. Het oesterseizoen loopt van september tot april. In oktober, november en december zijn ze op hun best: romig en vol vlees. Zeeuwse oesters kunt u rauw en gegrild eten. Platte oesters hebben zo'n verfijnde smaak, dat het zonde is om ze verder te bereiden; ze worden vrijwel altijd rauw gegeten. Steek de oesters open en serveer ze liefst direct (bewaar ze anders op ijs), met een snufje peper en een paar druppels citroensap.


Overzicht van recepten met Oesters

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Oesters. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Oesters en waar Oesters het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 191 recepten
Hapje voor de gewone man
Uit de categorie borrelhapjes: met Azijn, Oesters en Bieslook

Maak de oesters open en vang het sap en de oesters op in een pannetje. Voeg de gehakte sjalot toe en maak lauw. Haal de oesters uit het sa...

Kalfsoester in cognac saus
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Room en Cognac

Broccoli schoonmaken en snijdenDoe de slagroom, fond en cognac in een pan. Breng het geheel aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe...

Oesters in champagnesaus 2
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Kervel

Open de oesters en vang het oestervocht op. Bewaar de bolle schelpen. Kook de champagne en sjalotten tot het vocht gereduceerd is tot de...

'Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze'
Uit de categorie feestdagen: met Vis, Zalm en Zout

: 20 minuten Bereiding: 18 minuten Recept van viske... (www.smulweb.nl/pages/viske...) Aantal personen 4 Keuken Bel...

"Oesters van Nam Kee"
Uit de categorie feestdagen: met Gember, Oesters en Knoflook

Open de oesters, liefst met een oestermes en zet ze op een bord (4/5 per bord). Hak de zwarte bonen, de knoflook,gemberwortel en de rode pe...

Pikachu's overheerlijk hapje
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Oesters en Mosselen

breek de mosselen (rauw!) open, zodat een helft van de schelp ervan af is. giet een beetje droge witte wijn in de schelp strooi er een b...

Amuse van Oesters op lepel met een gembersjalot dr
Uit de categorie borrelhapjes: met Gember, Sherry en Suiker

Haal de oesters uit de schelp en dep ze droog .Meng de oester met wat citroensap en zet ze afgedekt in de koelkast. Doe de sojasaus, sherry,...

Amuse van wilde oester omwikkeld met zalm op lepel
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Citroen en Citroen

Snijd het bieslook zeer fijn (1 mm? . Maak de oesters pen en maak ze schoon. Breng de plakken zalm op smaak met peper en druppeltjes citroen...

arme mannen-oesters (poor men's oysters)
Uit de categorie voorgerechten: met Port, Tijm en Brood

Open de oesters voorzichtig met het mes, gewikkeld in een theedoek om ongelukjes te voorkomen. Haal de oesters en het vocht uit de schaal en...

artisjokhartjes met gerookte oesters
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Kerrie

Oesters en artisjokhartjes laten uitlekken en laatstgenoemde vierendelen. Het kippenvlees snijden. De ingredienten over 4 schaaltjes verde...

Artisjokkensoep met oesters
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Bloem

-doe de artisjokken in een pan en overgiet ze met water en wat zout -breng aan de kook en gaar ze in circa 30 min -haal ze uit de pan en l...

Aspergefeuilletees met oester en truffel
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Truffel

Kook de asperges half gaar in gezouten water. Plaats de ongeopende oesters in de op 180?C voorverwarmde oven en laat de schelpen open gaan....

Aspergeveloute met oesters
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Room

-schil de asperges en snij een stukje van de basis -snij in stukjes van 1,5 cm en leg ze in 1,5 liter gezouten water -als het borrelt, nog...

Canape met gebakken oesters
Uit de categorie borrelhapjes: met Brood, Oesters en Paneermeel

-rooster de uitgesneden rondjes wit brood lichtjes -bestrijk met boter en beleggen met een gepaneerde en vervolgens gebakken oester -bestr...

Canape Otero
Uit de categorie borrelhapjes: met Brood en Oesters

-maak met een vormpje rondjes uit het brood en rooster het licht-besmeer met boter -beleg met kaviaar en leg in het midden een rauwe oester...

Canapes met compote van grondwitloof,oesters van C
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Brood en Oesters

Spoel de witloof en stoof hem zacht met een een beetje boter,zout,nootmuskaat en water.Zet het in de oven onder papier en deksel tot het vol...

carpetwaggersteak (gevulde struisvogelbiefstuk)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Snijd de struisvogelbiefstukken aan een kant in zodat er een zakje ontstaat. Doe in elke biefstuk 2 oesters en druk de biefstukken goed dic...

Ch'ao mi-fen (Chinese mie met krab)
Uit de categorie pasta: met Prei, Ketjap en Oesters

Week 4 gedroogde Chinese paddestoelen en snij in stukjes. Maak 350 g chinese rijstvermicelli klaar. Snij een dun ribkarbonaadje zonder been...

Creme d 'huitres, Oestersoep.
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Kervel

Smelt de boter in de pan en laat de fijn gesneden groenten gaar worden. Verdun de bouillon met de wijn en laat het 15 min. zacht koken. Open...

Creuzes met een gelei van basilicum
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Azijn en Sherry

Ontvel de tomaten en halveer ze. Verwijder de pitjes boven een kom zodat het sap bewaard blijft. Zeef het vocht. De tomaten in blokjes snijd...

Culinaire mogelijkheden met..
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Kaas en Salsa

Serveer rauwe oesters met een zelfgemaakte salsa op basis van fijngesneden tomaat,koriander en bosui.Gratineer de oesters met wat jonge kaas...

Dalmatische oestersoep
Uit de categorie soep: met Zout, Bloem en Brood

Haal de oesters uit de schelpen. Breng het water met het citroensap in een pannetje aan de kook en voeg de oesters toe. Draai de hittebron...

De oesters van Nam Kee
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Gember en Ketjap

Voor de saus: spoel de zwarte bonen kort in een zeef onder koud water en hak ze wat fijner. Meng in een kleine steelpan de bonen met knofloo...

Duivels te paard
Uit de categorie voorgerechten: met Brood, Mosterd en Oesters

Meng mosterd,cayennepeper en Tabascosaus door elkaar.Verdeel dun over de plakjes bacon en snijd elk plakje doormidden.Wikkel elk plakje ba...

duiveltjes te paard, 24 stuks
Uit de categorie borrelhapjes: met Pruimen, Tabasco en Oesters

week 24 sateprikkers 30 minuten in water.Snijd de plakken bacon in drieen. Wikkel elke pruim in een reepje bacon en steek er een sateprikker...

Veel voorkomende ingrediënten met Oesters