Recepten met Olijven

Over Olijven

Recepten met Olijven

De olijfboom groeit in het Middellandse-Zeegebied. De boom met zilverkleurige bladeren neemt genoegen met arme grond en weinig water. Groene olijven zijn de onrijpe vruchten van de olijfboom. Ze zijn dan ook erg bitter. Daarom worden ze een paar maanden gewassen en gepekeld of in zout of olie gelegd. Zwarte olijven zijn wel rijp, maar toch moeten ook deze vruchten eerst eetbaar worden gemaakt. Zwarte olijven worden eerst met loog behandeld. De smaak van zwarte olijven is pittiger dan die van groene. Heel bekend is tapenade: gepureerde zwarte olijven. Olijven zijn met en zonder pit te koop. Voor gevulde olijven worden meestal groene olijven gebruikt. Deze worden ontpit en opgevuld met een stukje paprika, ansjovis of een amandel. Als olijven te zout zijn, laat ze dan eerst een kwartiertje in heet water staan. Daarna zijn ze wat milder van smaak. U kunt olijven zelf extra lekker maken door ze te marineren in een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, citroenschil, peperkorrels en Italiaanse kruiden.

Verwante ingrediënten van Olijven


Overzicht van recepten met Olijven

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Olijven. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Olijven en waar Olijven het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 2817 recepten
AARDAPPELTAART
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

- Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Borstel de nieuwe aardappelen schoon onder stromend water en snij ze in blokjes van 1 b...

Aubergine salade met yoghurt
Uit de categorie salades: met Zout, Tomaat en Paprika

Bak de aubergines tot het vruchtvlees zacht wordt. Prak ze met een vork. Voeg de citroensap, olijfolie, geperste knoflook, yoghurt en zout t...

boeren salade..
Uit de categorie salades: met Zout, Feta en Tomaat

Snij de tomaten in dunne plakjes, de ui middendoor en daarna in dunne schijfjes en schaaf de komkommer in dunne plakjes. Meng ze in een kom...

Chivito
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

1. Neem twee kleine koekenpannen. Bak in de ene het vlees in een beetje olijfolie in ? 6 minuten gaar. Tegelijkertijd bak je een spiegelei i...

Drumstick in vruchtensaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Bestrooi de drumsticks met zout en peper Verwarm de olie met de olijven in de pan Bak hierin de drumsticks rondom goudbruin Vo...

Fattoush
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Brood | 1 reactie

Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd de tomaten...

Gevulde aubergines
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Tomaat

Verwarm de oven voor op 200?C Kook de gehalveerde aubergine 10 min. in water met zout, hol het vruchtvlees uit tot 1 cm van de rand en snij...

gezond broodje
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Kaas en Augurk

snij de broodje open doe een plakje kaas erin en snij de sla instukjes doet op de kaas en snij de tomaat in stukjes en de komkommer ook in k...

Griekse aubergineschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Olie

Snij de uien in dunne ringen. Snij de aubergine in plakjes van 1 cm en stoom of blancheer ze ongeveer 5 minuten. Ontvel de tomaten en snij z...

Griekse kipfiletreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Suiker en Tomaat

Snijd de kip in reepjes. Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de kip met de kruiden, de olijven en de suiker Voeg de tomaten toe en...

Italiaanse pannenkoek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Melk en Pesto

1. Maak een beslag zoals dat beschreven staat op de verpakking 2. Meng er 2 theelepels pesto doorheen 3. Snijd een tomaat in dunne plakjes...

Kip met gebakken citroen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Roer de kruiden door elkaar en wrijf de kip in met het kruidenmengsel. Laat kort intrekken.Ba...

Lauwwarme salade met showarma
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Olie

1. Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, zet ze op in koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten 2. Sn...

Maaltijdsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Feta en Brood

35 minutenHalveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd...

Makkelijkke Pastasalade.
Uit de categorie salades: met Rucola, Eieren en Tomaat

Verdeel de salade over 2 borden. verdeel daarover de rucola, eieren, tomaatjes, paprika olijven en als laatste de anjovis...

Mexicaans gourmet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Varkenslapjes in een limoenmarinade Meng 3 eetl. olie met 1 eetl. vleeskruiden en het limoensap. Leg de varkenslapjes in de marinade en la...

Ovenschotel van kabeljauw met groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Venkel

Leg de kabeljauw, aardappelen, tomaten, ui en venkel in een ingevette ovenschaal. Probeer niet meer dan 1 laag te maken Strooi er de gepers...

Pasta met olijvensaus
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Ontvel de tomaten en snijdt elke tomaat in 8 partjes. Maak de uien schoon en snijdt elk ui in 8 stukken. Vet een ovenschaal in en...

Salade met kikkererwten en croutons
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Feta

1. Bestrijk beide kanten van de pistoletsneetjes dun met kruidenboter en bak ze in een droog verhitte koekenpan in ? 5 min. aan beide kanten...

Spaanse spruitjes met aardappel en chorizo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Paprika en Citroen

Schil de aardappelen. Verdeel ze in blokjes ter grootte van de spruitjes. Maak de spruitjes schoon. Gaar de aardappelblokjes en de spruitjes...

SPAGHETTI A LA NICOISE
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Olijven

Kook de Quick Spaghetti in 4 minuten gaar in 3 liter kokend water. Neem van het vuur, laat een minuut rusten en giet af. Meng er de uitgelek...

Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

Verwarm de oven voor op 160?C. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Kruis de tomaat in en leg deze enkele tellen in kokend water. Ontvel...

Uientaart met spekjes en rookvlees
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Olie en Uien

oven voorverwarmen op 220 gradenMeng het broodmix volgens de gebruiksaanwijzing met 1? dl lauw water en de olie. Laat het deeg op een warme...

Zeewolf met tapenade en roergebakken spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Dille

1.Verwarm de oven voor op 180?C2. Spoel de visfilets af met koud water en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook. Hak voor de tapenade 2 tee...

' Zeebaars met tapenade van zwarte olijven, gr
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

1. Groene pesto: plet pijnboompitten in een vijzel of in een snijmolen met de parmezaanse kaas, look, basilicumblaadjes en wat citroensap. B...

Laatste reacties met dit ingredient

Schuimige olijvensoep

Welke sherry moet je gebruiken...

Door *Peter Meijs*
Fattoush

pelatelijt...

Door *titlat*
Choriatiki (Griekse salade)

heb het gisteren gemaakt met stifado, was heerlijk, komt vaker op tafe...

Door *marianne scholl*

Veel voorkomende ingrediënten met Olijven