Recepten met Ouzo

Over Ouzo

Recepten met Ouzo

De pittige borrel ouzo is typisch Grieks. Ouzo wordt gestookt uit druivenresidu's en smaakt naar anijs.

Verwante ingrediënten van Ouzo


Overzicht van recepten met Ouzo

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Ouzo. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Ouzo en waar Ouzo het hoofdingrediënt is.


Toon 1-25 van 25 recepten
Braadworstjes met ouzo
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Ouzo en Oregano

Met lemmet van breed mes ongepelde knoflook pletten. Sinaasappel wassen en 1/4 deel van schil zo dun mogelijk afsnijden. Peperkorrels grof h...

Christopsomo
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Alle ingredienten volgens gebruiksaanwijzing van de broodmachine erin doen en dan nog 3 uur afbakken op witbrood in de broodmachine. als het...

feta broodjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Munt en Feta

VERWARM DE OVEN VOOR OP 225 GRPRAK DE FETA MET DE SLAGROOM,DE OUZO OF WIJN EN DE MUNT, SNIJD DE PITABROODJES EEN STUKJE OPEN EN LEPEL HET ME...

Garidhes tiligmenes se filo (garnalen in filo)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Ouzo en Garnaal

Pel de garnalen en marineer ze even in ouzo. Bestrooi daarna met zout en weinig gedroogde chilipeper of -poeder. Verpak elke garnaal in een...

Garnalen in tomaten-fetasaus
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Feta

Begin met de saus. Verwarm de oven voor op 180?C. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvl...

Garnalen met feta en tomatensaus
Uit de categorie voorgerechten: met Tijm, Feta en Ouzo

Tomatensaus bereiden Oven voorverwarmen op 180 graden Lenteuitjes snipperen Knoflook pellen Feta verkruimelenGiet de tomatensaus in een...

garnalen saganaki
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Kaas en Room

In de wok olie + boter smelten, daarin de lente ui wokken + de sambal (ca. 3 min.) Tomaten erbij doen ca. 5 min. totdat het vocht verdampt...

GRIEKS PAASBROOD (GEVLOCHTEN)
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

* Los de gist op in de warme melk en roer er 1 theelepel suiker door.* Voeg wat bloem toe tot een dik beslagje ontstaat en laat dit afgedekt...

Griekse ballen
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Uien

Mix alle ingredienten door elkaar en kneed het mensel. voeg beetje bij beetje de ouzo toe. Zet het afgedekt een half uurtje in de koelkast...

Groentetaartje met garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Ouzo

Smelt de boter maat laat dit niet bruin worden. Bak hierin de venkel en de ui aan. Doe anderhalve dl witte wijn, de Pernod en de peper erbij...

Keftedakia 1 (kleine gehaktballetjes)
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Melk

Week het brood in wat water, verwijder de korstjes, knijp het brood goed uit en doe in een kom. Stamp de knoflook met een lepel brood in de...

Keftedakia me Satsa Domata
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Ouzo en Brood

De korst van de sneetjes brood afsnijden en de sneetjes met ouzo besprenkelen. De ui pellen en fijnsnipperen. 3 eetl olijfolie verhitten, de...

Keftethes 1 (Griekse gehaktballen)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Ouzo

Fruit de ui in 1 eetlepel olie tot hij goudbruin is. Breng de gefruite ui over in een grote kom en voeg daar alle andere ingrediƫnten aan t...

Keftethes 2
Uit de categorie vlees: met Kaas, Melk en Munt

Doe de uien in een zeef en gooi er kokend water over. Doe het vlees door de keukenmachine. vermeng met broodkruim, de munt, ouzo, kaas en ei...

Kip in Ouzo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

Kip rondom aanbraden op hoog vuur in de olijfolie met de uitgeknepen knoflook. Daarna langzaam gaar laten worden. Kip eruit en uien glazig...

Knapperige venkelkoekjes met garnalen
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Ouzo

In een schaaltje de garnalen omscheppen met de dressing en minstens 30 minuten laten intrekken.Van de venkel de groene steeltjes halen en...

lamsgehaktballetjes met ouzo en tzatziki
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Munt

GEHAKTBALLETJES: meng alle ingredienten voor het gehaktmengsel goed door elkaar. vorm er ca 25 balletjes van en wentel ze door de bloem....

Lamsvleesbouillon met gemengde paddestoelen
Uit de categorie soep: met Prei, Ouzo en Venkel

Lamsbout aanbraden in de soeppan, als hij bruin is, gesneden wortel, prei en venkel toevoegen. Dan de groentebouillonblokjes en ca 1 liter...

Meloensoep van Alain Caron
Uit de categorie soep: met Zout, Munt en Ouzo

Snijd alles fijn en zet het geheel minstens een half uur in de koelkast.Pureer of passeer de soep en serveer met een scheutje olijfolie....

Octopus-mezze 2
Uit de categorie vis: met Zout, Ouzo en Azijn

Kook de octopus gaar zoals hierboven beschreven en snijd hem in stukjes van 3 cm. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de st...

Salade van gestoomde makreel
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Ouzo en Dille

Maak de vis schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Hak de kappertjes fijn. Snij de bosui in ringetjes. Was de tomaatjes en halvee...

Scampi's met pecorini
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Ouzo

-maak de scampi's gereed volgens de verpakking en pel ze en zet opzij-fruit de ui en de knoflook in de hete olijfolie -voeg de tomaten...

Souvlaki met ouzo
Uit de categorie bbq: met Zout, Ouzo en Citroen

Snij de varkenshaas (of ander varkensvlees) in stukjes en marineer deze met de ingredienten. Gebruik een flinke scheut ouzo, de alcohol verd...

Tzaziki a la Hellas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Ouzo en Yoghurt

Rasp een halve komkommer en knijp zelf al het vocht eruit(ook andere manieren voor). Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en roer de komk...

Varkenshaasrolletjes met pittige saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Ouzo en Sojasaus

Snijd het varkenshaasje in de lengte in dunne plakjes. Bestrooi ze met verse zwarte peper en wat zout en bedruppel met ouzo. Rol de plakje...


Veel voorkomende ingrediënten met Ouzo