Recepten met Paksoi

Over Paksoi

Recepten met Paksoi

Van oorsprong afkomstig uit China en Oost-Azië en via emigratie van Chinezen over de hele wereld verspreid. Het is een heel losse bladkool met vaak niet meer dan 8 of 10 donkergroene bladeren, met stevige witte stelen en een duidelijke nerf. De bladeren vormen geen hart, maar groeien op verschillende hoogten aan de stengel. Er zijn ook volledig groene variëteiten op de markt, zoals de - tamelijk nieuwe - paksoi Shanghai (de kleine paksoivariant met lichtgroene stelen en bladeren). Het gewicht kan variëren van honderd tot vijfhonderd gram, de vorm kan kort en buikig zijn of halflang tot lang en de kleur varieert van grijsgroen tot glanzend donkergroen. De heel kleine paksoi wordt 'boksoy' genoemd. De blaadjes hiervan worden in de Oosterse keuken vaak in hun geheel in roerbakschotels verwerkt. Let bij aankoop op frisgroen blad met een stevige, gave stengel. Verwijder bij het schoonmaken de minder mooie buitenste bladeren en de wortelvoet (waar de bladeren aan elkaar zitten) en was de stelen en bladeren. Snijd de groente grof (voor koken of roerbakken) of fijn (voor een salade). Paksoi kan op meerdere manieren worden gegeten: rauw, in roerbakgerechten of gestoofd. De groente kan in zijn geheel zachtjes worden gestoofd, maar u kunt de zachte blaadjes en de knapperige stelen ook afzonderlijk bereiden. Tegenwoordig wordt paksoi het hele jaar door in Nederland geteeld. In de groentelade van de koelkast blijft paksoi een week goed. De enigszins zachte en zoete smaak van de groente doet aan die van Chinese kool denken. Paksoi is rijk aan vitamines en mineralen. Paksoi is lekker als salade, gestoofd, roergebakken met knoflook, ui, bij kipfilet, met tomatensaus en bij diverse soorten vlees en vis. N.B.: In paksoi zit veel nitraat, evenals in andere groene bladgroenten als spinazie en andijvie. Eet ze daarom niet vaker dan twee keer per week.

Verwante ingrediënten van Paksoi


Overzicht van recepten met Paksoi

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paksoi. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paksoi en waar Paksoi het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 371 recepten
1 pak builtjes toverrijst (250 g)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Rijst en Paksoi

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen paksoi wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijd...

BOUILLONFONDUE MET VIS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

Leg de visgraten met ui, tijm en peterseliestelen in een grote pan. Voeg circa 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de bouill...

Exotische roerbakschotel met sesamaardappeltjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Schil de aardappels. Snijd ze in vieren en verdeel in partjes. Gaar ze voor in de magnetron. Leg ze met aanhangend vocht in een afgedekte ma...

Indiase mie goreng met kip en scampi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Olie en Limoen

- Ontpit de chilipepertjes en snijd ze in reepjes.- Verhit de olie in de wok en bak de kip. - Voeg de chilipepertjes, de sjalot, de scamp...

japanse shiitake-risotto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Miso en Rijst

verwarm langzaam 5 dl water met de miso,mirin en sherrie en laat het tegen de kook aan 10 min trekken tot de pasta is opgelost.Verwarm intus...

Kip met paksoi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mirin

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd het kippenvlees in smalle reepjes. Verwijder de lelijke bladeren en de voet van de paksoi...

Tumis sayur campur ( Gemengde groenten uit de wok
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Zout en Kool

Snijd de Chinese kool en de paksoi in stukken van circa 5 cm, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de prei in dunne ringen. Was de tauge...

Aardappelroerbakschotel met paksoi en rookworst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Paksoi en Rookworst

Laat een runderrookworst (350 g) volgens de gebruiksaanwijzing wellen en snij hem in plakken. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok e...

aardappelsalade in hoisinsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Noten en Limoen

verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de krieltjes op het ovenblik en besprenkel met 2 eetl. olijfolie en 1 dessertlepel sesamolie. Mix h...

Aardappelsla
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kool en Ketjap

Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar in water met zout in 20 minuten. Hou in de gaten dat de aardappelen niet te gaar worden. Ze moeten...

Aardappelsla special
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Ketjap

Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar in water met zout in 20 minuten. Hou in de gaten dat de aardappelen niet t? gaar worden. Ze moeten...

Angel's paprika met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Rijst en Gember

Snijd de kip, paprika in reepje, snijd de paksoi of andere bladgroente in de gewenste grote. Pak een kom en doe hier de chilisaus en de soja...

Asperges met paksoi
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Verwijder de wortels van de paksoi. Was het blad en snijd het dwars in reepjes van 1,5 cm breed. Snijd de houtige ondereinden van de asperge...

Aubergine, Thaise
Uit de categorie magnetron: met Olie, Sambal en Paksoi

Vermeng de aubergineblokjes met de olie en de peper en verwarm het 10 minuten op 800 Watt. Voeg dan de paksoirepen, het citroensap, de sojas...

Australian Mc Kangoeroe
Uit de categorie bbq: met Zout, Olie en Curry

Meng de eigelen met een beetje water, frambozenazijn en de eetlepel gele curry. Meng al roerend de notenolie en de arachide olie eronder. Al...

Aziatische noedelsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Bloem

Kipfilets marineren De kipfilets met keukenpapier droogdeppen en in dunne repen snijden. Het vlees met 4 eetlepels sojasaus besprenkelen...

Aziatische Ossenhaas uit de Wok van de Kok
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Sambal

De groentenbouillon kokend laten worden, alle ingredienten kort onderdompelen erin. Uit laten druipen en dan op hoog vuur in een wok 30 sec...

Aziatische roerbak groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Soja, Olie en Gember

Snijd bij de paksoi, choisum en tatsoi de onderkant van de stelen en eventuele lelijke bladeren weg Halveer de paksoi in de lengte...

Aziatische roergebakte groenten
Uit de categorie bijgerechten: met Gember, Paksoi en Knoflook

Snijd de choisum en paksoi fijn. Verhit een ingevette wok en bak al roerend de gember en knoflook tot het begint te kleuren. Voeg de choi...

Aziatische zwaardvis met jonge paksoi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Azijn

Halveer de paksoi in de lengte. Wentel de visfilets door de helft van de gecombineerde sauzen, knoflook en olie. Voeg de azijn en suiker...

Babi ketjap met gembersiroop, paksoi en mie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Ketjap

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. A...

Bahmi met paksoi en roerei
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Sambal en Eieren

Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, spoel het af met koud water en laat het uitlekken. Was de paksoi...

Bami Goreng (2-4 personen)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Prei en Zout

De spaghetti/mie kookt u met 'n beetje olie en of zout (dit voorkomt vastplakken). Ui en knoflook snippert u fijn, zo ook de selderij. D...

Bami met roergebakken paksoi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Paksoi, Knoflook en Sjalotjes

Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de speklapjes in blokjes en de hamlappen in reepjes. Snipper de sjalot, hak de knofloo...

Bamisoep met garnalen, visballen en won-tons
Uit de categorie soep: met Sla, Prei en Paksoi

geen, zodra je de ingredienten bij elkaar hebt kun je beginnen.Kook het water in een ruime pan. Voeg zodra het water kookt visballen en won-...

Laatste reacties met dit ingredient

Ravioli met viskalmoesvulling uit Liguriƫ

Jammer, dit recept in incompleet, geen ingredienten, geen bereidingswi...

Door *Koos*

Veel voorkomende ingrediënten met Paksoi