Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 8672 recepten
Paprikasalade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Was de paprika's snijd ze in de lengte doormidden en verwijder al het binnenste. Snijd ze in smalle reepjes en leg ze in een slakom. Sch...

Een schnitzel in een apart jasje . HEEEL BIJZOND
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

Sla de schnitzels plat. Roer de roomkaas los en meng de kaas en de gedroogde tomaten, 1 el kappertjes, zout en peper. Bestrijk de schnitzels...

Jambalaya op de Camping
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Olie en Uien

Pel en snipper de uien. Maak de paprika?s schoon en snijd ze in stukjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd het in stukjes. Was de tomate...

"Quorn met paprika"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Quorn

Verwarm de oven voor op 175c. Halveer de paprika's en verwijder de zaadbol en lijsten. Leg de paprikahelften, met het snijvlak naar be...

Aardappel-paprika ovenschoteltje
Uit de categorie ovenschotels: met Paprika en Aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ? 3 mm dik. Verdeel de aardappelplakjes en de paprikablokjes in laagjes over een ingevette...

Aardappelen met blauwschimmel
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

Schil de aardappelen en zet ze met wat water en zout op. Snijd de kaas in dobbelsteentjes. Als de aardappelen gaar zijn giet je het kook...

Aardappelgoelasj
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Uien

Maak de uien schoon snipper ze. Pel de knoflook teentjes en pers ze uit. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in stukjes. Schil...

Aubergine salade met yoghurt
Uit de categorie salades: met Zout, Tomaat en Paprika

Bak de aubergines tot het vruchtvlees zacht wordt. Prak ze met een vork. Voeg de citroensap, olijfolie, geperste knoflook, yoghurt en zout t...

BALLETJES in PROVENCAALSE GRATIN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Olie

- Snij de paprika?s en de tomaten in stukjes. - Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn - Rol balletjes van het gehakt- en bak...

Bleekselderijsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Paprika

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Verhit de boter in een pan e...

Bosuitjessoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Olie

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de olie in e...

Broccolisoep met paprika
Uit de categorie soep: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200?C. Leg de paprika in de oven en rooster deze gaar in ? 20 min. Schil de broccolisteel en snij hem in plakj...

broccoliterrine met kip
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Dille

Broccoli in stukken snijden. Kipfilet in de lengte in dunne plakjes snijden. Paprika in dunne reepjes snijden. In keukenmachine broccoli, di...

Cevapcici
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika

Preheat a grill for medium-low heat. In a large bowl, combine the ground pork, ground beef, ground lamb and egg white. Add the garlic, sal...

CHAKALAKA
Uit de categorie bijgerechten: met Kool, Olie en Pepers

Verhit die olie en braai die ui, knoffel en soetrissie tot sag. Voeg die kool, blomkool en wortels by en braai verder tot verwelk. V...

Champignon Goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Paprika

Verhit de olie in een koekenpan. Bak paprika, sjalotjes en de champignons omscheppend ca 5 min. tot de paddestoelen beginnen te kleuren. Bes...

coolas soep
Uit de categorie soep: met Uien, Paprika en Knoflook

Meng het vlees met de Goulashkruiden en laat het een uurtje goed er in trekken. Maak daarna de olijfolie heet en braad het vlees mooi bruin....

Couscous met gegrilde zomergroenten en een zooi kruiden
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Munt en Pepers

Dit couscousrecept wijkt nogal af van andere recepten, omdat de couscous in plaats van gekookt of gestoomd in dit geval rauw in een heel sm...

Couscoussalade
Uit de categorie salades: met Zout, Munt en Paprika

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Snij intussen de bosuitjes in ringetjes. Halveer het pepertje in de lengte, verwijder za...

Engelse kipsandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Olie

Verhit de olie in een wok en bak de plakjes kip met de tandoorikruiden al omscheppend in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen...

fantasie ovenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Kaas en Paprika

Oven voorverwarmen op 173 graden. Bak de ui, doe het gehakt erbij, daarna het groentemengsel en de kaas. Prepareer de saus, laat bladerdeeg...

Fattoush
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Brood | 1 reactie

Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd de tomaten...

Focaccia met Australische fusionsalade
Uit de categorie bijgerechten: met Rucola, Sambal en Paprika

Verwarm de grill voor Schep op een bakblik de ui, paprika, courgette en olijfolie door elkaar en rooster de groente onder de grill in ca. 5...

Fruitige Mexicaanse chilischotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ananas en Paprika

Schil de aardappelen en verdeel ze in blokjes. Gaar ze in met aanhangend vocht in een afgedekte schaal 4 min. op 800 watt voor in de magnetr...

Gamba ratatouille
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Olie en Gamba

Gamba in olie bakken en gedeeltelijk pellen. Looksaus bereiden (mayonaise met room en zeer fijn geplette look en cayennepeper). Ratatouille...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

e are a great many options to pick from that you have been sure to dis...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

y keep the money necessary for communication as far as possible.While ...

Door *edressessatin*
Muckalica

Ga t zeker maken heb het gegeten in Croatie en t smaakte goed... ...

Door *Thonas*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika