Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 226-250 van 8679 recepten
aardappelsalade met kerriekip
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Kerrie en Paprika

Bak de aardappelblokjes in olie tot ze bijna gaar zijn laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng intussen de blokjes kip met de ui, kerrie en...

aardappelsalade met kip kerrie
Uit de categorie salades: met Olie, Kerrie en Paprika

aardappelen in blokjes snijden kipfilet in blokjes van 1 cm snijden ui snipperen paprika van zaad ontdoen en in reepjes snijden. komkomm...

Aardappelsalade met knoflook
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Olie

Schil en kook de aardappels in weinig water met zout (niet al te gaar!). Laat afkoelen. Snijd de aardappel in blokjes van ca. 3 cm.Pel de...

Aardappelsalade met makreel
Uit de categorie salades: met Zout, Uien en Augurk

Kook de aardappelschijfjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 5 minuten beetgaar. Snijd intussen de paprika, Amsterdamse uien e...

Aardappelsalade met mierikswortel
Uit de categorie bbq: met Zout, Honing en Paprika

Kook de aardappelen in de schil - maak een dressing van de creme fraiche, mierikswortel, paprika en de honing - Zijn de aardappelen geko...

Aardappelsalade met mosterddressing
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Kaas en Tomaat

Aardappels in 5 minuten gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Ui, bleekselderij, paprika en tomaten schoon-maken en in stukjes snijden. Kaa...

Aardappelsalade met paprika en olijven
Uit de categorie salades: met Zout, Tijm en Olie

Afkoeltijd ongeveer 1 uur Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met een beetj...

Aardappelsalade met paprika en pepersalami
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Kook de schoongeborstelde aardappelen in de schil in 20 tot 30 minuten gaar (de kooktijd is afhankelijk van het formaat). Snijd intussen de...

Aardappelsalade met pompoen
Uit de categorie salades: met Ham, Zout en Uien

Schil de aardappelen en maak er plakjes van. Laat de pompoen en paprika uitlekken en maak er samen met de augurk zeer kleine stukjes van. Sc...

Aardappelsalade met radijsjes
Uit de categorie salades: met Augurk, Augurk en Eieren

Halveer de eieren. Haal de eidooier eruit. Hak de eiwitten grof. Hou de dooiers apart. Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in ? 15...

Aardappelsalade met reepjes ansjovis
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Eieren

Zoek aardappelen van gelijke grootte uit. Was de aardappelen en kook ze in de schil in ? 15-20 minuten gaar. Maak in de kooktijd de saus. Me...

Aardappelsalade met sperziebonen
Uit de categorie salades: met Zout, Pesto en Paprika

schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieen. kook de aardappelen en sperziebonen sa...

Aardappelsalade met sugarsnaps en rookvlees
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Paprika

Kook de krielaardappelen in ? 12 minuten gaar. Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in ? 8 minuten gaar. Maak een dressing van de fritessaus...

Aardappelsalade met vinaigrette van Verse Mayonais
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Zaden

Bereid de mayonaise Doe de eierdooiers met de azijn en citroensap in een kom of keukenmachine en klop tot ze luchtig en romig zijn. Voeg d...

Aardappelsalade met worst
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Kook de krielaardappeltjes in ca. 5 minuten gaar. Snijd de augurk in plakjes en de worst in reepjes. Snijd de paprikareepjes fijn. Roer een...

Aardappelsalade voor bij de barbecue.
Uit de categorie bbq: met Sla, Zout en Olie

Borstel de aardappelen onder stromend koud water schoon en laat ze in een gesloten pan 20 minuten in water koken. Spoel de gare aardappelen...

Aardappelschotel met boerenkaas
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Tomaat

Bodem en wand van de schaal insmeren met boter. Aardappelen in niet te dunne plakjes snijden. De helft dakpansgewijs op de bodem van de scha...

Aardappelschotel met mosterdroom
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kool en Tijm

aardappelen in gehalveerde plakken snijden paprika in blokjes snijden de kool schaven en de winterwortel in dunne plakjes snijdenPan met w...

AARDAPPELSCHOTEL MET PAPRIKA
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Salie en Paprika

1. Kook aardappelen vooral niet te gaar in weinig water en zout. 2. Maak paprika's schoon en snijd ze in 3cm driehoeken. 3. Smelt boter...

Aardappelsla
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kool en Ketjap

Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar in water met zout in 20 minuten. Hou in de gaten dat de aardappelen niet te gaar worden. Ze moeten...

Aardappelsla special
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Ketjap

Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar in water met zout in 20 minuten. Hou in de gaten dat de aardappelen niet t? gaar worden. Ze moeten...

aardappelslaatje met gerookte zalm
Uit de categorie salades: met Zalm, Zout en Uien

de aardappel wassen en in de pel bijna gaar koken, afgieten, even laten koelen en pellen en ze dan volledig laten koud worden! als ze koud...

Aardappelsoep met kaas
Uit de categorie soep: met Zout, Kaas en Komijn

Fruit de ui in de boter in een soeppan op een middelmatig vuur goudgeel. Voeg de aardappelen, de paprika's en de uitgeperste knoflook to...

Aardappelsoep met paprika en kaas
Uit de categorie soep: met Zout, Kaas en Olie

Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine stukjes. Ontvel de tomaa...

aardappelsoep met salami en geitenkaas
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Paprika

aardappels in blokjes snijden, courgettes in dunne plakken schaven, paprika in repen snijden.In soeppan 2 el olie verwarmen en salamiblokjes...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Sportschoenen Outlet Shop, Nike Sneakers, Nike Air Max, Nike Air Jorda...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Datejust Lady 31...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Replica Andere merken...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika