Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 251-275 van 8679 recepten
Aardappelsoep, Hongaars
Uit de categorie soep: met Zout, Paprika en Peterselie

Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Meng het gehakt met de eidooier, zout, peper en paprikapoeder, vorm er balletjes van en schroei...

Aardappelspiesjes van de gril
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Paprika

Kook de krieltjes ca. 10 minuten in water met wat zout en laat ze op een vergiet uitdampen. Snijd de gepelde ui en de schoongemaakte paprika...

Aardappelspiesjes van de grill
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Paprika

Kook de krieltjes ca. 10 minuten in water met wat zout en laat ze op een vergiet uitdampen. Snijd de gepelde ui en de schoongemaakte paprika...

Aardappelstoofschotel met spek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Rucola

Aardappels schillen, wassen en in partjes snijden.Wortel schoonmaken en in plakken snijden.Paprika schoonmaken en in reepjes snijden.Prei wa...

Aardappeltaart met gehakt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tijm, Paprika en Knoflook

Snij de aubergine en paprika's in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 190 gr CKook de aardappelen en doe ze in een...

aardappeltaart met gehakt en kruidensalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tijm, Rucola en Paprika

ook de aardappelen en doe ze in een grote pan. bak het gehakt rul en voeg de knoflook, tijm en de in blokjes gesneden groenten toe. doe op h...

aardappeltaart met gemengde groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Verwarm de oven voor op 200?C. Kook de aardappelen in circa 10 minuten halfgaar (halveer grote exemplaren).Rasp de aardappelen en de geschra...

Aardappeltaartje met Port Salut en Beenham.
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Port en Zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.Blaker de paprika in de oven. Neem de paprika uit de oven en verwijder de schil. Halveer de paprika en ve...

Aardappeltjes met mojo
Uit de categorie bijgerechten: met Azijn, Pepers en Komijn

Knoflook schoonmaken. Pepers doormidden snijden en zaadjes verwijderen. Pepers 15 minuten weken in rode wijn azijn (azijn bewaren).Paprika&#...

AARDAPPELTULBAND MET GROENTEN EN SAUS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

oven voor verwarmen op 200 graden.de aardappels in schijfjes goed gaar koken in weinig water.Afgieten,laten uitdampen en nog warm met behulp...

Aardpeerroomsoep
Uit de categorie voorgerechten: met Prei, Zout en Room

Maak paprika-olie door de paprika's schoon te maken en in kleine stukken te snijden. Bak ze in de pan en giet de olijfolie eroverheen. L...

Abbas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Augurk en Sambal

Bbak de spekjes lekker bruin(niet te hard en te droog)voeg nu de capucijners of tuinbonen toe de vermalen teentjes knoflook. nu de stukjes t...

ABESHA GOMEN
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Was de snijbiet, haal de bladeren van de stengels en stoom de bladen circa 5 minuten boven een pan kokend water tot ze geslonken zijn. Doe d...

Abish met geraspte geitenkaas (Ethiopie)
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Olie

Hoewel het in Afrika de gewoonte is om vlees te gebruiken als smaakmaker of kruiderij en het zelden het hoofdbestanddeel van een maaltijd vo...

Adobo Pork with Creamy Coriander-Lime Mayonnaise
Uit de categorie bbq: met Paprika

Preheat grill. In a small bowl, combine paprika, pepper, salt, chili powder, brown sugar and cayenne. Rub spice mixture over entire surface...

Adukibonenburgers
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Tijm | 2 reacties

Kook de rijst volgens de aanwijzing op het pak. Kook hem iets langer zodat hij zacht is. Giet de rijst af en doe hem in een grote kom. La...

Afghanistan: Tortellini met gehakt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Munt

Snijd de lente-ui, de uien , de paprika en de tomaat in stukjes.Giet 1 dl olie in een pan en fruit hierin de ui met 2 uitgeperste teentjes k...

Afrikaanse Couscous salade met kip, noten en papaj
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Ananas

Kruid de blokjes kipfilet met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de blokjes kipfilet in ca. 5 minuten goudb...

Afrikaanse couscoussalade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Ananas

Bereiding: Snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de kip met zout en peer. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de kip in ca...

Afrikaanse couscoussalade met kip,noten en papaja.
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Ananas

Snijd de kipfilet in blokjes.Kruid de kip met zout en peper.Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de kip in ongeveer 5 minuten bru...

Afrikaanse kip met rozijnen en pijnboompitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Olie

Kipfilet in dunne reepjes snijden en in kom doen. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in dunne reepjes snijden. Knoflook pe...

Afrikaanse kipschotel met abrikozen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Paprika en Rozijnen

Kook de couscous volgens de algemene bereidingswijze. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipfilet snel gaar. Roerbak vervolge...

Afrikaanse Kipschotel met Aprikozen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Paprika en Rozijnen

Kook de couscous volgens de algemene bereidingswijze. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipfilet snel gaar. Roerbak vervo...

Afrikaanse Pindasoep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Pinda

Verhit de olie in een soeppan, fruit de ui en knoflook. Roer de chilipoeder erin en bak nog 1 minuut mee. Doe de wortel, aardappel, paprik...

Afrikaanse soep met kip, kokos, rijst en groente
Uit de categorie soep: met Zout, Rijst en Kokos

Pel en snipper het uitje. Verhit de boter in een grote soeppan en fruit hierin het uitje 10 min. Voeg de kipfilet toe en flink wat chilipoed...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Sportschoenen Outlet Shop, Nike Sneakers, Nike Air Max, Nike Air Jorda...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Datejust Lady 31...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Replica Andere merken...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika