Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 276-300 van 8679 recepten
Afrikaanse soep met kip, kokos, rijst en groenten
Uit de categorie soep: met Zout, Rijst en Kokos

Pel en snipper het uitje. Verhit de boter in een grote soeppan en fruit hierin het uitje 10 min. Voeg de kipfilet toe en flink wat chilipoed...

Afritadang baboy
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

-Snijd het vlees in vier plakken. -Snijd de ui in dunne plakjes en de knoflook fijn. -Snijd de parika in dunne reepjes en de aardappelen...

Ajam boemboe roedjak - Kip in rode saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Maak de paprika schoon en snijd deze in enkele stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pof de kemirienoten boven een open gasvlam. Maa...

AJAM GORENG BROPOL
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Uien

Vermeng de santen met de ui, knoflook, laos, daun salam en het zout. Leg de stukken kip in een pan, overgiet deze met de vermengde santen e...

Ajam goreng bropol (gekookte gebakken kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Ga met een vork in de lengterichting langs de komkommer, zodat er kerven in komen en snijd hem dan in plakjes (u krijgt dan een leuk effect)...

Ajam kerrie 2
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Melk

Snijd 250 gr kipfilet en in stukjes en marineer die in ketjap, knoflook, peper en zout. Snijd 1 grote ui, 1 prei, 1 rode en 1 groene paprika...

Ajam Nickerie (Surinaams-Javaanse kip)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ananas en Paprika

Olie verhitten. Kipfilet en de ui (in halve ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is. Chicken Javaan (roerbaksaus), het...

Ajam Pangang
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Kool en Olie

Snipper de ui. Snij de kipfilet in grove stukken en kruid met kipkruiden (Aldi)Verhit olie in een braadpan en bak de kipfilet licht bruin. V...

AJAM SANTEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Sambal

Grill deze gekruide kip in z'n geheel en pluk hem in grote stukken. Leg hem op een platte schaal. Vermeng de santen met de uien, knofloo...

Ajam santen (gegrillde kip in santen)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Sambal

Grill de kip in zijn geheel, pluk hem in grote stukken en leg die op een platte schaal. Vermeng de santen met de uien, knoflook, lombok, dja...

Ajilimojili
Uit de categorie sauzen: met Zaden, Pepers en Paprika

Verwijder zaden en zaadlijsten uit de pepers en paprika's en hak ze grof. Maal er met de peperkorrels en het knoflook een grove puree va...

Ajo caliente
Uit de categorie soep: met Zout, Brood en Tomaat

Was de groenten, pel de tomaten, pel de knoflookteentjes en snij dit in kleine stukjes.Stamp de knoflookteentjes fijn in een kom, voeg er de...

Ajvar-Sambal
Uit de categorie sauzen: met Relish, Sambal en Paprika

Meng de Ajvar met de Sambal goed door elkaar met de lepel en sluit de pot of doos af.Je kunt deze saus(sambal)overal bij eten....

akotonshi
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zout en Olie

de helft van de olie verhitten in een pan en hierin het volgende fruiten de ui, gember, paprika en de tomaten tot ze zacht zijn. de tomatenp...

Albondigas met rode saus (Spaanse gehaktballetjes)
Uit de categorie tapas: met Zout, Bloem en Sherry

Voor de saus: 1 fijngesneden ui 1 rode paprika in blokjes 2 grote tomaten in blokjes 3-4 eetlepels droge sherry 1 laurierblaadje...

Alex
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Paprika en Krenten

Steek uit de plak kaas met behulp van een glas een rondje. Leg hierop het blokje kaas en steek dit met een cocktailprikker bovenop de mandar...

Alino de atun (Tonijnsalade)
Uit de categorie tapas: met Zout, Tomaat en Paprika

Doe de tonijn, de tomaten, de komkommer en de paprika in een schaal en schep alles luchtig door elkaar. Maak af met olijfolie, zout en wij...

alles in de wok
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Curry en Paprika

Snij de kipfilet in brokjes, snij de groenten grof of fijn naar eigen smaakLaat de wok goed heet worden en bak de kippebrokjes bruin. Voeg d...

Allison op z'n Grieks
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Brood en Kwark

-Prak de fettakaas fijn -Snijd de ham en de paprika in heel kleine blokjes-Meng kwark met de fetta, de ham, de paprika en 1 eetlepel peters...

Almejas a la marinera (mosselen in witte wijn)
Uit de categorie tapas: met Zout, Olie en Bloem

Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de mosselen toe en bak ze tot ze opengaan. Doe de bloem, de paprika, de wijn, het water...

Amandelkip
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Gember en Gember

Snij de kipfilet in blokjes van circa 2 1/2 centimeter.Meng de marinade-ingredienten, doe er de kip bij en roer het goed door elkaar.Laat...

Amandelkip met gevulde romige kerriesaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

1. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. 2. Verhit twee kneepjes vloeibare margarine in een pan, w...

Ameijoas na cataplana
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Tomaat

Was de schelpdieren zorgvuldig onder koud stromend water; zet ze daarna in de week in lichtgezouten water, zodat ze zich vol kunnen zuigen....

Ameijoas na cataplana 1 (gestoomde schelpdieren)
Uit de categorie vis: met Ham, Olie en Uien

Gesloten als een oester, dat is de cataplana. En dat komt mooi uit, want bereid in zo'n hermetisch afgesloten pan, komen smaak en geur v...

Amerikaans gehaktbrood
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Paprika

1. Verwarm de oven voor op 190?C. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika,...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Sportschoenen Outlet Shop, Nike Sneakers, Nike Air Max, Nike Air Jorda...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Datejust Lady 31...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Replica Andere merken...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika