Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 301-325 van 8679 recepten
Amerikaans runderbraadstuk
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Uien

Wrijf het runderbraadstuk in met zout, peper en pimentpoeder Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin Maak intussen...

Amerikaanse visschotel
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Snijd de visfilets in stukken van 3 bij 5 cm. Verwarm de boter en bak daarin de bacon even uit; voeg dan de ui en de knoflook toe en fruit...

Amerikaanse Bonenpot met Koolsla
Uit de categorie vegetarisch: met Sla, Zout en Kool

Salade: Snijd de kool fijn en de paprika in stukjes en rasp de wortel fijn . Meng de kool, de paprika en de wortel in een kom. Klop de o...

Amerikaanse cheese steack sandwish.
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Melk

Meng de Alpro light met tijm, komijnpoeder, look, zout en peper. Wrijf het vlees in met de mengeling. Kook intussen de melk, voeg de Chedd...

Amerikaanse clubsandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Brood

Rooster de sneetjes brood. Prak het vruchtvlees van de avocado in een diep bord fijn. Meng het bieslook, mayonaise en chilipoeder erdoor e...

Amerikaanse Kaassalade
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Room

Snij de kaas in kleine dobbelsteentjes, de van zaad ontdane paprika in reepjes/blokjes. hak de uien en augurken fijn, snijd de aardappelen i...

Amerikaanse kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Paprika en Bananen

-wrijf de stukken kip in met peper en zout en paprikapoeder -laat de mais uitlekken en leg met de stukken kip in de natgemaakte pot -leg d...

Amerikaanse omelet
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Uien

-uien en look zeer fijn hakken en 3 min fruiten in de verhitte olie -als ze lichtgeel zijn de reepjes paprika erbij en goed roerende in 5 m...

Amerikaanse salade
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Uien

Snijd de kaas in smalle reepjes en de van zaad en zaadlijsten ontdane paprika in reepjes. Hak de gepelde uien en de augurken fijn, snijd de...

amerikaanse salade met kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Kook de maiskolf 30 minuten in water, met wat zout en een ietsje suiker. Haal de maiskorrels eraf en laat ze afkoelen.Snijd de kaas in smal...

Amerikaanse schotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Ananas

Hamlappen in blokjes snijden. Paprika's in reepjes snijden.50 Gram van de margarine in een braadpan doen, bruin laten worden. Braad daar...

Amerikaanse schotel a la Beekman
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Eieren en Paprika

Oven voorverwarmen op 180 (hetelucht) Kipfilet gaar kokenDoe de gekookte kipfilet, in blokjes gesneden paprika, gesnipperde ui, in bootjes...

Amerikaanse tomatensoep
Uit de categorie soep: met Room, Dragon en Paprika

1. Verhit de boter en fruit de ui en paprika tot de groenten zacht zijn 2. Schenk het flesje Maggi Basis voor Tomatencremesoep, sinaasappel...

Amuse bouche à l'épinard
Uit de categorie borrelhapjes: met Paprika, Walnoot en Walnoot

Besmeer de plakjes deeg met dooier. Maak de spinazie pittig aan en leg in het midden van de plakjes deeg. Leg hierop 2 walnoten en een plak...

amuse-eitje
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Eieren

De rauwe eieren voorzichtig halveren en het eigeel en eiwit in een kom gieten. De schalen bewaren en omgekeer op keukenpapier laten drogen....

amuse-eitje gevuld met gerookte paling, roerei en
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Eieren

De rauwe eieren voorzichtig halveren en het eiwit en eigeel in een kom gieten. De schalen bewaren en omgekeerd op keukenpapier laten drogen....

Ananas-cocosrelish.
Uit de categorie bijgerechten: met Azijn, Kokos en Ananas

Laat de ananas goed uitlekken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui e...

Ananas/groene paprikasaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Ananas en Paprika

Verhit de boter in een pan en laat de ui in circa 3 minuten glazig fruiten. Laat dan de paprikablokjes circa 2 minuten meefruiten tot ze zac...

Ananascurry met garnalen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Olie en Rijst

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Paprika's wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Ui pellen en snipperenIn braadpan olie verh...

ANANASKIP
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Thee en Rijst

-braad kippedelen en ui bruin -doe chutney en rijst erbij en meng goed -meng thee met soeppoeder en doe bij kip -lekt ananas stukken uit en...

ANANASSOEP
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Ananas

Snij de ui in kleine stukjes. Maak van 11/2 liter water en de bouillonblokjes een fijne bouillon. Snij de prei in dunne ringetjes.Voeg dit s...

Anbendigas caseras (gehaktballetjes v.h.huis)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Bloem

Dit recept is afkomstig uit tapas cafe Triten in Barcelona. Het uiteindelijke resultaat zijn gehaktballetjes in een mild pittige saus en vo...

Andalusische eieren uit de oven
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Olie en Eieren

Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur. Schep er de fijngehakte ui en knoflook door en laat 3 minuten fruiten. Voeg de grof gehak...

Andalusische Gazpacho
Uit de categorie soep: met Zout, Brood en Tomaat

Ontvel en ontpit de tomaten en snijd deze in stukjes. Schil de komkommer, halveer, verwijder zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Pel de ui...

Andalusische kabeljauwschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

vis in stukken snijden, door citroensap halen en met een beetje zout bestrooien; in een gesloten pan laten rusten; oven voorverwarmen op 200...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Sportschoenen Outlet Shop, Nike Sneakers, Nike Air Max, Nike Air Jorda...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Datejust Lady 31...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Replica Andere merken...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika