Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 26-50 van 8669 recepten
Gazpacho met gestoomde scampi
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Room

Snij de geschilde komkommer in stukjes, haal de zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes. Schil de ui en de knoflook Doe alle ingred...

Gegrilde groenten met geitenkaas
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika, Zeezout en Rode ui

Snijd alle groenten in grove stukken. Leg dit in een ovenschaal of braadslee en besprenkel royaal met olijfolie. Bestrooi met versgemalen it...

Gegrilde groenten met kruidenmarinade.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Salie

Snij de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten en onregelmatige delen zodat er redelijk platte stukken overblijven. 2 Snij d...

Gegrillde roodbaarsfilet met kruidige couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Munt

1. Spoel de roodbaarsfilet onder koud water en dep de stukken vis droog. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfol...

Gehaktschotel
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Uien en Sambal

Snijd de uien in ringen en de champignons in schijfjes.. Snijd de paprika in kleine stukjes. en vet de ovenschaal in met boter.. En maak e...

GELE PAPRIKASOEP
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Paprika

Paprika's schoonmaken en vruchtvlees in blokjes snijden. Van bouillontablet en 1/2 liter kokend water bouillon maken. In soeppan olie ve...

GEROOSTERDE PEPERSOEP
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Pepers

Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de paprika's en de pepers onder e...

Gestoofd rundvlees (Manzo brassato)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder. Wentel het vlees dan door de bloem en bak het in een stoofpan rondom goudbruin in een meng...

Gevulde kipfilet met banaan
Uit de categorie bbq: met Zout, Kaas en Vijgen

1. Snij een opening van 5 cm aan de dikke kant van iedere kipfilet zodat er een zakje ontstaat. Meng vijgen, blokjes bananen, rozemarijn, ka...

Goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Bloem en Sambal

snij het vlees in redelijk grote blokken 3x3 cm,snij de ui in ringen,paprika in reepjes, bak het vlees in de margarine net zolang tot het dr...

Goulash met zuurkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Augurk

Snijd het vlees in blokken van ca. 3 cm. Snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de augurken...

Goulashsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Uien

Laat het vlees in ca. 15 minuten op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Snij ondertussen de groenten Verhit de boter in ee...

Hartige taart met tomaat en paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Tijm

Verwarm de oven voor op 225?C.1.Leg de paprika?s op een rooster en rooster ze ? 20 min. in het midden van de oven tot het vel zwart begint t...

Hongaarse stamppot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Olie en Paprika

Verhit op een niet te hoog vuur 1 el olie in een ruime pan. Laat de magere spekreepjes, de in blokjes gesneden rode paprika en de karwijzaad...

Jambalaya
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Rijst en Pepers

Bereiding De ui,paprika's,pepers en ham in de pan bakken tot de ui glazig is. De knoflook en kurkuma erbij en een scheutje taba...

Jordaanse vleesschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Vlees koud spoelen en met keukenpapier afdeppen. Zenen,maar niet al het vet verwijderen. Vlees in 2 cm grote blokjes snijden. De vleesblokje...

Kabeljauw op baskische wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Paprika

Doe de ingredienten van de baskische saus in een schaal van 1,5 l en laat 6 min koken op volle kracht. Leg de kabeljauw in het groentenme...

Kip met groenten en gember
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Olie

snij de kip in reepjes. Was de bleekselderij en snij de stengels in dunne reepjes. Was de paprika?s, snij ze doormidden, verwijder de zaadli...

Kipfilet uit de wok met paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Paprika en Roerbakolie

Snijd de kip met het vleesmes op de goed te reinigen plank klein. Meng de kip met het kruidenmengsel Verwarm de olie in de wok. Roerbak hie...

Kipgoulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Tomaat

Verhit de margarine in een ruime anti-kleefpan. Fruit de uien. Voeg de kipfilet toe en schroei deze dicht. Voeg de paprikablokjes toe...

kleurige groentemix
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gember

Spoel de broccoli af en verdeel in roosjes. Pel de knoflook en snipper fjn. Schil de gember en rasp deze. Schrap de wortels en snijd ze fij...

Lams- of rundvlees jhal fraizi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Zaden

Snijd het gare vlees in reepjes van 7 ? cm lang, ?cm dik en 1/2 cm breed Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur tot zeer he...

Lamsgoulash
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met paprikapoeder, peper en zout. M...

Lauwwarme salade met showarma
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Olie

1. Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, zet ze op in koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten 2. Sn...

Linzensalade met geroosterde groenten
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Verwarm de grill voor op de hoogste standMeng in een ovenschaaltje de uien, knoflook, helft van de marjolein, paprika, grasasperges, olie en...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

オメガの腕時計...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Klassisk AAA Rolex...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Hermes Lindy Bags...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika