Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 8669 recepten
Maaltijdsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Feta en Brood

35 minutenHalveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd...

Maaltijdsalade van paprika`s en rode kidneybonen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

1. Maak de paprika`s schoon en snij ze in stukjes 2. Meng ze met de uitgelekte bonen en de in blokjes gesneden ham 3. Klop een dressing va...

Makkelijkke Pastasalade.
Uit de categorie salades: met Rucola, Eieren en Tomaat

Verdeel de salade over 2 borden. verdeel daarover de rucola, eieren, tomaatjes, paprika olijven en als laatste de anjovis...

Mexicaans gourmet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Varkenslapjes in een limoenmarinade Meng 3 eetl. olie met 1 eetl. vleeskruiden en het limoensap. Leg de varkenslapjes in de marinade en la...

Mexicaanse fondue
Uit de categorie bbq: met Bier, Kaas en Olie

Snijd de uitjes en de paprika?s zonder zaadjes in kleine stukjes Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stu...

MEXICAANSE MOSSELEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Paprika en Rode ui

Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in ringen. Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes. Maak de peper schoon en snijd hem in...

Mexicaanse taco`s met paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Room en Olie

1. Snijd de paprika`s in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de lente uitjes met de helft van het groen in dunne ringen 2. Schep i...

Mie met Kip en Ananas.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Olie en Ananas

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing.Snij de kip in blokjes.Pel de knoflook en snipper deze.Snij de prei in smalle ringetjes.Maak de papri...

Mosseltapas
Uit de categorie bijgerechten: met Tijm, Sherry en Tomaat

1. Hak de tenen knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes 2. S...

Oosterse runderpasta
Uit de categorie pasta: met Olie, Gember en Tomaat

stijd: 25 minuten - Kooktijd: 30 minuten - Voor 4 personen Recept van llheks (www.smulweb.nl/pages/llheks) Aantal personen...

Overschotel van spinazie met rosti
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Noten

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.Laat de gewassen spinazie slinken en daarna goed uitlekken. Snipper de ui en snijd de paprika in...

Paprika gevuld met pittige zuurkool
Uit de categorie vegetarisch: met Room, Paprika en Zuurkool

Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken. Snij de bosuitjes in ringetjes 2. Roer in een kom de zure room, chilipoeder en karwijzaad door...

paprika,s met couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaneel en Kerrie

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de hele paprika,s ongeveer 4 minuten. Laat deze even schrikken onder de koude kraan...

Paprika-vleesspies
Uit de categorie hoofdgerechten: met Paprika, Barbecue en Olijfolie

Rijd afwisselend een stukje paprika en een stukje biefstuk aan barbecuepennen Bestrooi de speizen met Provencaalse kruiden en peper en best...

Paprikapizza
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Brood en Paprika

. Verwarm de oven voor op 225 graden 2. Snij het brood horizontaal doormidden en besprenkel het met olijfolie, bestrijk het vervolgens met...

Paprikaspread met geitenkaas
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tijm en Olie

Laat de paprika?s in een zeef uitlekken en pureer ze in de keukenmachine (of hak ze heel klein).Verhit de olie in een koekenpan en fruit de...

Paprikavlees
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Olie

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper, zout en de helft van het paprikapoeder. Pel de ui en het knoflookteentje en s...

Pita Soevlaki (Vlees stokjes met Griekse pita bro
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Uien

Bereiding van de Pita: Zeef de bloem in een kom, schep er de gistkorrels en het zout door. Voeg de olie toe en schenk er ruim 4 dl. lauw wa...

Pittig stoofpotje met braadworst en paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Paprika en Olijfolie

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukjes worst rondom bruin. Bak de chorizo, ui en paprika?s al omscheppend ca. 3 minuten mee....

Rode curry van rundvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Sugar snaps schoonmaken. Biefstuk...

Roerbak kip met vruchten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Mango en Noten

Snijd de kip klein. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de kip goudbruin Voeg de overige ingredienten (zonder blikfruit en noten)...

Roergebakken courgette met schnitzelreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Rijst

1. Kook de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd deze in dunne p...

Roergebakken kipfiletreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ketjap en Paprika

1. Snijd de kip in reepjes en meng de kip daarna met het kruidenmengsel 2. Verwarm de boter met de olie in de wok en roerbak hierin de kip...

ROERGEBAKKEN WITLOF MET PAPRIKA
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Witlof schoonmaken, kern eruit snijden en stronken in repen snijden van ongeveer 1,5 cm breed. De wok verhitten en olie erin doen en heet la...

Rood - groene paprikasoep
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Paprika

Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Maak de rode paprika’s schoon en snijd deze in reepjes. Maak de groene paprika...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

オメガの腕時計...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Klassisk AAA Rolex...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Hermes Lindy Bags...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika