Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 101-125 van 8669 recepten
'Snellevriendenschotel'
Uit de categorie hoofdgerechten: met Paprika, Aardappelen en Champignons

kippenkluifjes marineren in mengsel van paprika- en cayennepoeder en 4 eetlepels arachideolie. Uurtje laten intrekken, daarna aanbakken. Ui...

'Thaise Quorn salade'
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Schep in een kom de Thaise rode currypasta, 1 eetlepel water en 175 g Quorn stukjes door elkaar en laat dit 10 minuten marineren. Klop in e...

"Bladerdeegbakjes met Ragout en Tomatensaus&q
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Room

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Van 4 deegplakjes randen met water bestrijken. Uit 4 andere deegplakjes met vormpje rondje steken (word...

"Bookwiet'n Jan Hennik"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Paprika

Doe het meel in een kom en maak een kuiltje. Voeg het ei,het zout en de melk toe in het kuiltje.. Roer met een garde vanuit het midden all...

"Chef Salad" Griekenland
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Sla en Kaas

alle ingredienten schoonmaken/wassen/snijden / eieren kokenmaak een coctailsaus...in Griekenland zijn ze daar zoooooo klaar mee. Beetje mayo...

"Gebakken hesp"!!!
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Honing

*Doe de hesp,lookworstblokjes,sjalotten,knoflook,paprika,paprikapoeder,en peper en zout in een diepe pan,en bak ong.8-10 min*Doe nu de witte...

"Gevulde vis met kruidenkaas!!"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

1.Snij de vis in 3 gelijke stukken,en maak een snee aan de zijkant om straks op te vullen 2.Neem nu een kom en vork,en prak de zachte camemb...

"GEVULDE VISSOEP"
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Room

-Maak de vissen schoon,en snijd in kleine stukken. -Fruit de uien en de paprika in een grote pan met wat boter. -Voeg het paprikapoeder,en...

"Indonesische" Bonenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Ketjap

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Hak de selderie fijn. Snijd verder alle groenten in hapklare stukjes. Spoel de bonen in e...

"Kip in 't pannetje"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Paprika

Was de paprika,s en snijd in blokjes,pel en snipper de ui. Bak de kipfilet in de helft van het bakvet aan beide zijden bruin en gaar. Verw...

"Kruidige balletjes"!!
Uit de categorie bbq: met Zout, Olie en Uien

1:Meng het gehakt met de uien,paprika,verse kruiden, en gedroogde kruiden.2:Smelt de boter een paar seconden in de microgolf,en meng nu ook...

"LEKKERE GROENTEN-AARDAPPELSCHOTEL"
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Melk en Dille

# Doe de aardappelen in gezouten water,en kook ze gaar. # Doe er boter,peper en zout,nootmuskaat en melk bij,en stampen maar. # Schep de a...

"Magere" variant pasta met kipsaus
Uit de categorie pasta: met Zout, Olie en Paprika

*Snij de kipfilet in reepjes *Snij de paprika in blokjesBak de kipfilet in de olie bruin en gaar. Voeg de paprika, de roomkaas, de kippenbo...

"Mexicaanse Quorn op Een Bedje Van IJsbergsla
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Quorn met Mexicaanse kruiden bestrooien. Olie verhitten en Quorn +- 3 minuten al omscheppend bakken. Ui, paprika en mais toevoegen en +-...

"nasi"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Rijst en Paprika

snij de kip in kleine stukjes en voeg de marinade eraan toe met 2 eetlepels olie.laat deze 10 a 15 min staan. snij ondertussen de paprika,ch...

"Pittige Quorn met Avocado"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Quorn

Avocado met citroensap besprenkelen. Olie verhitten en ui, bleekselderij en paprika +- 5 minuten bakken. Knoflook, chilipoeder en Quorn to...

"Taoekwa Dan Atjar"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tofu en Olie

Snijd de tofu in reepjes van 4 bij 1 cm. Breng een royale hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook. Voeg de boontjes toe, en laat...

"Turks-italiaanse Pizza":
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Uien en Brood

Op het brood de tomatenpuree smeren, de Italiaanse kruiden aanbrengen, de gesneden uien, de groene en rode parika, de champignons olijven e...

"Turkse" kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Groenten snijden in blokjes of plakjes Peterselie klein snijdenKippepoten gaarkoken met zout. Iets laten afkoelen en de beentjes verwijder...

"Zoetzure Kip/kerrie Hawai"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Rijst en Curry

Snij de kip in hapklare brokken en bestrooi met de hot curry. Snij de wortel, paprika, champignons in stukken en roerbak (beetje olie, hoo...

"Zomerse pastasalade"
Uit de categorie pasta: met Ham, Sla en Zout

1:Pasta koken 2:neem een grote kom en meng alle ingredienten samen met de gekookte(uitgelekte)pasta,laat afkoelen 3:en giet er op het bord n...

(Hindoestaans gele rijstgerecht
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Olie verhittenUi, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna doperwten en paprika toevoegen en enkele minuten roerbakken...

(Pita)broodje met eisalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Relish

prak de eieren met een vork fijn in een kom. Roer er de roomkaas, paprika, bleekselderij, bosuitje, mayonaise en chutney door. Bestrooi met...

(WW) Gekruide champignonomelet
Uit de categorie vegetarisch: met Kaas, Melk en Paprika

1. Verhit een anti-kleefpan en fruit de ui, paprika en champignons 2 tot 3 minuten. Zet de pan naast de warmtebron. 2. Klop in een kleien k...

(WW) Steak met knoflook en rozemarijn
Uit de categorie bbq: met Olie, Paprika en Citroen

1. Verwarm de grill voor. Meng de knoflook, citroensap, sojasaus en rozemarijn door elkaar.2. Bestrijk de steaks met de marinade en grill de...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

オメガの腕時計...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Klassisk AAA Rolex...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Hermes Lindy Bags...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika