Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 126-150 van 8669 recepten
Lekkere Goulashsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Zaden

Hak de uien fijn en bak ze een vijftal minuten zachtjes in wat olijfolie aan totdat ze goud van kleur zijn. Snijd de rundsstoofvlees in kl...

* Pikachu's Wild - eend *
Uit de categorie hoofdgerechten: met Paprika

soepgroenten zachtjes stoven, +/- 5 a 10 minuutjes, ze moeten nog een beetje krokant zijn gehakt licht bakken gehakt en groenten mengen...

* Snelle Gevulde Paprika's *
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Paprika en Rozemarijn

Kapjes van paprika halen... zaadlijsten verwijderen... kapjes fijnsnijden... ui fijnsnijden...Gehakt rul bakken... ui en paprikastukjes toev...

*BRUINE BONEN SCHOTEL*
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Paprika

Snijd het vlees in blokjes en bak het in vloeibare margarine gaar en bruin. Voeg de paprikapoeder toe. Snijd de paprika''s en de pre...

*CHINESE GEBAKKEN RIJST*
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Olie en Rijst

alles klaar zetten. Bereid de rijst en laat hem afkoelen.(Dan blijven de korrels mooi los bij het roerbakken.)Klop de eieren los. Verhit 1...

*Jamie Oliver's gebakken paprika's met ker
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Paprika en Zeezout

Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de parika's doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de halve paprika's met de snijkant naar...

*Jamie Oliver's Tomaten- en paprikasoep met ba
Uit de categorie soep: met Zout, Pepers en Tomaat

Kerf de tomaten kruislings in en blancheer ze ongeveer twintig seconden in kokend water, of tot de schil zich gemakkelijk laat verwijderen....

*SHOARMASCHOTEL MET RIJST*
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Olie en Pinda

Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukken.Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. Was de prei en snijd hem in ringen.Pel de kno...

*Zuurkool met paprika en prei
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Melk

Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze met water en zout in 20 minuten gaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de Pap...

12-uur Wrappizza's
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Olie en Pesto

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Bestrijk de wraps aan een kant dun met olie en leg ze met de oliekant op de bakplaat. Meng de tomato fritto...

3-kazensoep
Uit de categorie soep: met Bier, Kaas en Bloem

Maak de groente schoon en snijd het klein. Smelt de boter en voeg, met uitzondering van de paprika, de kleingesneden groente toe. Laat die z...

5 x andere pannekoek-beleg
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Kiwi en Stroop

Drie; pannekoek besmeren met aardbeienjam met kiwi-plakjesof met abrikozenjam met plakjes mangoVier ; bak 2 plakjes spek per pannekoek uital...

Boeuf a la Stroganoff
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

beetje snijden, beetje hakken. Verwarm de oven op 250 gr.  Plaats de braadslee op het gas, verhit de boter en braad het vlees aan all...

Gemarineerde paprika's
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Salie

? De olie met de wijnazijn verhitten, de helft van de gesnipperde knoflook, de paprika?s en salie blaadjes toevoegen. ? > Kruiden met pe...

Gemarineerde sardientjes (barbecue)
Uit de categorie bbq: met Zout, Paprika en Knoflook

? Sardientjes 1 a 2 uur laten marineren in marinade van voornoemde ingredienten.? Roosteren op een hete gril, ongeveer 2 minuten per kant....

Groene salade met honing knoflook dressing
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

? Verwarm de olijfolie op laag vuur en bak de knoflookplakjes in een paar minuten goudbruin, schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op ke...

Kip paketje (bbq)
Uit de categorie bbq: met Zout, Tomaat en Paprika

? De kip laten kleuren in olijfolie, uit de pan scheppen en laten uitdruipen op keukenpapier. ? > Het rookspek, ui, knoflook, champignon...

Paella branico
Uit de categorie hoofdgerechten: met Rijst, Gamba en Tomaat

mijn vookeur is deze basis een dag tevoren te bereiden, de smaken vemengen zich beter en op de dag van presentatie sta je hooguit 10 min. in...

Romige Paprikasoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Paprika

? breng de pan met bouillon aan de kook. ? Spoel de stukken paprika goed af en doe deze in de bouillon. ? breng de bouillon tegen de kook...

Spaghetti alla chitarra
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

? Fruit de knoflook en laurier in de olie tot ze verkleuren, schep ze uit de pan en bak het fijngesneden lamsvlees in de olie, afblussen me...

Pikachu's vitamienen-bom-spaghetti-saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Uien

(beetje samengevat) : * Vuur aan! en dan in onderstaande volgorde (dwz : 'harde' groenten eerst, zachte later) - uien snij...

Pikachu's scampi's
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Room en Tomaat

Boter in de pan Scampi's in de pan (vanuit de diepvries met de inhoud (=ijs) voor de zee-smaak) Look erbij Kruiden met veel papri...

Aan tafel gegrilde groentes
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Snijd de kapjes van de paprika en snijd de paprika's in de lengte tweemaal door. Verwijder zaadlijsten en zaadjes. Schil de stukken papr...

Aangeklede couscous
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika, Krenten en Knoflook

Maak de paprika, peper en knoflook schoon, en snijd ze in kleine stukjes.Breng in een kleine pan 1? kopje water aan de kook. Verhit in een...

Aangeklede fricandeau
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

1. Pak de fricandeau in een net je zodat hij mooi rond blijft tijdens het braden. 2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de fricandeau...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

オメガの腕時計...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Klassisk AAA Rolex...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Hermes Lindy Bags...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika