Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 151-175 van 8669 recepten
AARDAPPEL CHARLOTTE
Uit de categorie bijgerechten: met Brood en Paprika

Stel die oond op 200?C. Braai die uie in botter. Druk die water uit die brood en voeg die brood by die uie. Meng die mengsel met die geraspe...

aardappel - tonijnschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Tomaat en Paprika

Kook de aardappels totdat je er met een vork in kunt prikken. Laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes / halve schijfjes. Laat de tonijn u...

Aardappel anders maar dan heel anders
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tomaat en Paprika

groentes schoonmaken en snijdendoe alle groentes in een ovenschaal incl de aardappels en de garnalen doe er saus over heen en stop volgens b...

Aardappel frittata
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Melk en Tijm

Snijd de ui in dunne ringen en plet de knoflook. Snijd de paprika fijn. Laat de mais uitlekken. Snijd de aardappelen in dunne plakken. a...

Aardappel vissoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tomaat

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de schoongemaakte paprika in stukjes. Snijd de kabeljauw in blokjes. Breng in een...

Aardappel, gepofte, met chili-eieren
Uit de categorie vegetarisch: met Kaas, Room en Eieren

Snijd de aardappel in de lengte doormidden en schep het aardappelkruim voorzichtig uit de schillen. Bewaar de schillen voor later. Prak het...

Aardappel-Anders
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Tomaat en Paprika

oven voorverwarmen op 200CBak de prei,ui,paprika kort in een koekepan. Schep de aardappels erdoor Doe alles in een ingevette ovenschaal G...

Aardappel-doperwten salade
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Paprika en Kropsla

Kook het ei in ? 10 min. hard, laat het onder koud stromend water schrikken, pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de p...

Aardappel-doperwtensalade
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Paprika en Kropsla

Kook het ei in ? 10 min. hard, laat het onder koud stromend water schrikken, pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de p...

Aardappel-Ei Schijf
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Eieren en Paprika

Snij de ui en de paprika in kleine stukjes en bak deze op een laag vuurtje. Maak puree van de aardappels en meng hier de eieren door. Doe h...

Aardappel-eipannetje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Gebruik voor dit gerecht restjes rundvlees. Kook de aardappelen een dag van te voren in de schil. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten, was...

Aardappel-Geitenkaaskoekjes met ger.Paprika.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Honing

Snij de aardappels door en kook ze in ca.10min. halfgaar.Spoel de aardappels koud en pel ze.Rasp de aardappels met een grove rasp.Snij de pa...

Aardappel-groentesalade
Uit de categorie salades: met Paprika, Rode ui en Citroen

Schil de aardappels, snijd ze in plakjes of blokjes, wat je zelf het fijnste vindt en kook ze (net) gaar. Maak de peuktjes schoon en snijd z...

Aardappel-groentetajine
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Honing

Ui grof snipperen. Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen. Worteltjes wassen en met dunschiller schillen. Paprika's wassen...

Aardappel-jachtsoep met rundersaucijsjes
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Paprika

40 minutenSchil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes. Halveer de paprika?s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in re...

Aardappel-kaasomelet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Eieren

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de ui, courgette en paprika in blokjes.Verwarm de Blue Band Culinesse in een k...

Aardappel-kaassouffle met veldsla
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Aardappels schillen en wassen. In pan met weinig water en zout, aardappels in 25 minuten gaar koken. Intussen korstjes van de kaas afsnijden...

Aardappel-laagjeskoek met Gruyere en ui
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Doe de aardapellen in een grote pan en schenk er koud water op. Doe het deksel op de pan, breng het water aan de kook, draai het vuur lager...

Aardappel-omelet met uien en pijnpitjes, maaltijd-
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Room

Snijd de aardappelen in plakjes, halveer de uien en snijd ze in heel smalle partjes. Verhit in een grote koekenpan, hapjespan of hittebesten...

Aardappel-paprika overschoteltje
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika, Broccoli en Aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ? 3 mm dik. Verdeel de aardappelplakjes en de paprikablokjes in laagjes over een ingevette...

Aardappel-paprika rosti
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Paprika

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in miniblokjes. Klop het ei in een kom los en ras...

Aardappel-paprikafrittata
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Olie

Kook de ongeschilde aardappels in licht gezouten kokend water tot ze net gaar zijn. Giet ze af en laat ze eventjes afkoelen. Snijd ze vervol...

aardappel-paprikagoulash
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Pel en snipper de uien en look.Borstel de aardappelen schoon onder stromend water en halveer ze.Maak de paprika's schoon en snijd in blo...

Aardappel-paprikaovenschoteltje
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika en Aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm dik. Snijd de paprika's in stukjes. Verdeel de aardappelplakjes en de paprikablo...

Aardappel-paprikaschotel met varkensfilet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Oven voorverwarmen tot 225 gr. Filetlapjes marineren met een mengseltje van vleeskruiden met een half theelepeltje suiker en iets olie....

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

オメガの腕時計...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Klassisk AAA Rolex...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Hermes Lindy Bags...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika