Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 8669 recepten
Aardappel-paprikasoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de knoflook en de stukjes paprika ca. 4 minuten. Voeg de stukjes tomaat...

Aardappel-paprikastamppot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Paprika en Andijvie

Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de andijvie in reepjes. Bak de spekblokjes eventjes uit. Snijd de fetakaas in blokjes. Bereid de a...

Aardappel-ratatouille Omelet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Uien

Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar. Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit in een koekepan een klontje...

Aardappel-spinazielasagne
Uit de categorie pasta: met Ham, Kaas en Olie

Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen. Verwarm de oven voor op 200 oC. Meet in een maatbeker 400 ml water af, roer de MAGGI Oven Dagsc...

Aardappel/ groente schotel
Uit de categorie ovenschotels: met Prei, Paprika en Aardappelen

snijd de aardappelen in dunne plakjes, snijd de champignons, paprika en prei in dunne plakjes en de mais in de lengte door de midden, was al...

Aardappelbakjes gevuld met groenten
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Room

Warm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten in water met wat zout gaar. Giet ze af en wrijf ze door een pureerz...

Aardappelblokjes met sperciebonen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. ** Maak de sperciebonen klaar. ** Leg de aardappelblokjes in een pan heet water en laa...

Aardappelbroccolisoep
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Lavas

Doe de aardappels en broccoli (houd een paar roosjes achter)met de ui, paprika in het water en breng aan de kook. Laat koken tot alles zacht...

Aardappelchili
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Olie en Tomaat

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Verhit de olie in...

Aardappelen aan de spies
Uit de categorie bbq: met Zout, Uien en Paprika

De aardappelen goed onder koud stromend water afborstelen. Ongeschild in vingerdikke schijven snijden en met keukenpapier droogdeppen.Aardap...

Aardappelen met blauwschimmelkaas en roerbakgroent
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

Schil de aardappelen en zet ze met wat water en zout op. Snijd de kaas in dobbelsteentjes. Als de aardappelen gaar zijn giet je het kookv...

Aardappelen van het markiezinnetje
Uit de categorie bijgerechten: met Tijm, Tomaat en Paprika

-schil en kook de aardappelen en maak er puree van -pel de tomaten en maak er een dunne saus van met de gesnipperde ui en de uitgeperste kn...

Aardappelgebakjes gevuld met groenten
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Room

Kook de aardappelen in ca. 20 minuten in water met wat zout gaar. Giet ze af en wrijf ze door een zeef. Laat het kruim even uitdampen en klo...

Aardappelgoulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Paprika en Majoraan

Maak in een grote pan de goulash heet. Laat het zoetzuur en de aardappels uitlekken. Voeg deze aan de goulash toe. Breng het geheel op smaak...

Aardappelgoulash .
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Honing

De olie verhitten en de aardappelblokjes, paprika`s en uien erin doen. Even goed verhitten, dan met groentenat afblussen en ongeveer 15 min....

Aardappelgoulash met chorizo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de plakjes chorizo zachtjes uit. Haal ze uit de pan en bak in het achtergebleven braadvet de stuk...

Aardappelgoulash met kalkoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tomaat

Ui pellen en in stukjes snijden. paprika's wassen en in vierkante stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui en paprika hierin ca....

Aardappelgratin met pittige kaas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Kook de aardappelplakjes 7 min. in water met zout en giet ze af. Breng de melk aan de kook en roer de kaas erdoor. Laat het mengsel afkoel...

aardappelgratin op z'n spaans.
Uit de categorie bijgerechten: met Uien, Eieren en Paprika | 1 reactie

uien tesamen met paprika in boter stoven.puree maken,ui en paprika met de peterselie bydoen.eieren kloppen met p+z en paprikapoeder,alles me...

Aardappelkoek met paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

-maak een glad deeg van de bloem, de eieren, melk en een snufje zout -schil de aardappelen en snij ze in dunne reepjes-verwarm de olie in e...

Aardappelkoekjes met paprika
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bloem

-oven verwarmen op 180?C -de aardappelen en de ui raspen (eventueel met de keukenmachine)en 3 minuten laten staan -zoveel mogelijk van het...

aardappelmonsters
Uit de categorie feestdagen: met Augurk, Paprika en Aardappelen

Bereidingswijze: De ongeschilde aardappelen wassen. De aardappelen met een houten prikker een paar keer inprikken. De aardappelen in 6 minut...

Aardappelnestje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Maak de aardappelpuree en roer er het ei door. Schep de puree in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit een rand langs vie...

Aardappelnestje met paprika en shoarmavlees.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Maak de aardappelpuree en roer er het ei door. Schep de puree in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit een rand langs vie...

Aardappelomelet met basilicum
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Kaas en Olie

Snijd de ui in halve schijven, duw de laagjes los. Snipper de paprika. Verhit in een koekenpan van 18-20 cm doorsnee de olie en bak hierin d...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

オメガの腕時計...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Klassisk AAA Rolex...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Hermes Lindy Bags...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika