Recepten met Paprika

Over Paprika

Recepten met Paprika

Een vruchtgroente, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika. In ons land worden paprika's voornamelijk onder glas geteeld. U kunt ze het best op een koele, donkere plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. In een te koude omgeving krijgt het zogenaamde 'lage temperatuurbederf' eerder kans: op de schil ontstaan dan waterige plekken waardoor de groente snel bederft. Naast de bekende groene, rode en gele paprika's zijn ook paarse, witte en oranje paprika's te koop. De vorm is blokvormig of puntig. De smaak van paprika's varieert van pittig tot vrij zoet. Rode (eigenlijk rijpe groene paprika's), gele en oranje paprika's smaken het mildst en het zoetst. Zonder schil smaken alle kleuren paprika's overigens veel milder. Als u een paarse paprika verhit, verliest deze zijn kleur en wordt groen: iets om rekening mee te houden als u de paprika als kleur-effect in een gerecht wilt gebruiken. Paprika bevat geen vet, is rijk aan vitamine C en stimuleert de bloedsomloop. Rode paprika's bevatten 2 keer zoveel vitamine C als groene (150 mg per 100 gram). Groene paprika levert ± 16 kcal per 100 gram, andere kleuren ± 28 kcal per 100 gram. De Hongaarse keuken is ondenkbaar zonder paprika. Paprika is tijdens de Turkse overheersing door de Turken in Hongarije gebracht. De Hongaren hebben het tot hun nationale specerij gemaakt. Hollandse paprika's komen meestal uit het Westland. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, met een topaanvoer in augustus en oktober. Verse paprika's zijn stevig en hebben een gladde schil, zonder rimpels. Reken op ± 250 gram paprika per persoon als u de groente gebakken of gestoofd eet en op 1 paprika per persoon als u deze in een salade verwerkt. Schoonmaken en bereiden: Verwijder na het wassen de steel, de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen, blokjes of repen. Wilt u de paprika vullen, snijd dan het kapje eraf en haal de zaadlijsten eruit. De schil kunt u eventueel met een dunschiller verwijderen (sommige mensen krijgen daar namelijk maagklachten van). Of rooster de paprika's eerst en ontvel ze dan: prik de paprika aan een vork en houd hem boven de gasvlam (keer regelmatig, zodat de schil aan alle kanten verschrompelt en donker kleurt). Of leg de paprika's ± 25 minuten in een hete oven van 225°C en laat ze ± 5 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen. De schil laat daarna heel makkelijk los.

Verwante ingrediënten van Paprika


Overzicht van recepten met Paprika

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paprika. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paprika en waar Paprika het hoofdingrediënt is.

Toon 201-225 van 8669 recepten
Aardappelomelet met basilicumsla
Uit de categorie vegetarisch: met Sla, Kaas en Olie

Snijd de ui in halve schijven en duw de laagjes los. Snipper de paprika. Verhit in een koekenpan van zo?n 20 cm doorsnee de olie. Bak hierin...

Aardappelomelet met gemengde salade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Melk

Gemengde sla ingredienten: Kropsla 1/2 appel 2 eetl paprika-zoetzuur Maak een gemengde salade van kropsla, blokjes appel en 2 eetlepe...

Aardappelomelet met munt
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Munt

Pel en snipper de uitjes en de knoflook. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Snijd de krielaardappeltjes in plakjes. Klop de eier...

Aardappelomelet met paprika
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room

De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water. Afgieten en even laten afkoelen. De paprika's schoonmaken en in reepje...

Aardappelomelet met romige tonijnsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Eieren

Verhit de margarine in een koekenpan en bak de ui en aardappel afgedekt in 5 minuten beetgaar. Klop de eieren los met zout en peper en sch...

aardappelpannetje
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Olie en Paprika

olie eerst warm laten worden en dan boter toevoegen.snijd paprika in blokjes.bak aardappelen in olie boter mengsel voeg peper en zout toe na...

Aardappelpartjes met spinazie en geitenkaas
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Paprika

Aardappelpartjes volgens aanwijzing op de verpakking bereiden. Paprika schoonmaken en in smalle reepjes snijden. In wok olie verhitten, knof...

Aardappelpuree met paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Uien

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen al omscheppend bruin en glazig. Bak de bosui 2 minuten mee. Neem ze ui...

Aardappelpuree met paprika's en ui
Uit de categorie bijgerechten: met Melk, Uien en Paprika

Kook de aardappels gaar. Blancheer ondertussen de paprika's en de uien 3 tot 4 minuten in kokend water. Plet de aardappels, voeg de ma...

Aardappelpuree met surimi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af. Stamp ze fijn en schep er 150 g van de kaas, de zure room, de boter en peper, zo...

Aardappelratatouille
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Zaden en Honing

Kook de aardappelen 10 minuten in de schil. Pel ze en snijd ze in schijfjes ter dikte van ? cm. Pel de ui en hak hem in grove blokjes. Pel d...

Aardappelrisotto met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

- Snijd de geschilde aardappelen en de paprika in kleine blokjes van 1 op 1 cm. - Kook de blokjes gaar in 6 dl kippenbouillon en room. - V...

Aardappels gevuld met ratatouille
Uit de categorie vegetarisch: met Kaas, Olie en Paprika

Prik een paar gaatjes in de schil v/d aardappels en pof deze tot ze gaar zijn. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook...

Aardappels in 't Pannetje
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Olie en Paprika

Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden* paprika wassen, droogmaken en in stukjes snijden* Ui klein snijden* Champions schoonvegen...

Aardappels met groenten en knoflook
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Kaneel

Verwarm de oven voor op 190 graden.Verhit 3 el olie in een pan en fruit het uitje. Voeg de aubergines toe en bak dit ongeveer 3 minuten. Doe...

Aardappels met tuinkers-kwark
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Room

De aardappels goed wassen, in gezouten water 10 min. koken en vervolgens iedere aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie wikkelen. De aardap...

aardappels op deskottelbraai
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien en Paprika

Snipper de rauwe aardappels met een kaasschaaf en doe ze rauw in de pan. Als ze een beetje bruin worden doe je de paprika, ui en de spek bij...

Aardappels, gepoft en gevuld
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Paprika

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water. Dep ze droog en verpak ze losjes in aluminiumfolie...

aardappels, gestoofd
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Uien en Bloem

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze enkele malen door. Fruit de uien in olie. Bak de aardappelen en de paprika mee. Voeg de tomatenpure...

aardappelsalade in hoisinsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Noten en Limoen

verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de krieltjes op het ovenblik en besprenkel met 2 eetl. olijfolie en 1 dessertlepel sesamolie. Mix h...

Aardappelsalade met bleekselderij en Roquefortsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Zaden en Azijn

Kook de krieltjes in een pan met weinig water in ongeveer 6 minuten net gaar. Laat de krieltjes afkoelen. Snijd de bacon in reepjes en bak d...

Aardappelsalade met chorizo en paprika
Uit de categorie salades: met Room, Paprika en Lente-ui

Kook de krieltjes beetgaar en snijd ze (eventueel) kleiner.Mayonaise, zure room en chilisaus tot een gladde saus mengen.De chorizo in blok...

AARDAPPELSALADE MET EDAMMER
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Schil de aardappelen,was ze en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes aardappel in circa 5 min. gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.Was intus...

Aardappelsalade met gazpacho
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Suiker

Kook de gewassen aardappel in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de tomaten door en ontdoe ze van de pitten en vocht en snijd ze in stuk...

Aardappelsalade met ham-mosterddressing
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Tomaat

Kook de aardappel partjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, en laat ze afkoelen.Maak van de halvanaise en de mosterd een dress...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

オメガの腕時計...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Klassisk AAA Rolex...

Door *edressessatin*
Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas

Hermes Lindy Bags...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Paprika