Recepten met Paranoten

Over Paranoten

Recepten met Paranoten

Groeien aan reusachtige bomen die alleen in het Amazonegebied voorkomen. De bomen worden niet gekweekt, maar staan midden in de jungle. De driehoekige paranoten vormen het zaad van de vruchten die deze bomen dragen. Als de vrucht rijp is, springt het zaad eruit. Dan gaat de plaatselijke bevolking te voet de jungle in om de noten te verzamelen.

Verwante ingrediënten van Paranoten


Overzicht van recepten met Paranoten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Paranoten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Paranoten en waar Paranoten het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 32 recepten
Bisschopsbrood
Uit de categorie brood: met Zout, Bloem en Brood

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een geribbelde broodvorm (of cakevorm) in. Haal de vruchten en noten door de bloem. Zeef de resteren...

Aji de carne (peperige Boliviaanse varkenspot)
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Olie

Verhit de olie in een kasserol en fruit de ui en de knoflook hierin al roerend 5 minuten. Voeg de rijst en het vlees toe en bruin het op h...

Argentijnse biefstuk met
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Room en Pruimen

Neem de biefstuk ca. 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast.Smelt de boter en laat dit uitbruisen. Bak de biefstuk aan beide zijden...

Argentijnse biefstuk met pruimensaus en paranoten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Pruimen en Paranoten

Warm de pan even voor.Neem de biefstuk ca. 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Voeg dan de boter toe en laat dit uitbruisen. Bak...

Baklava, Virginia Sauer's
Uit de categorie desserts: met Wrap, Noten en Piment

Prepare syrup: Combine 1 1/2 cups of the sugar with the water, honey, orange zest, stick cinnamon, lemon juice, and whole cloves in 2-quart...

Banana bread (Jamaïca)
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Roer 200 g boter, 250 g suiker, 2 lepels citroenrasp en wat vanille-essence tot crème. Klop 2 eieren los en roer door het beslag. Zeef 50...

Braziliaans preibrood
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Bak de prei in de olie tot ze zacht begint te worden. Strooi de bloem erin, bak deze ca. 1 of 2 minuten en giet dan de bouillon erbij. Laat...

Braziliaanse avocado's
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Noten

Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Bestrijk de binnenkant van de schil met wat citr...

Chocolade-notenkoek Lucullus
Uit de categorie desserts: met Zout, Kokos en Noten

Springvorm invetten en bekleden met bakpapier. Amandelen, paranoten, kokos, (evt. gember) en rozijnen door elkaar mengen. Maizena, zout, cac...

Crêpes aux avelines
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Room en Melk

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze beslag maken en dunne flensjes bakken. Intussen roert men de boter zacht...

De noten van het Union Square Cafe
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Pinda en Noten

Rooster de noten in een pan tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Of bak ze 10 min verspreid op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 18...

Een jasje van chocolade
Uit de categorie borrelhapjes: met Noten, Aardbei en Paranoten

1.breek de chocolade boven de kom doe een beetje water in de steelpan en zet het op een laag pitje,tot het begint te borrelen 2.zet de ko...

Exotische rode bietjes
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Rijst

Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.Fruit ui of sjalotjes in olie en voeg er de bietjes met gember aan toe.Voeg citroensap, sin...

Gundel-flensjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Melk

Neem voor de hazelnoten bij voorkeur bruin geroosterde. In plaats van hazelnoten kunt u paranoten gebruiken. Maak het beslag voor de...

Honingkip met noten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Brood en Noten

Vermeng de fijngehakte noten in een kom met de ui, bleekselderie en sneetjes brood. Schenk er de bouillon, sherry en de gesmolten boter bij...

Kalfsrug met gedroogd fruit, gevuld
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Was voor de fond de soepgroenten en snijd ze fijn. Snijd de uien ongeschild doormidden en rooster ze met het snijvlak naar beneden op een he...

Koffiebonbons (romig)
Uit de categorie desserts: met Room, Paranoten en Chocolade

Chocoladebakjes: Smelt de chocolade au bain-marie Bestrijk de bodem en de zijkanten van de bonbonvormpjes met een dun laagje chocolade...

Koffiebonbons, romige
Uit de categorie desserts: met Room, Koffie en Paranoten

Chocoladebakjes: Smelt de chocolade au bain-marie. Bestrijk de bodem en de zijkanten van de bonbonvormpjes met een dun laagje chocolade. Zet...

Nectarine met koffie-mascarpone
Uit de categorie desserts: met Honing, Koffie en Paranoten

Klop de mascarpone zacht en roer de koffie erdoor. Dek het mengsel af met plasticfolie en zet het 20 minuten in de ijskast. Halveer de necta...

Notensoep
Uit de categorie soep: met Ham, Zout en Room

Hak de noten fijn en bak deze in de boter goudbruin. Voeg de bloem toe en laat deze goudblond bakken. Voeg dan geleidelijk en onder roeren d...

Paranoten, pittig
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Noten en Suiker

Rooster 150-200 g paranoten in een hete oven knapperig. Haal de schil zonder wit van 1 sinaasappel en snij in sliertjes. Verwarm notenolie...

Paranotentaart
Uit de categorie desserts: met Zout, Noten en Suiker

splits de eieren, maal eventueel de paranoten fijn, verwarm de oven voor op 170 gradenKlop de eierdooiers schuimig en klop er dan geleidelij...

Rabarberspaghetti
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

Pan water +zout op vuur zetten voor spaghetti. Intussen: Was groenten. Kruis tomaten in, overgiet ze met kokend water, pel en snij ze in bl...

romige bulghur met bloemkoolgratin
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Soja

Kook de bulghur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar in 15 minuten. Laat het nog 15 minuten nawellen. Snij intussen de ro...

Samak Mehwiye
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Room

-de schoongemaakte vis afspoelen met koud water en droogbetten -van buiten en van binnen kruiden met zout en peper -meng de olie met het g...

Veel voorkomende ingrediënten met Paranoten