Recepten met Parmaham

Over Parmaham

Recepten met Parmaham

ham, gerijpt in Langhirano bij Parma. De ham (achterbeen van het varken) wordt ingewreven met een mengsel van o.a. zout, peper, nootmuskaat, koriander en mosterd. Nadat de kruiden 10 dagen zijn ingetrokken, wordt de ham opnieuw ingewreven. Na het rijpen van de ham, wat gebeurt in speciale droogruimtes en ongeveer 10 maanden duurt, wordt deze geperst, gestoomd en nogmaals met peper ingewreven. Uit heel Europa worden hammen naar Parma gezonden om daar te worden behandeld, maar alleen de originele Parmaham wordt gemaakt van varkens die in de Parmastreek zijn gefokt. Dat zijn 'flinke jongens! Ze wegen minstens 140 kilo voor ze worden geslacht. De originele Parmaham herkent u aan het vijfpuntige kroontje van de voormalige hertog van Parma. Een bruschetta met tomaat, vers basilicum en Parmaham is een echte delicatesse.

Verwante ingrediënten van Parmaham


Overzicht van recepten met Parmaham

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Parmaham. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Parmaham en waar Parmaham het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 421 recepten
gemarineerde, op rabarber gebraden varkenshaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Salie en Zeezout

Wrijf de helft van de salie fijn in een vijzel. Doe er de knoflook bij en wrijf die ook fijn. Voeg 5 eetlepels olijfolie toe, smeer de varke...

Gevuld Paasbrood .
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Bloem en Eieren

Oven voorverwarmen op 200 graden , deeg bereiden volgens instructie op het pak. Eieren 10 minuten koken. Het deeg uitrollen op een vlakke,...

KRUIDENRISOTTO MET AARDBEIEN EN PARMAHAM
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Rijst

In braadpan olie verhitten en ui zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en roerbakken tot alle korrels glanzen. Kruiden en sherry toevoegen...

Zalm in parmaham
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zalm en Limoen

Verwarm de oven voor op 225 graden. Smeer de zalm filets in met olijfolie. Druppel er wat limoensap over en bestrooi het met peper en kapper...

*Jamie Oliver's warme broodsalade
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

Verwarm de oven voor op 200C. Verwijder de korsten van de ciabatta en scheur het brood in vingergrote stukken. Leg deze op de bakplaat e...

Aardappelblokjes op z'n Italiaans
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Olie en Pesto

Snijd de aardappelen in parten van ca. 2 cm. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de aardappeltjes in ca. 10 min. op e...

Aardappelkoekjes Parmigiano
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Rasp de kaas, hak de ham fijn. Rasp de aardappelen grof. Meng de kaas, ham, ei plus eidooier, bloem, creme fraiche, zout, peper en oregan...

Aardappelsalade met parmaham
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Yoghurt

Snijd de puntjes van de snijbonen, was ze en snijd ze in stukken van ca 2 cm. Kook ze met wat zout in ca 5 minuten. Voeg de aardappelpartjes...

Aardappelsalade met parmaham en witlof
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Kaas ontkorsten en in blokjes snijden. Witlof schoonmaken, blaadjes van stronkjes pellen. Ananas in lengte in vieren snijden. Harde kern era...

Aardappelsalade met rucola en parmaham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Rucola

Boen de aardappels schoon,maar laat de schil zitten.Snijd de aardappels in dikke plakken en kook deze in een afgesloten pan met een bodemp...

Aardappeltaart met amandelen, ham en Parmezaanse
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Oven voorverwarmen op 200 graden.Vet de vorm in met wat boter. Voor het aardappeldeeg: de aardappelen afspoelen en in zoutwater ongeveer 2...

Acqua cotta (1) - Soep met tomaat, ui en basilicum
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Kruis de tomaten met de punt van een scherp mes tegenover de steelaanzetten in. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water tot de schil bij...

Amuse van parmaham, aardbeien en pesto
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Pesto en Aardbei

Leg de lepels op een groot bord klaar. Haal het vetrandje van de ham en snijd de plakken in de lengte door. Prak 1 aardbei in een schaaltje...

Anatra Arrosto Al Prosciutto
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Parmaham

Verwarm de oven tot 200 ?C (stand 6). Schroei de eend zo nodig boven een open vlam om het dons te verwijderen. Wrijf de ham, rozemarijn en k...

Angelo brodetto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Maak het vlees droog met keukenpapier. Verhit de olie en voeg het vlees bij gedeelten toe. Laat het vlees in circa 5 min. aan alle kanten...

Antipas
Uit de categorie voorgerechten: met Brood, Olijven en Parmaham

Cherrytomaatjes wassen. Mozzarellabolletjes laten uitlekken (als er minder dan 12 bolletjes in bakje zitten dan enkele grote bolletjes halve...

Antipasti
Uit de categorie voorgerechten: met Brood, Olijven en Parmaham

Cherrytomaatjes wassen. Mozzarellabolletjes laten uitlekken (als er minder dan 12 bolletjes in bakje zitten dan enkele grote bolletjes halve...

Antipasti Parmaham.
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Sesam en Meloen

Draai de in repen gesneden ham om de soepstengels. Wikkel partjes meloen in halve plakjes parmaham....

Antipasti deel 1
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Kaas

Antipasti betekent letterlijk: voor de maaltijd. Een juiste naam voor deze hapjes, want de Italianen serveren ze voor de warme pastaschotel,...

ANTIPASTI SCHOTEL
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Brood

De venkelknol in dunne plakjes snijden en marineren in een vinaigrette van 2 eetl. olijfolie extra vergine, een scheutje citroensap, 1 theel...

Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Olie

Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum met staafmixer pureren. Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuiger te ma...

Artisjokharten met Parmaham
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Sla wassen, Artisjokharten laten uitlekken. Plakjes Parmaham halverenDressing kloppen van olie,azijn,mosterd en suiker,zout en peper. Sla o...

asperge-hamrolletjes
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Salie en Parmaham

schil de asperges. Snijd een stukje van het huitige uiteinde. Snijd de asperges doormidden. Snijd de mozzareella in 4 plakkenKook de asperge...

Aspergepuntjes met Parmaham
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Olie en Parmaham

Scheur de ham in kleine stukjes, en wikkel schuin om de asperges. Je hebt slechts een kleine hoeveelheid ham nodig.Vet de pan in met wat oli...

Aspergerolletjes (warm)
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Parmaham en Asperges

Grill voorverwarmen op hoogste stand. 24 groene asperges op gelijke lengte snijden en ± 6 minuten koken. In 8 plakjes parmaham elk 3 asperg...

Veel voorkomende ingrediënten met Parmaham