Recepten met Patisson

Over Patisson

Recepten met Patisson

Een patisson is vooral heel mooi, want de vorm is platrond en schotelachtig, met een geschulpte rand. Deze 'groente' wordt een 'vruchtgroente' genoemd, omdat het eigenlijk de vruchten van de plant zijn, ook al is de smaak hartig. De meest bekende patissons zijn roomwit van kleur, maar er zijn ook gele en zachtgroene varianten. U kunt ze (na kort koken) uithollen en vullen met bijvoorbeeld een kruidig groente-gehaktmengsel. Patissons zijn, doordat ze jong en dus onrijp worden geoogst, maar kort houdbaar, het beste op een niet te koele, donkere plaats (een kelder of kast).


Overzicht van recepten met Patisson

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Patisson. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Patisson en waar Patisson het hoofdingrediënt is.


Toon 1-9 van 9 recepten
Amerikaanse patissonsoep met kerrie
Uit de categorie soep: met Zout, Rijst en Kerrie

Was de spliterwten 4-5 keer en kook ze gaar. In de hogedrukpan bedraagt de kooktijd circa 25 minuten, in een gewone pan 45 minuten. Voeg na...

Gemarineerde gemengdegroente met basilicumolie
Uit de categorie voorgerechten: met Prei, Zout en Tomaat

Rasp de schil van de citroen. Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de prei in ringen. Halveer de patisson. Snijd de tomaat in partjes. Me...

Gevulde Patissons of Acorn types
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Zaden en Paprika

Bak gehakt of stukjes vlees, met knoflook, ui en paprika tot een vulmengsel. Voeg naar eigen smaak andere groenten en kruiden toe. Kook intu...

Gevulde pattison
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Olie | 1 reactie

Snijd het kapje van de patissons en hol deze uit met een lepel of mesje zodat er een potje met deksel ontstaat. Bewaar het vruchtvlees. Kook...

Groentenveloute
Uit de categorie soep: met Tomaat, Patisson en Knoflook

Patisson schillen, pitten eruit halen en in blokjes snijden. Courgette schillen en in blokjes snijden. Sjalotjes schillen en in ringen sni...

Kalfshaas met asperges
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Patisson

Zet een grote pan met water op voor de tagliatelle en eentje voor de asperges. Schil de asperges. Eerstde witte. Neem een pan, keer die om e...

Patisson in groentesaus
Uit de categorie soep: met Patisson

Schil de patisson, verwijder de zaadjes en snij het geheel in blokjes. Kook de blokjes in water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet het koo...

pattison provencale
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

verhit de helft van de olie en boter en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg tomaten, tijm, peterselie;zout,peper en suiker toe en sm...

Tahoeragout a la Provence
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tijm en Tofu

TAHOE MARINEREN: Snijd uitgelekte tahoe in blokjes en maak droog met keukenpapier. Meng citroensap met 1 e.l. olijfolie, fijngehakte knofloo...


Laatste reacties met dit ingredient

Gevulde pattison

Hoi een zeer smakelijk recept om te lezen maar hoelang moet die in de ...

Door *Eddy J*

Veel voorkomende ingrediënten met Patisson