Recepten met Pecorino

Over Pecorino

Recepten met Pecorino

Uit Midden- en Zuid-Italië komt pecorino, een harde kaas die van schapemelk wordt bereid. Men laat de kaas acht maanden rijpen. Pecorino Sardo wordt op Sardinië gemaakt en Pecorino Pepato met peperkorrels is afkomstig van Sicilië. De kaas is geschikt om te raspen en ook erg lekker als dessertkaas. Pecorino is zowel jong als gerijpt te eten. Een jonge pecorino heeft een zachte, iets romige structuur. De gerijpte pecorino is harder en heeft een pikante smaak.

Verwante ingrediënten van Pecorino


Overzicht van recepten met Pecorino

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pecorino. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pecorino en waar Pecorino het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 206 recepten
genovese pesto
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Pesto

De verhoudingen luisteren niet zo heel erg nauw, wanneer je denkt dat er van het een of ander wat bij kan; doen.Was en droog de basilicum.Ve...

minestronesoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui, bleekselderij en courgette ong 5 min. voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en...

Spaghetti all Amatriciana
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

? Doe de olie in een pan met dikke bodem, voeg het pepertje en de in stukjes gesneden spek toe, bak de spekjes op hoog vuur transparant, voe...

AARDAPPEL-PEER-KAASTAARTJES
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

* Kook de aardappelen gaar in circa 20 minuten.* Laat ze iets afkoelen ,verwijder de schil en snijd ze in dunne plakjes.* Rol elk plakje dee...

Aardappeltaart voor 6-8 personen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Oven voorverwarmen op 225 gradenGarnering: Van Basilicum de blaadjes plukken ( een paar blaadjes achter houden) Basilicumblaadjes met olij...

Acqua cotta (2) - Toscaanse broodsoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Munt

Fruit de ui in wat olijfolie in een grote braadpan (de soep wordt erin gekookt) goudgeel en zacht. Voeg de stukjes tomaat toe (het lieft va...

Amuse van carpaccio met pesto
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Pesto

Kan 2 uur van tevoren: Pureer de pesto met de olijven en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk het vlees dun met het pestomengsel en...

Appelstrudel met Pecorino
Uit de categorie desserts: met Noten, Kaneel en Suiker

verwarm de oven voor op 200?C -bak het broodkruim en de amandelen in 50 g boter goudbruin -schep de appelparten, suiker, kaneel,koekkruide...

Apulische asperge frittata
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Eieren

was de asperges en schil ze (wanneer nodig). kook ze en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. klop de eieren in een kom. roer de ge...

arabbiata
Uit de categorie sauzen: met Zout, Kaas en Olie

voorberijdingstijd: 30min kooktijd: 50 min1. snijd met een groot mes het spekvet fijn. Snijd de chilipepers fijn. Verhit de olie in de pan...

Arancini di riso e formaggio
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Rijst en Bloem

7 dl. water met zout koken. Rijst toevoegen en in 17 min. gaar koken. Op bord uitstrijken en laten afkoelen. Helft van basilicum fijnknippen...

Arancini di Riso e Ricotta
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Rijst

Kook de rijst in 750 ml kokend water met zout tot deze al dente (beetgaar) is, ongeveer 17 minuten. Laat de rijst afkoelen en opdrogen op ee...

Auberginetaartjes
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Pesto en Honing

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Drie rondjes per persoon. Kwast ze royaal in met olijfolie. Laat de gietijzeren grillp...

bladerdeeg met geitenkaas,Ardense ham en pesto
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Sla en Zout

Meng alle ingredienten voor de pesto in de cutter(voeg indien nodig nog wat olijfolie toe).Leg de plakjes bladerdeeg open op een met bloem b...

Bladerdeegpizza met kaas, wijn en ham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Verwarm de oven voor op hete lucht 200?C, conventioneel 220?C. Haal de bevroren deegplakjes met een mes van elkaar. Laat de deegplakjes 5-10...

Brood met geitenkaas, Turks
Uit de categorie brood: met Zout, Brood en Honing

Snijd het brood in 4 grote stukken en snijd vervolgens elk stuk bijna helemaal open. Smeer de buitenkanten van het brood in met olijfolie, (...

Buispasta met spek, tomaat en kaas
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Tomaat

Kook de bucatini in ruim water met zout. De kooktijd is zeker 12 minuten, dus heb je tijd genoeg om het garnituur t maken. Snijd de tomaten...

caciu allargintera
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Azijn en Oregano

schenk de olie in een wijde koekepan met anti-kleeflaag. bak de knoflook op een laag vuur tot hij licht kleurt. leg de kaasplakken naast e...

Calamari Ripieni Con Pecorino
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Citroen en Pecorino

Meng 2 eetlepels olijfolie met citroenrasp en 4 eetlepels citroensap, peterselie, knoflook, Pecorino, broodkruim en peper. Vul hiermee de in...

Cannelloni met groente
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Olie

-spinazie wassen en laten uitlekken -de ham in reepjes snijden -de mozzarella laten uitlekken en in stukjes snijden -oregano fijn snijden...

Carpaccio van Zucchini
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Olie en Citroen

Met behulp van een penseel strijkt u een druppel olijfolie uit in elk van de vier borden. Strooi er daarna lichtjes wat Herbamare overheen....

Champignoncarpaccio
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

meng de ingredienten voor de dressing door elkaar en laat op smaak komen, zeef er vlak voor gebruik de knoflook,spaanse peper en de gember u...

Chausson a la napolitaine (Dichtgevouwen pizza)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Vermeng de ricotta voorzichtig met de mozzarella, het ei, zout, peper, de pecorino en de salami. Verwarm de oven voor op 220?C. Bestrijk e...

Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Olie

Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. Pecorino grof raspen. Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden. Van selde...

clafoutis van tomaat en olijven
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 170 gr. Roer de eieren los met de room, kaas tijm, peper en zout. Giet het mengsel in de vorm en leg er de olijven...

Veel voorkomende ingrediënten met Pecorino