Recepten met Pepers

Over Pepers

Recepten met Pepers

In veel oosterse keukens worden verse Spaanse pepers verwerkt. Van oorsprong komen de pepers niet uit het verre Oosten, noch uit Spanje, maar uit Midden- en Zuid-Amerika. Pepers bestaan in talloze soorten, kleuren en formaten. De scherpte van een peper is afhankelijk van de hoeveelheid capsaïcine, een etherische olie die in de zaden, zaadlijsten en het vel van de peper voorkomt. In het algemeen geldt: hoe kleiner en puntiger de peper en hoe dunner het schilletje, hoe heter de peper. Vooral de zaadjes van verse pepers zijn heet van smaak. Wie van pittig en scherp houdt, kan de zaadjes dan ook gewoon laten zitten. Door pepers kort in een koekepan te fruiten, wordt de smaak nog intenser. Voor een mildere smaak worden pepers in de lengte gehalveerd en de zaadjes en zaadlijsten verwijderd. Snijd de peper daarna in reepjes. Evenals paprika's, kunt u pepers ontvellen: de smaak wordt daarvan milder en de peper is gemakkelijker te eten. Blaker de pepers in de oven onder de grill tot het schilletje zwart ziet. Bedek ze daarna ± 10 minuten met een vochtige doek en verwijder dan het schilletje. Peper is een vruchtgroente, familie van tomaat, aubergine en paprika. In oosterse gerechten worden pepers vooral wegens hun smaak gebruikt. De pikantheid is van minder belang. Gedroogde pepers worden vaak in hun geheel gebruikt en voor het opdienen verwijderd. Pepers bevatten capsaïcine, een krachtige hete stof die je lang blijft proeven, vooral de zaadjes en zaadlijsten bevatten een sterke concentratie. Daarom wordt vaak geadviseerd om zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Wees voorzichtig bij het bereiden van pepers, kom vooral niet met uw vingers aan uw ogen, neus en lippen en was na het snijden uw handen en de snij-attributen heel goed af. - Madame Jeanette is een zeer hete West-Indische pepersoort, waarschijn lijk de heetste peper die er bestaat. Hij is nauw verwant aan de Habanero, een Mexicaanse pepersoort. Madame Jeanette wordt veel gebruikt in de Surinaamse en Antilliaanse keuken, hij is in drie kleuren te koop. - Jalapeñopepers zijn hete groene pepers, in Nederland voornamelijk in blik of pot te koop. Er zijn hele en in schijfjes gesneden groene jalapeñopepers te koop. Jalapeñopepers komen oorspronkelijk uit Mexico, ze zijn genoemd naar de Mexicaanse stad Jalapa. Het zijn de meest gegeten hete pepers in Amerika. Jalapeñopepers zijn overal in te verwerken, ze zijn geschikt voor salsas, sauzen, stoof- en roerbakgerechten. Er zijn ook rode Jalapeñopepers, deze zijn zoeter van smaak dan de groene. - Chilipoeder is gemalen gedroogde chilipeper van Nepalpeper, een milde soort uit India. - Cayennepeper dankt zijn naam aan de Spaanse pepers afkomstig uit Cayenne, de hoofdstad van Frans Guyana. Cayennepeper is een zeer scherpe pepersoort, met mate gebruiken dus. - Pikante Chili-olie is lekker over een pizza of door een oosters roerbakgerecht. Chili-olie bevat gemalen gedroogde chilipeper. U kunt chili-olie bij toko's kant en klaar kopen, maar ook zelf maken: wrijf of maal gedroogde rode chilipepers fijn en vermeng deze met een neutrale olie, bijvoorbeeld arachideolie. Sambal Oelek en Tabasco: Twee producten die als basis verse rode pepers hebben. Sambal Oelek is een mengsel van gepureerde rode pepers met een beetje zout. Sambal kunt u ook zelf maken. Pureer de rode pepers in de keukenmachine, voeg een beetje zout toe en bewaar de sambal in de koelkast. Tabasco is een pikante rode pepersaus, gemaakt van verse rode pepers. Groene peperkorrels zijn onrijpe peperbesjes. Groene pepers zijn zacht van smaak en ingemaakt in potjes te koop. Zwarte peper is de onrijpe peperbes, die is gefermenteerd en daarna gedroogd. Zwarte peper is geuriger dan witte peper. Witte peper komt van de gedroogde kern van de rijpe peperkorrel. Witte peper is pittiger dan zwarte peper. De rode peperkorrel is geen echte peperkorrel, maar het besje van een Zuidamerikaanse boom. Rode peper wordt vnl. gebruikt om de mooie kleur. De geur en smaak van peper zijn op hun best als de besjes vers gemalen zijn. Maal peper daarom het liefst op het laatst over een gerecht.


Overzicht van recepten met Pepers

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pepers. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pepers en waar Pepers het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1445 recepten
Salad for Saliq
Uit de categorie salades: met Olie, Uien en Azijn

Mix de tomaten, komkommer, pepers, peterselie en uien door elkaar. Voeg daarna knoflook, citroensap, azijn en olie toe....

CHAKALAKA
Uit de categorie bijgerechten: met Kool, Olie en Pepers

Verhit die olie en braai die ui, knoffel en soetrissie tot sag. Voeg die kool, blomkool en wortels by en braai verder tot verwelk. V...

Couscous met gegrilde zomergroenten en een zooi kruiden
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Munt en Pepers

Dit couscousrecept wijkt nogal af van andere recepten, omdat de couscous in plaats van gekookt of gestoomd in dit geval rauw in een heel sm...

GEROOSTERDE PEPERSOEP
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Pepers

Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de paprika's en de pepers onder e...

Jambalaya
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Rijst en Pepers

Bereiding De ui,paprika's,pepers en ham in de pan bakken tot de ui glazig is. De knoflook en kurkuma erbij en een scheutje taba...

Kerstham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Neem een verse achterham en bestrooi deze met zout leg de ham in een grote kom.Maak een marinade van half azijn/half water met een paar...

THAISE KOKOSSOEP
Uit de categorie soep: met Zout, Laos en Sereh

Breng de kokosmelk en de bouillon op zacht vuur al roerend aan de kook. (let op: kokosmelk kan snel verbranden). Voeg dan de laos, de sereh,...

Visfilets met groentengarnituur
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Olie

Snijd de vis in reepjes of in stukken van ongeveer 3 cm. Marineer de vis ca. 1uur in een mengeling van sojasaus en witte wijn. Hak de knoflo...

'Poor Man's Pasta'
Uit de categorie pasta: met Zout, Pepers en Tomaat

penne in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Op laag vuur pepers in olijfolie verwarmen (pepers niet bakke...

"Taoekwa Dan Atjar"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tofu en Olie

Snijd de tofu in reepjes van 4 bij 1 cm. Breng een royale hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook. Voeg de boontjes toe, en laat...

"Turkse" kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Groenten snijden in blokjes of plakjes Peterselie klein snijdenKippepoten gaarkoken met zout. Iets laten afkoelen en de beentjes verwijder...

** pollo con chocolata **
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Pinda

1. Kook de kip gaar in zout water gedurende ca. 45 minuten. Verwijder intussen zaak en zaadlijsten uit de pepers en laat deze ca. 1 uur in...

*** Sambal hot sambal ***
Uit de categorie sauzen: met Asem, Zout en Laos

Pof de kemiries en snijd ze met de ui en de knoflook zeer fijn. Vermeng ze met de goela djawa en de overige kruiden, behalve lomboks en de...

*Jamie Oliver's gemarineerde mozzarella
Uit de categorie bijgerechten: met Pepers, Zeezout en Citroen

Snijd 4 bolletjes mozzarella in 1 cm dikke plakjes, leg die op een groot bord of schaal smeer er een klein kuipje, of 6 opgebolde eetlepels...

*Jamie Oliver's gestoomde vis met couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

1. Laat de couscous wellen in een kom met lauw water. 2. Bak de ui samen met knoflook en de fijngehakte peper in olie. 3. Stamp het zeez...

*Jamie Oliver's Tomaten- en paprikasoep met ba
Uit de categorie soep: met Zout, Pepers en Tomaat

Kerf de tomaten kruislings in en blancheer ze ongeveer twintig seconden in kokend water, of tot de schil zich gemakkelijk laat verwijderen....

Aardappel-curry
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Curry

De aardappels schillen, in blokjes snijden en met het water (afgedekt) in de magnetron in 8 minuten op 100 procent bijna gaar koken. Ondertu...

Aardappelchutney, Surinaams
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Azijn en Pepers

Doe de aardappels in een grote zeef, druk flink uit, trek dan 10 minuten in azijn en druk weer uit. Maal de peper/sambal, ui en knoflook en...

Aardappelomelet met geroosterde pepers
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Olie

Rooster de pepers boven een gasvlam tot het vel begint te blaren. Doe ze in een afgesloten plastic zak en laat ze nog 20 min. nastomen. Verw...

Aardappelpuree Masala
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Pepers

-stamp de gaargekookte aardappelen fijn -meng munt, koreander, mangopoeder, zout, peperkorrels, de pepers en de margarine in een kleine kom...

Aardappelschotel uit Marokko
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Schil de aardappels, spel ze schoon en zet ze onder water weg. Schil intussen de uien, knoflook. Snij de uien in ringen en leg de knoflook i...

Aardappelsoep met cocosmelk
Uit de categorie soep: met Gember, Pepers en Knoflook

Meng in een vijzel de knoflook, geraspte gember en de pepers samen met het limoensap, olijfolie, peper en indische kruiden.Zet een wok op he...

Aardappeltjes met mojo
Uit de categorie bijgerechten: met Azijn, Pepers en Komijn

Knoflook schoonmaken. Pepers doormidden snijden en zaadjes verwijderen. Pepers 15 minuten weken in rode wijn azijn (azijn bewaren).Paprika&#...

Abon 3 (sterk gekruid vlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Leg het vlees in het kokende water, temper het vuur en kook het vlees gaar. Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon. Gebruik...

Abrikozenpakketjes met lavendelroom
Uit de categorie desserts: met Room, Pepers en Suiker

Maak eerst de siroop: laat de suiker op een laag vuurtje al roerend oplossen in de wijn. Snij de schil van de citroen in repen, prik enkele...

Laatste reacties met dit ingredient

Surinaamse Bruine bonen met kip & rijst

-flight reaction that involves the growth hormone, muscles as well as ...

Door *nactionaction*
Surinaamse Bruine bonen met kip & rijst

lekker lekker ...

Door *sabana*
Kedgeree (Pakistaanse rijst met rode linzen)

heeeeeerlijk je moet het echt eten het moet in restaurants eten en men...

Door *joop*

Veel voorkomende ingrediënten met Pepers