Recepten met Peterselie

Over Peterselie

Recepten met Peterselie

Peterselieplantjes zijn er in vele vormen en maten (er bestaan meer dan 30 eetbare soorten): met glad of gekruld blad, grote of kleine blaadjes, van 15 tot 60 centimeter hoog. Peterselie is meestal tweejarig en doet het zowel goed in volle grond als in potjes (als de potgrond maar niet uitdroogt). Zet peterselie in volle zon of zeer lichte schaduw. Gebruik peterselie rauw of kook de stelen mee bij soepen, sauzen, vis, eiergerechten, vlees, kip, kaas, pasta of groenten. Peterselie is het hele jaar verkrijgbaar. Bekende soorten zijn: de krulpeterselie, ook heel mooi als garnering, en de platte peterselie met gladde blaadjes, die vooral in landen rond de Middellandse zee wordt gebruikt. Platte peterselie heeft een intensere smaak. Voor een optimale smaak kunt u peterselieblaadjes het best op het laatste moment aan het gerecht toevoegen. De tweejarige peterselieplant kan goed worden gezaaid, het duurt vaak 6 weken voordat de plantjes opkomen. Het tweede jaar gaat peterselie bloeien, dit gaat ten koste van het aroma.

Verwante ingrediënten van Peterselie


Overzicht van recepten met Peterselie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Peterselie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Peterselie en waar Peterselie het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 13049 recepten
Gevulde champignonhoeden
Uit de categorie brood: met Zout, Kaas en Room

Was de grote of reuze champignons, dep ze droog en snijd voorzichtig de stelen weg, houd ze apart. Dompel de champignonhoeden 3 min in koke...

Salad for Saliq
Uit de categorie salades: met Olie, Uien en Azijn

Mix de tomaten, komkommer, pepers, peterselie en uien door elkaar. Voeg daarna knoflook, citroensap, azijn en olie toe....

Paprikasalade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Was de paprika's snijd ze in de lengte doormidden en verwijder al het binnenste. Snijd ze in smalle reepjes en leg ze in een slakom. Sch...

Hamspiraaltjes met aspergemousse
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Sla en Zout

- de dag voordien 1. Kook de asperges gaar in lichtgezouten water (10 a 15 min.). Knip de punten af (hou +/- 7 cm asperge over) en hou ze a...

Aspergeragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Was en schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Snijd de asperges in stukken. Breng een kwart liter water met wat zout en suik...

Haringsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Uien

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in ca. 20 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de eieren in 10 mi...

Roergebakken kip met tropissche vruchten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Rijst en Mango

Kook de rijst gaar. Snijd de kip in reepjes van 1 cm. Snijd de prei in smalle ringen en de mango in kleine blokjes. Bak de kip gedurende 3 m...

Ham-aspergecocktail
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Sla en Zout

15 min. Kook de eieren in ? 10 min. Hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn. Laat de asperges uitlekken, s...

Kedgeree
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Melk

Kook de rijst ongeveer 12 minuten. Smelt de boter in een grote pan, voeg de ui toe en fruit die goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze...

Koolrabischotel
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kaas en Olie

verwarm de oven voor op 200 gradenkoolrabi wassen, schillen, in acht partjes verdelen en in reepjes snijden. koken in vleesboullion, afgiete...

Lamssoep met rijst en groenten
Uit de categorie soep: met Zout, Rijst en Citroen

Zet lamsvlees en botten op met 1 1/4 liter water. Breng alles langzaam aan de kook. Schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af. Voeg pe...

Saarlandse aardappelschotel met champignons en k
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Schil de aardap...

Aardappel met Roerei
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zalm en Zout

Boen de aardappelen schoon en dep ze droog. Bestrijk de aardappelen met een kwastje met olie en leg ze op het rooster in de oven. Schakel de...

Aardappel-ui-gehaktballetjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Aardappel en ui grof raspen en in een schaal doen. Gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden en peper en zout toevoegen. 3 minute...

AARDAPPELTAART
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

- Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Borstel de nieuwe aardappelen schoon onder stromend water en snij ze in blokjes van 1 b...

Auberginerolletjes gevuld met gehakt
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Knoflook

Verwarm de oven voor op 180?C Snij de aubergines in de langte in dunne plakken, grill ze in een grillpan Pureer ondertussen de vleestomate...

Banaanomelet uit Peru
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Melk en Eieren

Smelt de boter in een pannetje en bak de schijven banaan 5 minuten zachtjes, ze regelmatig kerend. Haal ze uit de pan en leg ze apart. Klop...

Bauernfruhstuck, Duitse boerenomelet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Uien

BEREIDINGSTIJD: circa 35 minuten (met gebruik van een ovengrill circa 25 minuten).Schil de aardappels en snijd ze in plakken van circa 2/3 c...

Bessenslaatje met krab
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Azijn en Honing

Hak de schoongemaakte peterselie, kervel en spinazie zeer fijn in de keukenmachine.Voeg de olie, azijn, honing en pijnboompitten toe en laat...

Bloemkoolragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 min. in ruim water met zout beetgaar. Laat de roosjes goed uitlekken.Bereid in een ruime pan het zakje sa...

Blue burgers
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Selderij

Doe het gehakt in een kom, verkruimel de kaas hierboven en meng deze met de selderij, peper en zout door het gehakt. Vorm van het g...

Boerensoep
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Kool

Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Was de witte kool en snijd hem in stukken. Schil de knolselderij, was h...

Boeuf Stroganoff
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

* Snijd het vlees in dunne reepjes * Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder * Verhit de helft van de olie in de koekenpan en v...

Bonensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Olie

Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan. Zet ze onder water en laat ze twee minuten koken. Giet al het water af en doe er eenzel...

Bosuitjessoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Olie

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de olie in e...

Laatste reacties met dit ingredient

Soljanka

ik ken al 40 jaar soljanka, en nog nooit gehoord van vis erin, ik heb ...

Door *Maria heylen*
Kip a la Chouffe

Lekker, maar wel gejat van smulweb.....

Door *Trobino*
Aardappelkroketjes uit de oven

Zo super lekker en simpel, bedankt....

Door *j.emmerik*

Veel voorkomende ingrediënten met Peterselie