Recepten met Pijnboompitten

Over Pijnboompitten

Recepten met Pijnboompitten

De langwerpige, lichtgele zaden van verschillende soorten coniferen, bijvoorbeeld van de parasolden. Deze groeien in landen rond de Middellandse Zee, voornamelijk in Italië en Zuid-Frankrijk. De pitten hebben een harde schil en een zachte structuur. Ze smaken heerlijk: het aroma is heel fijn, enigszins zoetig, en sommige soorten smaken wat harsachtig. Ze worden meestal zonder schil verkocht. Pijnboompitten zijn rijk aan vetten. Doordat ze veel vetten bevatten, worden ze snel ranzig; koop ze daarom in een winkel met een hoge omzetsnelheid. Bewaar de pitten luchtdicht verpakt ± 1 maand in de koelkast. In de diepvriezer 2-3 maanden. Voedingswaarde per 100 gram eiwit 18 g vet 38 g (80% onverzadigde vetzuren: 38% enkelvoudig 42% meervoudig) koolhydraten 10,7 g vezels 10,7 g kilocalorieën 475 Pijnboompitten zijn nogal duur. Dit komt doordat ze tussen de schubben van dennenappels groeien. Hierdoor is bemesting moeilijk en moeten de pitten meestal met de hand worden geoogst. Bovendien geven de bomen pas na 25 jaar zaden. De smaak doet denken aan die van amandelen, maar dan iets sterker en harsachtiger. Pijnboompitten worden veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Ze vormen een belangrijk onderdeel van pesto (basilicumsaus). Pijnboompitten zijn veelzijdig in het gebruik. Geroosterd op frisse salades, verwerkt in tal van sauzen en als onderdeel van een vulling voor bijvoorbeeld vlees of vis. Ze zijn lekker over carpaccio en door een salade.

Verwante ingrediënten van Pijnboompitten


Overzicht van recepten met Pijnboompitten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pijnboompitten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pijnboompitten en waar Pijnboompitten het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1546 recepten
Aalbeskersen broodbeleg
Uit de categorie bijgerechten: met Suiker, Vanille en Pijnboompitten

Was de aalbessen, laat ze afdruppen, en win 500ml sap met een snelkookpan. Laat alles afkoeken. Was de kersen, laat deze ook afdruppen, verw...

Bessenslaatje met krab
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Azijn en Honing

Hak de schoongemaakte peterselie, kervel en spinazie zeer fijn in de keukenmachine.Voeg de olie, azijn, honing en pijnboompitten toe en laat...

E lmali Yoghurt
Uit de categorie desserts: met Suiker, Yoghurt en Citroen

De appels schillen, het klokhuis verwijderen, ze in kleine blokjes snijden en met citroensap besprenkelen.De suiker en de boter in een pan...

Gegrilde aubergine met zoete couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kaneel

Leg de aubergineschijven op een schaal en bestrooi ze met zout. Spoel het zout na een uur af en dep de aubergineschijven met keukenpapier dr...

Gehaktrolletjes met pijnboompitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Rijst

Pel en rasp de uien. Klop de eieren los met een vork. Maal het vlees zo mogelijk 2 of 3 keer en vermeng het dan met de geraspte uien en...

Geitenkaas met Honing
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Honing en Walnoot

Verwarm de oven voor op 175?C. Wikkel aluminiumfolie tot 2 'bakjes' en leg de geitenkaasjes erin. Giet er wat honing overheen en...

genovese pesto
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Pesto

De verhoudingen luisteren niet zo heel erg nauw, wanneer je denkt dat er van het een of ander wat bij kan; doen.Was en droog de basilicum.Ve...

Kabeljauw in pestosaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Pesto en Mosterd

1.Breng 1/2 l water aan de kook met blokje visbouillon2. Leg er de diepgevroren visfilets in (breek ze indien nodig in stukken). Laat afgede...

Marokkaanse gehaktbal met wortelsalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng het gehakt met pijnboompitten, losgeklopt ei, verkruimelde beschuit, p...

Pastasalade ff anders!
Uit de categorie pasta: met Sla, Olie en Tomaat

Rasp de kruidenkaas (fijn), snij de schil van de tomaat maak hier reepjes van en snij de sla fijn. Laat de tonijn uitlekken en rooster de pi...

Pink Lady Liefdesappels
Uit de categorie desserts: met Noten, Suiker en Walnoot

Schil 2 Pink lady`s appels en maak er met een Parijse lepel kleine bolletjes van. Bak de appelbolletjes met 30 gram suiker en 10 gram bote...

RICOTTA-SINAASAPPEL CAKEJES
Uit de categorie desserts: met Olie, Kaneel en Suiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet 12 muffinvormpjes in met wat olie. Rasp de schil van de sinaasappels en pers er een uit. Klop de eid...

ROERGEBAKKEN WITLOF MET PAPRIKA
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Witlof schoonmaken, kern eruit snijden en stronken in repen snijden van ongeveer 1,5 cm breed. De wok verhitten en olie erin doen en heet la...

Salade met gebakken mosselen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Citroen

1. Verdeel de veldsla, wortel en komkommer over 4 borden 2. Klop het citroensap met 4 eetlepels olijfolie, mosterd, zout en peper tot een d...

Salade met kikkererwten en croutons
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Feta

1. Bestrijk beide kanten van de pistoletsneetjes dun met kruidenboter en bak ze in een droog verhitte koekenpan in ? 5 min. aan beide kanten...

Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

Verwarm de oven voor op 160?C. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Kruis de tomaat in en leg deze enkele tellen in kokend water. Ontvel...

' Zeebaars met tapenade van zwarte olijven, gr
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

1. Groene pesto: plet pijnboompitten in een vijzel of in een snijmolen met de parmezaanse kaas, look, basilicumblaadjes en wat citroensap. B...

"Bladerdeegbakjes met Ragout en Tomatensaus&q
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Room

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Van 4 deegplakjes randen met water bestrijken. Uit 4 andere deegplakjes met vormpje rondje steken (word...

*Feta Driehoekjes*
Uit de categorie voorgerechten: met Munt, Feta en Kaneel

Kook de spinazie kort , laat goed uitlekken en hak de bladjes grof (of neem blokjes diepvries). Verwarm de oven voor op 200 gr. Vet me...

*Jamie Oliver's dressing met pijnboompitten en
Uit de categorie sauzen: met Zout, Zeezout en Knoflook

Alle ingredienten goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout....

3 zomerse salades
Uit de categorie salades: met Dille, Honing en Mosterd

Rasp ongeveer 250 gram wortelen, doe er een handje rozijnen bij en serveer het met honing mosterd dressing. Rasp 250 gram zomerbietjes, doe...

4 Cocktailhapjes Italia Mania
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Pesto en Brood

1.Gevulde cherrytomaten (met roomkaas en bieslook) 2.Gevulde cherrytomaten (met groene pesto en pijnboompitjes)3.Prikker 'Caprese'...

7 Kruiden pasta
Uit de categorie pasta: met Kaas, Pomodori en Basilicum

geenrooster de pijnboompitten kook de tortelini (8 min.) roer in mix in een pan verwarmen met de koksroom, pizzakruiden naar smaak toevoeg...

aardappel avocado salade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Azijn, Tomaat en Avocado

- schil de aardappelen en kook deze net aan gaar. - rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin- snij de afgekoelde aardappelen...

Aardappel-cakjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room

Bereid de aardappelpuree met de melk en 4 dl water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de slagroom, de eidooiers en de oregano er...

Laatste reacties met dit ingredient

Gevulde pattison

Hoi een zeer smakelijk recept om te lezen maar hoelang moet die in de ...

Door *Eddy J*

Veel voorkomende ingrediënten met Pijnboompitten