Recepten met Pijnboompitten

Over Pijnboompitten

Recepten met Pijnboompitten

De langwerpige, lichtgele zaden van verschillende soorten coniferen, bijvoorbeeld van de parasolden. Deze groeien in landen rond de Middellandse Zee, voornamelijk in Italië en Zuid-Frankrijk. De pitten hebben een harde schil en een zachte structuur. Ze smaken heerlijk: het aroma is heel fijn, enigszins zoetig, en sommige soorten smaken wat harsachtig. Ze worden meestal zonder schil verkocht. Pijnboompitten zijn rijk aan vetten. Doordat ze veel vetten bevatten, worden ze snel ranzig; koop ze daarom in een winkel met een hoge omzetsnelheid. Bewaar de pitten luchtdicht verpakt ± 1 maand in de koelkast. In de diepvriezer 2-3 maanden. Voedingswaarde per 100 gram eiwit 18 g vet 38 g (80% onverzadigde vetzuren: 38% enkelvoudig 42% meervoudig) koolhydraten 10,7 g vezels 10,7 g kilocalorieën 475 Pijnboompitten zijn nogal duur. Dit komt doordat ze tussen de schubben van dennenappels groeien. Hierdoor is bemesting moeilijk en moeten de pitten meestal met de hand worden geoogst. Bovendien geven de bomen pas na 25 jaar zaden. De smaak doet denken aan die van amandelen, maar dan iets sterker en harsachtiger. Pijnboompitten worden veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Ze vormen een belangrijk onderdeel van pesto (basilicumsaus). Pijnboompitten zijn veelzijdig in het gebruik. Geroosterd op frisse salades, verwerkt in tal van sauzen en als onderdeel van een vulling voor bijvoorbeeld vlees of vis. Ze zijn lekker over carpaccio en door een salade.

Verwante ingrediënten van Pijnboompitten


Overzicht van recepten met Pijnboompitten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pijnboompitten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pijnboompitten en waar Pijnboompitten het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 1546 recepten
Andijviestampot met pijnboompitten en paprika
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Paprika

Maak de paprika schoon en snijdt ze in reepjes, bak intussen het uitje en voeg de paprikareepjes hier aan toe. Maak de puree klaar volgens d...

Ansjovispuree
Uit de categorie sauzen: met Melk, Olie en Citroen

Week de ansjovisfilet 10 minuten in de melk. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.Doe ze in een keukenmachine en draai ze met...

Appel-pruimencompote met pijnboompitten
Uit de categorie desserts: met Olie, Suiker en Pruimen

Snijd de pruimen in vieren. Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd de appelhelften elk in 8 gelijke partjes. Boen de...

Appelcake uit Sicilie
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Kaneel

Verwarm de oven voor op 160 - 180 graden (hangt af van de oven).Vet een cakevorm van 24 cm royaal in met 20 gram boter en bestrooi de binnen...

Appeltaart met bitterkoekjes
Uit de categorie desserts: met Suiker, Eieren en Krenten

Maak een deeg zoals op het pak staat aangegeven en bekleed de bodem en der and van een (ingevette) springvorm. Hou een deel achter voor het...

Arabische nootjesdip
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Brood en Komijn

Meng de nootjes met de koriander en wat zout. Giet de kikkererwten af en pureer ze met de komijn, de knoflook en zoveel water als nodig is v...

ARABISCHE VLEESPASTEI MET AARDAPPELPUREE
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Laat ze uitlekken en doe ze terug in de pan. Prak ze fijn en roer er boter en melk d...

Arnadi de carabassa (Pompoendessert)
Uit de categorie desserts: met Zaden, Kaneel en Suiker

De oven voorverwarmen op 200? C (gasstand 6). De pompoen in grote stukken snijden en de zaden en losse vezels eruit schrapen. De stukken i...

aspergepesto op ciabattatoast met kwarteleitjes en
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Verwijder ? 2 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges in weinig water met iets zout in ? 10 min. net gaar en laat ze uit het...

Asperges met elfenbrood in een Sauternessaus
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Peultjes en Asperges

Schil de asperges met een dunschiller, bewaar ook de schillen. Haal de peultjes af. Boor met een klein pommes parisiennes boortje (zgn. pare...

Aspergesalade met Boeren Goudse kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Snijd aan de onderzijde van elke stengel een stukje(ca. 3 cm)af. Leg de asperges hierna een kwartiertje(langer mag ook)in ruim koud water.Br...

Aspergesalade met rucola en peultjes
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Honing

Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Verdeel de asperges in 2-3 stukken en kook ze in ruim kokend water met zout in 10 minut...

Aubergine met geitenkaas en honing, gegrilld
Uit de categorie bbq: met Zout, Honing en Waterkers

Bestrooi de plakken aubergine met zout, laat ze in een vergiet ± 30 minuten uitlekken, spoel ze af en dep ze droog. Bestrijk de aubergine...

Aubergine met tomatengehakt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Ui grof snipperen, knoflook fijnsnipperen, in kopje koriander fijnknippen, in droge koekepan pijnboompitten ca 2 min. roosteren, Citroen...

Aubergine sandwich met tomatenpesto
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Olie

Snijd uit het midden van de aubergine schuine,1 cm dikke plakken.Bestrooi de plakken met zout en laat ze 30 minuten in een vergiet liggen om...

Aubergine-salade met feta
Uit de categorie bijgerechten: met Feta, Olie en Azijn

Snijd de aubergine en de tomaten in kleine blokjes. Giet de fetablokjes af en bewaar de olie.Verhit wat olie in de pan en bak hierin de aube...

auberginecompote
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Suiker en Olijven

Snijd de aubergine in blokjes,snipper de ui en bleekselderie en roerbak deze in olijfolie. Blus met witte wijnazijn en voeg suiker toe. Sc...

Auberginelasagne met gedroogde tomaat
Uit de categorie pasta: met Zout, Olie en Aubergine

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ca. 2 cm. dik. Strooi er zout over, en laat een half uurtje liggen.Verwarm de oven voor op 1...

Auberginepilav
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Munt en Olie

Snijd de uiteinden van de aubergines en snijd ze overdwars in plakken. Snijd elke plak eerst in reepjes en daarna in blokjes van 1 cm. Ver...

Auberginerolletjes met feta
Uit de categorie bijgerechten: met Feta, Bieslook en Knoflook

Smeer de aubergineplakken in met olijfolie en grill ze op een heet grill-ijzer aan beide zijden mooi bruin. Meng de rest van de ingredienten...

Aubergines met gehakt en couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Knoflook

Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze met 2 eetl. zonnebloemolie aan beide zijden en rooster ze in een grill of anti-aanb...

Aubergines met mozzarella
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Aubergine

Snij de aubergines in de lengte in dikke plakken. Bestrooi ze met (zee)zout en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet.1) Spoel de auber...

Auberginestoofpotje met bleekselderij
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

In hapjespan de ui in olie bakken. Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 min zachtjes bakken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbr...

avocado aardappel puree
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tomaat en Avocado

- schil de aardappelen - rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. - intussen kan je de...

AVOCADO MET MANGO
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Mango en Noten

meng de ingredienten van de dressing;doe de mango erbijvul de avocadohelften met de mangoserveer het op de blaadjes rucola en bestrooi het m...

Laatste reacties met dit ingredient

Gevulde pattison

Hoi een zeer smakelijk recept om te lezen maar hoelang moet die in de ...

Door *Eddy J*

Veel voorkomende ingrediënten met Pijnboompitten