Recepten met Pijnboompitten

Over Pijnboompitten

Recepten met Pijnboompitten

De langwerpige, lichtgele zaden van verschillende soorten coniferen, bijvoorbeeld van de parasolden. Deze groeien in landen rond de Middellandse Zee, voornamelijk in Italië en Zuid-Frankrijk. De pitten hebben een harde schil en een zachte structuur. Ze smaken heerlijk: het aroma is heel fijn, enigszins zoetig, en sommige soorten smaken wat harsachtig. Ze worden meestal zonder schil verkocht. Pijnboompitten zijn rijk aan vetten. Doordat ze veel vetten bevatten, worden ze snel ranzig; koop ze daarom in een winkel met een hoge omzetsnelheid. Bewaar de pitten luchtdicht verpakt ± 1 maand in de koelkast. In de diepvriezer 2-3 maanden. Voedingswaarde per 100 gram eiwit 18 g vet 38 g (80% onverzadigde vetzuren: 38% enkelvoudig 42% meervoudig) koolhydraten 10,7 g vezels 10,7 g kilocalorieën 475 Pijnboompitten zijn nogal duur. Dit komt doordat ze tussen de schubben van dennenappels groeien. Hierdoor is bemesting moeilijk en moeten de pitten meestal met de hand worden geoogst. Bovendien geven de bomen pas na 25 jaar zaden. De smaak doet denken aan die van amandelen, maar dan iets sterker en harsachtiger. Pijnboompitten worden veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Ze vormen een belangrijk onderdeel van pesto (basilicumsaus). Pijnboompitten zijn veelzijdig in het gebruik. Geroosterd op frisse salades, verwerkt in tal van sauzen en als onderdeel van een vulling voor bijvoorbeeld vlees of vis. Ze zijn lekker over carpaccio en door een salade.

Verwante ingrediënten van Pijnboompitten


Overzicht van recepten met Pijnboompitten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pijnboompitten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pijnboompitten en waar Pijnboompitten het hoofdingrediënt is.

Toon 101-125 van 1546 recepten
Bonbon van gerookte zalm gevuld met ei en pijnboom
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Dille en Eieren

Plastic folie. Bakje....

bonte pasta met appel-tonijnsaus
Uit de categorie pasta: met Zout, Melk en Olie

Kook de pasta met wat olijfolie en zout in ruim kokend water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snipper de uien. Snij de app...

Bonte salade
Uit de categorie salades: met Sla, Feta en Eieren

Kook de eieren, snij de tomaten in vieren en haal het binnenste eruit. Bak de spekjes uit op laag vuur en laat die afkoelenSnij de sla door...

Boontjes met raketsla en tomatenvinaigrette.
Uit de categorie salades: met Sla, Olie en Azijn

Maak de boontjes schoon en kook ze gaar in gezouten water.Verfris de boontjes in koud water en laat ze uitlekken.Was de sla,snipper deze gro...

bospaddenstoelen tappenade
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Walnoot en Walnoot

Champignonnen bakken met zout en peperDoe de gebakken paddestoelen in een keukenmachine doe daar de olijven en pijnboompitten bij en pureer...

Bouillon met koriander-muntpesto, heldere
Uit de categorie soep: met Zout, Munt en Olie

Pel de knoflook en schil de gemberwortel. Was de koriander en de munt en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan...

Brandnetel salade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Paprika

-snij de brandnetel af en laat minstens 1 uur liggen vooraleer er met de blote handen aan te komen -was zorgvuldig en zwier droog in de sla...

Broccoli hamgratin met noten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Oven voorverwarmen op 200 a 225?C. Water met wat zout aan de kook brengen. Ondertussen broccoli schoonmaken. Ongeveer 2 minuten koken en dan...

BROCCOLI MET PIJNBOOMPITTEN
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Broccoli en Broccoli

Verdeel de broccoli in gelijke grootte. Kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 4 min. beetgaar.Verhit de boter in een koekenpan en roe...

Broccoli met romige gehaktsaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Olie

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosje...

Broccoli op toast
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Brood

Verwarm de oven tot 140 graden. Leg het brood op het rooster dat in het midden van de oven is geplaatst. Rooster het brood licht goudbruin e...

broccoli soep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Olie en Broccoli

1.STOOM de broccoli gaar(alles; ook de steel van de broccoli).Indien je PIJNBOOMPITTEN wil; brand ze vast lichtjes in een koekenpan (zonder...

Broccoli-champignonsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Maak de broccoli schoon, verdeel deze in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeve...

Broccoli-courgette taart
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Room

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Broccoli en courgette kleinsnijden en wassen. Pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan. Vorm inve...

Broccoli-courgettetaart met geitenkaas en pijnboo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200 o C.Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van ongeveer 27 cm. Verdeel de broccoli in ro...

Broccoliestamppot met pijnboompitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccole in kleinere ro...

Broccolistamppot met pijnboompitten
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere ro...

Broccolistamppot met pijnboonpitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere ro...

Brocolli met romige gehaktsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes en s...

Brocolli-champignonsalade met yoghurtdressing
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Yoghurt

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd een klein stukje van de onderkant. Snijd dikke stelen enkele keren in de lengt...

Brood met geitenkaas, Turks
Uit de categorie brood: met Zout, Brood en Honing

Snijd het brood in 4 grote stukken en snijd vervolgens elk stuk bijna helemaal open. Smeer de buitenkanten van het brood in met olijfolie, (...

brood uit de bloempot
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Uien en Brood

Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het rijzen.Snij de uien in stukjes en bak ze kort in de boter,voeg de pi...

Broodje Caprese
Uit de categorie brood: met Zout, Pesto en Tomaat

Verwarm de oven voor zoals beschreven op de verpakking van de broodjes. Snijd de mozarella in plakjes. Snijd de tomaat in plakjes,Bak de b...

Broodje Italiana
Uit de categorie brood: met Sla, Zout en Pesto

Snijd de ui, paprika en zongedroogde tomaten in blokjes, snijd de mozzarella in plakkenSnijdt de ciabattina's open en besmeer ze royaal...

Broodje rauwe ham, avocado en pijnboompitten
Uit de categorie borrelhapjes: met Brood, Avocado en Pastrami

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Besmeer de boterhammen met de roomkaas en leg hierop de rauweham, avocadoplakjes en stroo...

Laatste reacties met dit ingredient

Gevulde pattison

Hoi een zeer smakelijk recept om te lezen maar hoelang moet die in de ...

Door *Eddy J*

Veel voorkomende ingrediënten met Pijnboompitten