Recepten met Pijnboompitten

Over Pijnboompitten

Recepten met Pijnboompitten

De langwerpige, lichtgele zaden van verschillende soorten coniferen, bijvoorbeeld van de parasolden. Deze groeien in landen rond de Middellandse Zee, voornamelijk in Italië en Zuid-Frankrijk. De pitten hebben een harde schil en een zachte structuur. Ze smaken heerlijk: het aroma is heel fijn, enigszins zoetig, en sommige soorten smaken wat harsachtig. Ze worden meestal zonder schil verkocht. Pijnboompitten zijn rijk aan vetten. Doordat ze veel vetten bevatten, worden ze snel ranzig; koop ze daarom in een winkel met een hoge omzetsnelheid. Bewaar de pitten luchtdicht verpakt ± 1 maand in de koelkast. In de diepvriezer 2-3 maanden. Voedingswaarde per 100 gram eiwit 18 g vet 38 g (80% onverzadigde vetzuren: 38% enkelvoudig 42% meervoudig) koolhydraten 10,7 g vezels 10,7 g kilocalorieën 475 Pijnboompitten zijn nogal duur. Dit komt doordat ze tussen de schubben van dennenappels groeien. Hierdoor is bemesting moeilijk en moeten de pitten meestal met de hand worden geoogst. Bovendien geven de bomen pas na 25 jaar zaden. De smaak doet denken aan die van amandelen, maar dan iets sterker en harsachtiger. Pijnboompitten worden veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Ze vormen een belangrijk onderdeel van pesto (basilicumsaus). Pijnboompitten zijn veelzijdig in het gebruik. Geroosterd op frisse salades, verwerkt in tal van sauzen en als onderdeel van een vulling voor bijvoorbeeld vlees of vis. Ze zijn lekker over carpaccio en door een salade.

Verwante ingrediënten van Pijnboompitten


Overzicht van recepten met Pijnboompitten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pijnboompitten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pijnboompitten en waar Pijnboompitten het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 1546 recepten
Carpaccio van runderrookvlees
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Klop een dressing van de azijn, de olie, de mosterd en peper en zout en zout naar smaak. Verdeel de sla en het runderrookvlees over 4 bord...

carpaccio van rundvlees met een meloensalade.
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Meloen

-stamp de korianderzaadje in een vijzel en meng de rozemarijn,oregano, zout en peper er doorheen. -strooi dit mengsel uit op een planken ro...

carpaccio(ossenhaas)
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Olie en Rucola

Meng de knoflook met de olie. Leg de ossenhaas een paar minuten in de diepvries en snijd hem vervolgens in heel dunne plakken. Leg het vlees...

Carpaccio-salade met pestodressing
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Pesto

1. Leg de ossenhaas ong. 30 minuten in de vriezer, snij het vlees daarna in vliesdunnen plakjes 2. Rooster de pijnboompitten in een droge...

Carpacciorolletjes met geroosterde cherrytomaatjes
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Knip de tros cherrytomaten in vier gelijke stukken en schuif ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik 7 min. onder een hete grill. Snijd...

Carpachio verkeerd
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Kaas en Zeezout

Bakken van de pijnboompitten in een laagje olijfolie en zeezout.Verdeel de gesneden sla over het bord. schenk hier wat Basamico en olijfolie...

carpatio
Uit de categorie voorgerechten: met Sla en Pijnboompitten

leg een bedje van sla op het bord bak de spekblokjes niet al te veel op het bedje van sla leggen de rundercarpatio er over heen strooi e...

catalaanse spinazie met rozijnen en pijnboompitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Knoflook

hak de knoflook fijn was de spinazie, eventuele steeltjes eraf halen evt pijnboompitjes nog bakken: verhit wat olie in pan, bak pijnboompi...

Catalaanse Spinazie met Zalm
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Olie

Laat de rozijnen in kokend water 15 minuten weken en giet ze af. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met anti aanbaklaag lichtb...

Champignoncreme met pijnboompitten
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

Wrijf de champignons droog schoon. Pel de ui. Schil de aardappel. Snij de groenten en de aardappel in grove stukken. Stoof ze kort aan in he...

Champignons met geitenkaas
Uit de categorie feestdagen: met Kaas, Bieslook en Geitenkaas

Meng de geitenkaas met de gehakte bieslook. Snijd de steeltjes van de champignons en vul ze met de kaas. Bak ze 5 minuten in wat boter. Bak...

champignontapenade
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Piment en Olijven

champignons bakken en de helft hiervan achterhouden voor het eindealles blenderen en op het laatst nog wat van de champignons in blokjes kle...

Chap Chae (Kruidig gebakken noedels)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Soja, Olie en Suiker

Kook de noedels ? 7 minuten in kokend water, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken. Kook de oesterzwammen ? 3 minuten in kokend w...

Cheese cake estiva
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Koffie

Wentel de koekjes in de koffie en plet ze. Mix de geplette koekjes met de in stukjes gesneden boter. Bedek een springvorm van 22 - 24 cm me...

Cherry tomaten salade
Uit de categorie salades: met Zout, Uien en Suiker

Halveer de tomaatjes. Snijd de olijven in plakjes. Snipper de lente-uien.Meng de tomaatjes, olijven en lente-uitjes. Rooster in een droge...

Chicken Papadoris
Uit de categorie hoofdgerechten: met Soja, Melk en Kokos

Snijd de kipfilets in stukken. Pel en snipper de ui. Pers de knoflook. Verhit een wok, rooster de pijnboompitten en zet ze apart.Smelt bote...

Chicken(kip) Yakatori
Uit de categorie hoofdgerechten: met Rijst, Honing en Bosuitjes

Marineer de kip in olijfolie een avond van te voren en in de koelkast laten staan. De lenteui in stukjes van ca. 2 cm snijden. De kip in s...

CHILI-FETA-MUFFINS
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Melk en Feta

Halveer de peper en snijd de paprika in vieren. Rooster ze met de velzijde naar boven onder de hete grill totdat het vel zwartgeblakerd is....

Chineese koolsalade met Oosterse dressing
Uit de categorie salades: met Ham, Zout en Kaas

Was de Cineese kool, bewaar 4 bladeren en snijd de rest in smalle reepjes.Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.Vo...

Chinese koolsalade met oosterse dressing
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Port en Zout

Was de Chinese kool, bewaar vier bladeren en snijd de rest in smalle reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbrui...

Chocolade Bavarois
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Melk

Gelatine in ruim water weken. Melk met 75 gram suiker aan de kook brengen. Eidooiers met cacao en 75 gram suiker luchtig kloppen. Hete melk...

chocolade noten broodjes.
Uit de categorie desserts: met Bloem, Honing en Amandelen

verwarm de oven voor op 200 graden.kneed een samenhangend deeg van de broodmix, het water en de honing. dek het deeg met een vochtige doek...

Chorizobrood
Uit de categorie brood: met Brood, Noten en Hazelnoten

Snijd het vel van de chorizoworst. Snijd de chorizo in dobbelsteentjes. Hak de hazelnoten in grove stukkenMaak bet brood volgens de aanwijzi...

Ciabatta Caprese
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Pesto en Azijn

Snijd de ciabattabroodjes door en besmeer de onderste helft met de pesto. Verdeel er dakpansgewijs de plakjes mozzarello en tomaat over. Bes...

Ciabatta met Boerenkaas en ontbijtspek
Uit de categorie brood: met Sla, Zout en Brood

Snijd het brood in de lengte door en bestrijk het eventueel met roomboter of mayonaise.Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koe...

Laatste reacties met dit ingredient

Gevulde pattison

Hoi een zeer smakelijk recept om te lezen maar hoelang moet die in de ...

Door *Eddy J*

Veel voorkomende ingrediënten met Pijnboompitten