Recepten met Piment

Over Piment

Recepten met Piment

Piment, ook wel nagelpeper of Jamaicapeper genoemd, is afkomstig van de onrijpe gedroogde bessen van de piment- of nagelpeperboom die onder andere in Cuba, Jamaica en Mexico groeit. De vrucht is iets groter dan een peperkorrel en grauwbruin van kleur en wordt voornamelijk gemalen verwerkt. De smaak van deze geurige specerij is nogal gemengd: peper, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Vandaar dat gemalen piment ook wel wordt aangeboden onder de naam all-spice. De toepassing van piment is divers. Het past in zure, zoute maar ook in zoete gerechten; het smaakt lekker in visgerechten, maar ook in vlees- of groentegerechten. Gemalen piment wordt veel gebruikt in koek- en speculaaskruiden. de hele vruchten kunt u laten meetrekken in een wildbouillon of wildsaus of in de gl├╝hwein. Ook bij stoofpeertjes is piment erg lekker.

Verwante ingrediënten van Piment


Overzicht van recepten met Piment

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Piment. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Piment en waar Piment het hoofdingrediënt is.

Toon 126-150 van 420 recepten
Gevuld gehakt met eieren
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Piment

Kruid het gehakt op de aangegeven wijze.Kook de eieren zacht.Nadat u een cakeblik met boter hebt ingesmeerd,legt u op de bodem een laagje ge...

Gevuld Toscaans gehaktbrood
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Piment

Verwarm de oven voor op 190?C. Snijd de olijven en tomaatjes klein. Snipper de gepelde ui. Doe het gehakt in een kom. Voeg de verkruimelde b...

Gevuld varkenshaasje.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Piment en Paprika

Verwerk de varkenshaas tot een platte schnitzel, door het insnijden en afrollen van de varkenshaas in de lengte.Bestrooi de varkenshaas met...

Gevulde vleestomaten met tonijn
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zout en Dille

Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit met een theelepeltje. Laat de tonijn uitlekken, verwijder eventueele graten en velletjes....

GEWOKTE VISSCHOTEL MET GROENTEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

: 25 minuten Bereiding: 10 minuten; Oosterse verfijning in de wok; lekkere slankkeuken op zijn paasbest Recept van viske... (www....

Glasmastaresill - Glasblazersharing
Uit de categorie voorgerechten: met Uien, Azijn en Piment

Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook in een roestvrijstalen steelpan, steeds roerend tot alle suiker is opgelost.Neem de pan...

GRAVAD LAX (gemarineerde zalm)
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zalm en Zout

Controleer de zalmfilet op graten en verwijder deze zonodig. Doe de filet in een diepe, niet te grote schaal of pan. Meng de overige ingre...

Gravlax met gravlaxsis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Azijn

Voorbereiden (moet minstens 2 dagen van te voren!!) Zout, peper, suiker en piment mengen en mengsel op binnenkant van beide zalmfilets wrij...

Griekse borrelhapjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Tijm

Meng de olijfolie, het in fijne schijfjes gehakte piment, de tijm en de ontbladerde rozemarijn en een mespuntje zout en leg er de in schijfj...

Grietie bana 2 (Surinaams-Creoolse bananensoep)
Uit de categorie soep: met Zout, Piment en Tomaat

Doe 2 l water in de pan met een gesnipperd ui, een tomaat in stukjes, 100 g zout- of pekelvlees, 250 g soepvlees, 100 g gedroogde garnalen,...

Groente Couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Piment, Kaneel en Komijn

Verwijder het vel van de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes. Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Pel de ui en hak he...

Groente Couscous. (Noord-Afrika).
Uit de categorie hoofdgerechten: met Piment, Kaneel en Komijn

Verwijder het vel van de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes. Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Pel de ui en hak he...

Groentespies met pikante pepermarinade
Uit de categorie bbq: met Zout, Tijm en Olie

Groenten in grove gelijkmatige stukken snijden. Knoflook en jalapenopepers fijnhakken; gember schillen en raspen; knoflook, pepers en gember...

Groentesticks met gorgonzoladip
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Room en Piment

*snij de bleekselderij in reepjes *snij de paprika in reepjes *de geschilde wortels eveneens in reepjesDE DIP: -prak de kaas met een vork...

Haggis II
Uit de categorie vlees: met Zout, Whisky en Piment

1 schapenmaag 1 kg havermout 550 gr schapen- of lamsvet 500 gr schapen-, lams- of reelever 1/2 liter bouillon schapenhart en -longen 1...

HAGGIS
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Piment en Bouillonblokjes

Rooster de havermout licht in een droge koekepan en wrijf de vlokken fijn. Hak het vet en de ui fijn. Kook de lever kort en hart en long...

Hamrolletjes met groente
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Kaas en Olie

courgette in lange,dunne reepjes snijden. reepjes in diep bord leggen en de vinaigrette er over schenken en 5 min laten marineren. paprika...

Hamrolletjes met groenten
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Kaas en Olie

Courgette in lange, dunne reepjes snijden. Reepjes in diep bord leggen, dressing erover schenken en 5 min. marineren. Paprika's laten ui...

haring in zoet-zuur
Uit de categorie borrelhapjes: met Azijn, Piment en Haring

haring volgens de zoute staat, ontzilten in water( voor haring die 3 a 4 weken gezouten was reken je 1.5 a 2 uren) haringen voorzichtig fil...

Haringgerecht naar Noordduitse trant
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

-kook de aardappelen de dag ervoor -maak de haringen schoon, ontgraten en onder de koude kraan afspoelen **als ze erg zout zijn 15 min in...

Haringgerecht op Noordduitse wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

-we koken de eerste dag de aardappelen in de schil -'s anderendaags maken we de haringen schoon(ontgraten en afspoelen onder de koude k...

Hazenrugfilet met bosvruchtensaus
Uit de categorie feestdagen: met Port, Zout en Piment

Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in piepkleine blokjes. Meng deze blokjes door...

Hazerugfilet met bosvruchten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Piment

laat het bladerdeeg ontdooien.schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in piepkleine blokjes.Meng deze blokjes door de...

Hele gevulde kool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Rijst

De rijst wassen, met de bouillon in een magnetronschaal van 1 ltr. inh. doen en (afgedekt) in 3-4 min. op 100% aan de kook brengen. De rijst...

Henrike's warme, pittige tomatensaus
Uit de categorie sauzen: met Piment, Komijn en Tomaat

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tomaten wassen en in ovenschaal leggen. Schaal ca. 5 cm onder heet grillelement schuiven en tomaten...

Laatste reacties met dit ingredient

Surinaamse Bruine bonen met kip & rijst

-flight reaction that involves the growth hormone, muscles as well as ...

Door *nactionaction*
Surinaamse Bruine bonen met kip & rijst

lekker lekker ...

Door *sabana*
Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Heel erg dat men het heeft over vis afval, is men wel heel ?...

Door *Fred Tisse*

Veel voorkomende ingrediënten met Piment