Recepten met Pompoen

Over Pompoen

Recepten met Pompoen

De pompoen behoort tot de kommerachtigen. Ze zijn er in uiteenlopende vormen en maten. De meest bekende is de winterpompoen waarmee in het buitenland vaak wedstrijden worden gehouden wie de grootste pompoen kan kweken. De grote exemplaren hebben echter nauwelijks smaak. De kleinere exemplaren hebben meer smaak en worden meestal in stukken verkocht. Er zijn nog andere soorten pompoenen (patisson, spaghettipompoen, Japanse winterpompoen), maar die zijn moeilijker verkrijgbaar. Hoewel het uiterlijk nogal lijkt op een meloen, wordt de pompoen beschouwd als groente. Meestal wordt de pompoen in blokjes of plakjes gekookt of gestoofd (± 20 minuten). Meestal worden kruiden en specerijen toegevoegd om de smaak te versterken. De grote, fel oranje pompoen houdt een beetje het midden tussen een vrucht en groente en heeft een lichte kastanjesmaak. Hij is in ons land niet zo bekend als in Duitsland of Engeland. Hoewel afkomstig uit Japan, is hij in Nederland heel goed te verbouwen. Veel natuurwinkels met een verse groente-afdeling hebben hem en ook op de markt zijn ze vaak verkrijgbaar. De bekendste soorten zijn de gele reuzepompoen, die rond en gelobd is, en de gladde, donkeroranje Golden Debut. Vaak kunt u van de reuzepompoen ook een kwart kopen. Pompoen is lekker in oosterse stoofgerechten (zoals bij de kip Siam). Snijd voor dit gerecht het vruchtvlees in blokjes. Ook in een zoetzure inmaak of in chutney smaakt pompoen heel bijzonder. Pompoenen zijn heel lang houdbaar, tot 3-4 maanden na de oogst, mits de steelaanzet intact is en de vrucht op een droge, niet te koele plaats op kranten of stro wordt bewaard. De spaghettipompoen heeft vruchtvlees dat, als het wordt gekookt, lange slierten vormt (de rijpe vrucht moet ± 40 minuten koken), die als groente of als 'pasta', bereid met een saus naar keuze kunnen worden gegeten. De zaden zijn te koop op de markt en soms komt men de vruchten als curiositeit tegen.


Overzicht van recepten met Pompoen

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pompoen. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pompoen en waar Pompoen het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 465 recepten
Felrode groenten met maanzaadsaus uit Rajasthan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

1. Rooster het fenegriekzaad in een droge pan tot het bruin kleurt en haal dan de pan van het vuur. Maal het fenegriekzaad en maanzaad of wr...

Groentensoep met gerookte zalm
Uit de categorie soep: met Zalm, Zout en Room

Kook de brocolli. de ui, de pompoen en de knoflook (in de schil)zacht. Haal de knoflook die nu zoetig en zacht is, ui de schil en doe ze bij...

paddestoelen herfstrecept
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie | 5 reacties

Verhit 1 lp olie en bak hierin de pompoen in 15 min zachtjes gaar. Schepde pompoen uit de pan. Verhit 2 lp olie en bak hierin de ui met de...

Spaanse salade van geroosterde groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Paprika

Snijd de paprika`s in de lengte doormidden, dwars door de steel, die eraan moet blijven zitten. Verwijder wel het zaad en de zaadlijsten. S...

Zalm ragout shii-take
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Zout en Room

Shii-take steeltjes uithalen en hoedjes in plakjes snijden en samen met gesnipperde sjalot en blokjes tomaat kort aanstoven in boter, afsmak...

*Jamie Oliver's gekruide pompoen
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Anijs en Pompoen

Was de pompoen, snij hem middendoor en haal met een lepel de pitten er uit. Snij met een mes de ongerechtigheden van de schil, hij hoeft ni...

Aardappel pompoenpuree
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Pompoen

Schil de aardappelen en de pompoen, en snijd de aardappel in stukjes, de pompoen is stukken twee keer zo groot als de aardappel.Kook de aard...

Aardappel-pompoensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Pompoen

Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes. Hetzelde voor de pompoen.Bak in de olie de aardappels een paar minuutjes aan, voeg de p...

Aardappelsalade met pompoen
Uit de categorie salades: met Ham, Zout en Uien

Schil de aardappelen en maak er plakjes van. Laat de pompoen en paprika uitlekken en maak er samen met de augurk zeer kleine stukjes van. Sc...

Afrikaanse kokos groentesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Gember

-verwarm de olie en fruit de ui zachtjes -voeg de groenteblokjes toe en al roerend in 6 min aanstoven -voeg marjolein,gember,kaneel,zout e...

amerikaanse pompoen pie
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Rijst

(deeg) bloem met het zout mengen de boter er door kneden en verkruimelen de eidooier met wat koud water erdoor mengen en een mooie deegbal...

Appel - pompoensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Uien

Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Maak de pompoen schoon en schaaf de schil eraf. Snijdt hem door midden,...

appel-pompoencrumble
Uit de categorie desserts: met Bloem, Suiker en Pompoen

Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd ze in blokjes. Snijd de pompoen in superkleine blokjes of rasp ze op een grove rasp. Verwa...

Appel-pompoentoetje
Uit de categorie desserts: met Zout, Noten en Kaneel

Kook de pompoen- en appelstukjes in een laagje water met rietsuiker, rozijnen, zout en boter in 10 minuten gaar. Dien het op in schaaltjes e...

Arnadi de carabassa (Pompoendessert)
Uit de categorie desserts: met Zaden, Kaneel en Suiker

De oven voorverwarmen op 200? C (gasstand 6). De pompoen in grote stukken snijden en de zaden en losse vezels eruit schrapen. De stukken i...

bacon-pompoenquiche
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Room en Olie

oven voorverwarmen op 210 graden; pompoen koken, uitlekken en prakkenbloem en klontjes boter in de keukenmachine 30 sec. op intervalstand ze...

BASISRECEPT WITBROOD VOOR IN DE OVEN.
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Doe de bloem met zout en de gist in een kom en roer alles goed door elkaar. Schenk de melk in het midden. Roer vanuit het midden met een h...

Bloemkoolcurry met Amandelen
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Olie

Verhit de oliein een grote steelpan met dikke bodem. Voeg de amandelen toe en bak ze 1-2 minuten tot ze lichtgeroosterd zijn. Haal ze uit de...

BOEREN-POMPOENSOEP
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Kerrie

Doe de pompoen,de ui en het zout met het water in een pan.Kook de pompoen afgedekt in 15 min. gaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Puree...

broccoli pompoensoep
Uit de categorie vegetarisch: met Room, Pompoen en Citroen

Broccoli wassen, roosjes en stelen in stukjes snijden Even beetgaar koken. Pompoen wassen, in parten snijden (schillen hoeft niet), ontpitte...

Broccoli-pompoencremesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

-verwarm de olie en fruit de ui en de knoflook glazig -voeg broccoli, pompoen, laurier, zout en de bouillon toe-afgedekt 15 a 20 min laten...

bulghur-risotto
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Kaneel en Pompoen

pompoen in stukjes snijden,ui fruiten in de olie, kaneel erbij en nog even fruiten, pompoen toevoegen en wat water of bouillon, beetgaar st...

Butternut pompoensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Zaden

-verhit de olie in de snelkookpan -fruit de ui en knoflook glazig -voeg de stukjes pompoen bij en bak ze lichtjes aan zodat ze wat zacht w...

Cajun Pompoensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Olie

Schil de pompoen en snijdt de pompoen in blokjes. Kook ze op laag vuur in de kippenbouillon. Snij de ui, bleekselderij en paprika in blokjes...

Cannoli
Uit de categorie desserts: met Melk, Olie en Bloem

Bereid het deeg voor de wafels door de bloem, de cacao, 20 gram varkensvet, het ei, de suiker en een lepel Marsala samen te kneden. Maak...

Laatste reacties met dit ingredient

paddestoelen herfstrecept

ose solutions that captured your expensive.Become comfortable with the...

Door *neersinkcarl*
paddestoelen herfstrecept

the option of putting in it oneself or working with a specialist perfo...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Pompoen