Recepten met Pompoen

Over Pompoen

Recepten met Pompoen

De pompoen behoort tot de kommerachtigen. Ze zijn er in uiteenlopende vormen en maten. De meest bekende is de winterpompoen waarmee in het buitenland vaak wedstrijden worden gehouden wie de grootste pompoen kan kweken. De grote exemplaren hebben echter nauwelijks smaak. De kleinere exemplaren hebben meer smaak en worden meestal in stukken verkocht. Er zijn nog andere soorten pompoenen (patisson, spaghettipompoen, Japanse winterpompoen), maar die zijn moeilijker verkrijgbaar. Hoewel het uiterlijk nogal lijkt op een meloen, wordt de pompoen beschouwd als groente. Meestal wordt de pompoen in blokjes of plakjes gekookt of gestoofd (± 20 minuten). Meestal worden kruiden en specerijen toegevoegd om de smaak te versterken. De grote, fel oranje pompoen houdt een beetje het midden tussen een vrucht en groente en heeft een lichte kastanjesmaak. Hij is in ons land niet zo bekend als in Duitsland of Engeland. Hoewel afkomstig uit Japan, is hij in Nederland heel goed te verbouwen. Veel natuurwinkels met een verse groente-afdeling hebben hem en ook op de markt zijn ze vaak verkrijgbaar. De bekendste soorten zijn de gele reuzepompoen, die rond en gelobd is, en de gladde, donkeroranje Golden Debut. Vaak kunt u van de reuzepompoen ook een kwart kopen. Pompoen is lekker in oosterse stoofgerechten (zoals bij de kip Siam). Snijd voor dit gerecht het vruchtvlees in blokjes. Ook in een zoetzure inmaak of in chutney smaakt pompoen heel bijzonder. Pompoenen zijn heel lang houdbaar, tot 3-4 maanden na de oogst, mits de steelaanzet intact is en de vrucht op een droge, niet te koele plaats op kranten of stro wordt bewaard. De spaghettipompoen heeft vruchtvlees dat, als het wordt gekookt, lange slierten vormt (de rijpe vrucht moet ± 40 minuten koken), die als groente of als 'pasta', bereid met een saus naar keuze kunnen worden gegeten. De zaden zijn te koop op de markt en soms komt men de vruchten als curiositeit tegen.


Overzicht van recepten met Pompoen

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pompoen. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pompoen en waar Pompoen het hoofdingrediënt is.

Toon 151-175 van 465 recepten
knorrend rund
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Pompoen en Sojaroom

rijg 2 kerstomaatjes aan een rozemarijntakje ( schuin afsnijden ) maak met een dunschiller pompoenslierten snij de prei in ringenwok het...

Kokos-Currysoep met pompoen en paksoi
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Limoen

Verhit de olie in een wok of een grote pan. Roerbak de pompoen met de ui en paprika ca. 5 min. Schep er de reepjes kalkoenfilet door en bak...

Kokossoep met pompoen
Uit de categorie soep: met Zout, Santen en Pompoen

Pompoen schillen, zaad en zaadlijsten verwijderen. De pompoen vervolgens in kleine stukjes snijden. de teentjes knoflook platslaan en fijnha...

koolpakketje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

nietVerhit 1lp olie en bak hierin de pompoen in 15min zachtjes gaar. Schep de pompoen uit de pan. Verhit 2lp olie en bak hierin de ui met...

Kruidige groentenstoof
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Kaneel

ui en knoflook snipperen - koriander en munt fijn hakken - zoete aardappel, courgette, aubergine en tomaten in blokjesFruit ui en knoflook....

Kruidige pompoenquiche
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Room en Tijm

Laat pompoen, spekblokjes, knoflook en ui aanfruiten en gaar worden in wat boter. Kruid met tijm, oregano en een snuifje peper. Laat uitle...

kruidige pompoensoep
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

ui snipperen, pompoen goed afwassen (dan hoef je hem niet te schillen!) en leegscheppen, in stukjes snijdenBak de uien kort aan in olie, ket...

kruidige pompoentulband
Uit de categorie desserts: met Eieren, Pompoen en Kardemom

pompoen koken, uit laten lekken en pureren, oven voorverwarmen op 180 gr.C, Tulband van 20 cm doorsnede beboterenklop alle ingredienten op l...

Kusksi bel Allush
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Avond er voor de kikkererwten in wat water zetten.Het vlees in gelijke stukken snijden en met zout, peper (zwart en rode) en Harissa kruiden...

Kyetha Hin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gember

-snij het kippevlees in stukjes -pureer de ui,look,zout en een scheutje olie in de food processor-verhit de resterende olie in de wok -voe...

labu labu van Marjanne (indonesische pompoen)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

schil de labu en snij deze in plakken. Kook de labu 10 min met wat zout.Doe de olie in een wok. Fruit de uien en knoflook hierin en naar k...

Lamsbout met honing, dadels en geroosterde pompoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Honing

Verwarm de oven voor op 200?C. Bestrooi de stukken citroen met zout en laat ze met 1 el olie op laag vuur in een steelpan in 15 minuten zach...

Lamsragout met Pompoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

1 Laat de saffraanblaadjes weken in dubbel zoveel water als het volume rijst. Snij de bovenkant van de pompoen en hol ze uit. Verwijder de d...

Lamsvlees met groenten
Uit de categorie bbq: met Gember, Ananas en Pompoen

Snijd het overtollige vet van het vlees. Boen de aardappelen goed schoon en kook ze net gaar. Snijd de courgettes in plakken van 5 cm. Verde...

Lamsvlees met Pompoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Curry

Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm. Doe het vlees in een pan met dikke bodem, voeg 3 dl water toe, evenals de koenjit, garam masala, uis...

Lamsvlees met pompoen (gestoofd)
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Olie

Snijd het vlees in blokjes van circa 3 cm. Snipper de gepelde ui grof. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de olie in een braadpan en...

Lamsvlees stoofpot met savooien kool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Snijd het lamsvlees in dobbelstenen. Verhit 3 eetlepels olie en schroei het vlees hierin portiegewijs op grote hitte dicht..Breng op smaak m...

Lamsvleesnavarin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Snijd overtollig vet van het lamsvlees. Verhit de olie in een grote vuurvaste kasserol of steelpan. Doe er het lamsvlees in en schroei het s...

Locro (Boliviaanse groenteschotel)
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Uien en Rijst

Fruit de uien en de knoflook in de boter aan. Doe er de tomatenpuree, het water of de bouillon, de rijst en de aardappelen bij en voeg, al...

Maaltijdsoep met rijst en pompoen
Uit de categorie soep: met Olie, Rijst en Limoen

Snijd de pompoen in kleine blokjes.Snijd de limoen in plakjes of in partjes.Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet...

Maansikkels
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Feta

schil en ontpit de halve squash en snijd het vruchtvlees in niet te dikke sikkelvormige stukkken. Rooster de pijnboompitten in een droge koe...

Makkelijke pompoensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Uien

*Schil de pompoen en verwijder de pitjes *Snipper de uienSnijd de pompoen in stukjes en kook deze 30 a 40 minuten in de bouillon en laurier...

Marokkaans rundvlees met pompoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Kaneel

Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In bra...

MAROKKAANSE GROENTENSTOOFPOT
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Brood

Deze geurige stoofpot eet je met Marokkaans brood of ciabatta. Maak 500 g pompoen of courgette, 200 g winterwortel, 1 rode paprika, 1 auberg...

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Munt en Olie

Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten. Pompoen, u...

Laatste reacties met dit ingredient

paddestoelen herfstrecept

ose solutions that captured your expensive.Become comfortable with the...

Door *neersinkcarl*
paddestoelen herfstrecept

the option of putting in it oneself or working with a specialist perfo...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Pompoen