Recepten met Pompoenpitten

Over Pompoenpitten

Recepten met Pompoenpitten

Pompoenpitten hebben een karakteristieke smaak: wild en nootachtig. Ze zijn afkomstig van winterpompoenen. In China worden de groene pitten al eeuwenlang gegeten. Daar werden ze gezien als symbool van gezondheid en vruchtbaarheid. Ze kunnen gedroogd worden gekocht, maar u kunt ze ook zelf samen met de vezelige massa uit de pompoen halen. Dat gaat zo: verwijder de vezels en dep de ongewassen pitten met keukenpapier droog. Spreid de pitten uit op een bakplaat en laat ze zo mogelijk een paar dagen, maar minimaal een nacht bij kamertemperatuur drogen. Rooster ze daarna in de oven bij 180┬░C tot ze goudbruin zijn. Het is lekker om de pitten tijdens het roosteren te besprenkelen met een beetje olie en ze te bestrooien met wat zout. Bewaar pompoenpitten luchtdicht, invriezen kan ook. Voedingswaarde per 100 gram eiwit 18 g vet 56,5 g (92% onverzadigde vetzuren: 7% enkelvoudig 85% meervoudig) koolhydraten 13 g vezels 7,4 g kilocalorie├źn 475 Naturel of geroosterd smaken pompoenpitten lekker als tussendoortje of door de salade, saus, pasta- of groentegerechten.

Verwante ingrediënten van Pompoenpitten


Overzicht van recepten met Pompoenpitten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Pompoenpitten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Pompoenpitten en waar Pompoenpitten het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 60 recepten
Appel-amandel gebakje
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Suiker en Rozijnen

In een pan wat boter laten smelten en de stukjes appel er in smoren. Ongeveer 2 of 3 eetlepels fijngehakte amandelen toevoegen en wat suiker...

brood met pit
Uit de categorie brood: met Brood, Gierst en Walnoot

maak het bruine deeg aan zoals je gewend bent maar voeg tijdens het kneden ook de extra ingredienten toe....

Broodje warm vlees
Uit de categorie borrelhapjes: met Augurk, Honing en Mosterd

Bereiding Ideaal voor als je weinig tijd hebt, deze Hollandse klassieker in een modern jasje staat in een kwartiertje op tafel. Verhit 1 e...

bruschetta (knoflooktoast) met tomatensalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Brood

Rooster de sneetjes brood goudbruin. Bestrijk ze direct na het roosteren met knoflookpuree en besprenkel ze met olijfolie. Beleg de brusche...

Dijon-dressing
Uit de categorie sauzen: met Sla, Zout en Azijn

Vermeng de olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper in een kom. Rooster in een droge koekenpan, op matig vuur, de pompoen- en zonnebloempitt...

gegrilde pompoen met abrikozenpilaf
Uit de categorie vegetarisch: met Zaden, Komijn en Pompoen

rooster de bulghur in een koekenpan, snijd de abrikozen in stukjes.Breng de bouillon aan de kook roer de bulghur, pruimen en abrikozen eroor...

Gerookte zalm met dille-roomsaus
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Snijd de radijsjes in reepjes en deze in lucifer-dunne staafjes. Snijd de citroen in partjes. Knip de dille fijn.Roer van de zure room, dill...

gevulde pompoen met bulgur
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kerrie

- Pompoen wassen en dwars doorsnijden. Plakje van de onderkant snijden zodat de helften stevig staan. - Pitten en draden verwijderen. - He...

gnocchi met paddestoelen en gemengde pitten
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Kaas

Alle groenten panklaar snijden, snij ook de artisjokharten kleiner. Rooster de pitten.Kook de gnocchi volgens voorschrift(=3 minuutjes ongev...

Groene Salade met Avocado
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Sherry

Was 100 g spinazie of veldsla, verwijder de steeltjes en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Haal de blaadjes van 2 kropjes gem...

Hartig notenbrood
Uit de categorie vegetarisch: met Gist, Zout en Kaas

Bakblik vullen met helft van volkorenmeel. Notenolie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van volkorenmeel erover verdelen. Suiker aan een ka...

hartig notenbrood voor de broodmachine
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Kaas

bakblik vullen met helft van de meel. notenolie en 250 ml water toevoegen ( niet te koud) dan de rest van de meel erin suiker aan een kant t...

Herfstslaatje van eend, peer, vijgen en krentenvin
Uit de categorie salades: met Zout, Vijgen en Kervel

Maak een vinaigrette met notenolie, olijfolie, ciderazijn, mosterd, sinaasappelsap en versgemalen peper. Mix met een staafmixer tot een lic...

Honing-notentaart
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem

Deeg: Bloem, snufje zout en basterdsuiker door elkaar scheppen. Boter toevoegen en met 2 messen tot kleine korreltjes door de bloem snijd...

Kippeperensalade
Uit de categorie salades: met Olie, Witlof en Honing

Snijd de kip in kleine blokjes, verwijder de lelijke bladen van de witlof en snijd de kontjes er aff, was ze en laat ze goed uitlekken, snij...

Kleurige salade met citrusvinaigrette
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Pers de sinaasappel uit. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang hierbij het sap op. Voeg het opgevangen gr...

Knoflookbrood met paddestoelen.
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Zeezout

Basis brooddeeg: De ingredi?nten met 2,75 dl. lauwwater vermengen en tot een soepel deeg kneden. Probeer het te kneden af te sluiten met een...

Kruidenbrood.
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Brood

De oven voorverwarmen op 200 graden. Los de gist op in het lauwe water. Vermeng de beide meelsoorten met het zout, de rozemarijn, de pompoe...

Mannensoep!
Uit de categorie soep: met Room, Dragon en Tuinkers

-Was en snij de kruiden. -Schil en was de knolselderij.-Wikkel de knolselder in alliminiumfolie en stoof gaar in de oven. -Pureer voor 1 b...

meloen-fetasalade
Uit de categorie salades: met Feta, Olie en Uien

? 2 a 3 uur tevoren: Uien in dunne ringen snijden en een aantal uren in het citroensap leggen. Watermeloen ontdoen van zwarte pitten en i...

Mole verde
Uit de categorie sauzen: met Olie, Komijn en Pompoen

-rooster de pompoenpitten droog in een pan al roerend om aanbranden te voorkomen -laat ze afkoelen en maal ze dan fijn-meng de tomatillo...

Oliebollen met pompoenpitten in kruidensaus.
Uit de categorie desserts: met Zout, Olie en Eieren

1/8 l water, margarine en een snufje zout aan de kook brengen. Meel toevoegen en roeren, totdat het geheel als een bal van de bodem losl...

Ontslaksalade
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kool en Gember

Maak de dressing.Meng de rest van de ingredienten in een schaal en schenk de dressing erover heen.Erg gezond....

pangafilet Italiaans
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Munt

snij de courgettes en aubergines in schuine plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi met zout en laat dit ca. 30 min staan. Daarna afspoelen...

Pasta con Pesto
Uit de categorie pasta: met Zout, Pesto en Bloem

Wrijf een druppeltje olijfolie met een papiertje uit op de bodem van een pan en rooster daarin op een matig vuurtje eventjes de zonnebloem-...

Veel voorkomende ingrediënten met Pompoenpitten