Recepten met Postelein

Over Postelein

Recepten met Postelein

Een bladgroente met kleine, driehoekige blaadjes. Deze oer-Hollandse groente doet door zijn friszure smaak haast exotisch aan. Omdat postelein tijdens de groei veel vocht en warmte nodig heeft, wordt deze groente bijna altijd in de kas geteeld. Postelein is er van het vroege voorjaar tot september. Postelein bevat caroteen, kalk en ijzer en is calorie-arm; rauwe postelein bevat slechts 8 kcal per 100 gram. De blaadjes slinken tijdens de bereiding; reken daarom voor gekookte postelein op ongeveer 350 gram per persoon (bij rauw gebruik ongeveer 100 gram). Snijd van bosjes eerst de wortels af voor ze los te maken. Was de groente voorzichtig in ruim water. Snijd de postelein voor het koken grof en laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Laat de groente eerst in ongeveer vijf minuten slinken en kook deze daarna beetgaar. Ook als salade is postelein erg lekker. En verder: gaargesmoord in een beetje boter of olie met knoflook, ui en paprikapoeder, rauw in stamppot met uitgebakken spekjes en geblancheerd en verwerkt in een hartige taart. In de koelkast kan de groente maximaal 3 dagen in een open papieren zak worden bewaard.

Verwante ingrediënten van Postelein


Overzicht van recepten met Postelein

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Postelein. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Postelein en waar Postelein het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 52 recepten
Zomerstamppot met postelein
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas en Postelein

1. Hak de postelein fijn. 2. Bereid de Maggi Puree voor Stamppot zoals aangegeven. 3. Roer de postelein door de puree en laat de bladgroen...

Champignonsoep met postelein
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Postelein

Maak met de groentebouillontabletten en het water de groentebouillon. Voeg de gesneden champignons en fijngehakte uien toe en laat dit koken...

CITROEN-LAMSKOTELETTEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Schraap de uitstekende botjes van de koteltjes netjes schoon.Verwijder voor de marinade de steelaanzet en het zaad en de zaadlijsten van de...

Cocktail van Goudse kaas en gemarineerde meloen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Gember

Snijd de meloen doormidden en haal er bolletjes uit, 10 per persoon. Maak van de uitgeholde helften 4 bakjes. Leg de bakjes in folie in de...

dieetsoep met bloemkool en kervel
Uit de categorie soep: met Melk, Kervel en Postelein

maak de bloemkool schoon, was en kook ze gaar in de bouillon. Mix soep fijn, spoel de kervel onder stromend water en hak fijn. Breng de soep...

Eigentijdse posteleinstamppot
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Quorn

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar. Maak de postelein schoon door de worteltjes eraf te snijden. Was de groente e...

Eigentijdse stamppot postelein
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Postelein

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar.Maak de postelein schoon door de worteltjes eraf te snijden.Was de groente e...

Erwtensoep, jonge
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken. Verhit de vetstof en fruit de uien hierin. Giet de bouillon erbij en voeg de kruiden toe. Rei...

Ezau's Linzensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Komijn en Linzen

Fruit in een ruime pan de gesnipperde ui met de komijn en de koriander in de olijfolie. Laat op het laatst de knoflook even meebakken. Voe...

Gegrilde koolvis met slaatje van postelein en coul
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Olie

Meng olie met de azijn en kruid met peper en zout, maak met deze vinaigrette en de helft van de postelein een slaatje. - Breng voor de vis...

GEGRILDE KOOLVIS MET SLAATJE VAN POSTELEIN EN ZIJN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

1. Meng de olie met de azijn en kruid met peper en zout. Maak met deze vinaigrette en de helft van de postelein een slaatje.2. Voor de vissa...

GEGRILDE ZEEWOLF MET SPINAZIESCHEUTEN, TOMAAT EN V
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Strooi een weinig peper en zout op de stukken zeewolf, haal ze door de bloem en schud het overtollige eraf. Leg de vis 8 minuten op een voor...

Gegrillde sardines met broccolimousse en olijfolie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Limoen en Broccoli

Maak de broccoli schoon. Kook de broccoliroosjes gedurende 20 minuten in zout water. Verwijder de ingewanden van de sardines (zie tip), spoe...

Gekookte postelein
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Postelein en Maiszetmeel

Maak de postelein schoon door onkruidjes en worteltjes te verwijderen. Was de groenten enkele malen grondig en doe ze in een vergiet. Druk h...

Gemarineerde zalmsterren
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Port en Zout

Laat de zalm 48 uur marineren, voordat je aan de bereiding van dit recept begint! Voor de marinade: Blancheer de postelijn 2 minuten in ko...

Gerookte zalm op een aspergebedje met een meloendr
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Meloen

Schil de onderste helft van de asperges en verwijder de houtige uiteinden. Halveer de asperges in de lengte. Kook ze in water met flink wat...

Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Uit de categorie vlees: met Zout, Rijst en Paprika

Voor de rijst: 250 gr champignons 1 rode paprika 1 gehakte ui boter 200 gr gewassen rijst zout, versgemalen peper 1/2 theelepel kurku...

Gesmoorde Postelein
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Postelein

Was de postelein en laat het uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een pan en schep de postelein erdoor. Laat de groente slinken en...

Groentenpannenkoekjes Indiase
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Winterpostelein wassen, worteltjes afsnijden, blad en steeltjes klein snijden en laten uitlekken. Een niet te dun beslag maken van de rest v...

Hopscheuten met een gepocheerd ei, mousselinesaus
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Azijn

Kuis de hopscheuten: breek de houterige onderste delen van de scheuten af. Was de groente grondig in koud water en laat ze uilekken. Dompel...

Kiwisalade met walnoten
Uit de categorie salades: met Zout, Kiwi en Olie

Maak de postelein schoon, was deze en laat het uitlekken. Doe de postelein dan in een schaal. Klop in een kommetje de olie, azijn, peper en...

Komkommer met gekarameliseerde amandelen
Uit de categorie voorgerechten: met Port, Zout en Suiker

Schil de komkommers en snijd ze in plakken van ca. 2 cm dik. Steek er met een appelboor de kern uit. Zo krijgt u mooie dikke ringen komkomme...

Kruidensalade met mosterddressing
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

Maak de sla schoon, was ze goed en zet ze 1 uur in water met ijsblokjes. Was de kruiden en dep ze voorzichtig droog. Laat de sla goed uitlek...

Lekkere konijnenboutjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Knoflook, Postelein en Rozemarijn

WERKWIJZE Zet de konijnenboutjes helemaal onder water (1 ltr.). Voeg alle ingredienten toe aan het water. Dit alles ? 2 dagen laten marin...

Miniquiches met postelein en surimi
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat het deeg ontdooien.Verhit de olie in een pan en bak hierin de knoflook en het pepertje, zachtjes,...

Veel voorkomende ingrediënten met Postelein