Recepten met Rijstazijn

Over Rijstazijn

Recepten met Rijstazijn

Wordt gemaakt van aan de lucht blootgestelde rijstwijn. Het heeft een delicate, zachtzure rijstsmaak. Het is minder zuur dan andere azijnsoorten (2% azijnzuur). Awa sesu is een Japanse rijstazijn en wordt gemaakt van gefermenteerde rijst. Rijstazijn wordt gebruikt om sushirijst zijn zure smaak te geven, groenten in zuur in te maken, voor (sesam)dipsausjes, stoofschotels, in visgerechten en in saladedressings.

Verwante ingrediënten van Rijstazijn


Overzicht van recepten met Rijstazijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Rijstazijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Rijstazijn en waar Rijstazijn het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 217 recepten
(gesmoord rundvlees met broccoli)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Suiker en Knoflook

Snijd het vlees met een scherp mes in even grote stukjes. Maak de broccoli schoon, was hem en verdeel hem in roosjes. Maak de champignons sc...

Japanse mayonaise
Uit de categorie sauzen: met Zout, Soja en Wasabi

? Voor de bereiding zie mijn recept mayonaise met de staafmixer....

Lamsvlees met lente-ui (wok)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Soja en Olie

Snijd het lamsvlees in flinterdunne plakjes, vermeng dit met de ingredienten van de marinade en laat dit een half uur koel staan. >>...

acar timun
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst, snij dan de komkommer in stukken van 3 1/2 cm. vermeng de komkommer met de theel. zout en l...

Amazu shoga/ingelegde gember
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Sushi en Gember

Zelf maken - voor bij de sushi - is (veel) lekkerder. Gember wortel vers kopen, schillen en * met de draad mee * fijn schaven. Als je een v...

Asperge-tempura
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Asperges schillen en ca. 3 cm. van onderkant afsnijden. Asperges halveren. 3 Eetlepels bloem in diep bord strooien. In kom 100 gr. bloem met...

Aspergesalade met gele paprika
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Paprika en Gomasio

Oven voorverwarmen tot 200 graden C. Doe de gele paprika in een lichtgeoliede glazen ovenschaal en bak in de oven, ong. 20 minuten. Een...

Aziatische kipsalade
Uit de categorie salades: met Kool, Uien en Zaden

Snijd de asperges grof. Snipper de uien fijn. Braad de kipfilets in een verhitte grote koekenpan met anti-aanbaklaag aan beide kanten br...

Aziatische zwaardvis met jonge paksoi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Azijn

Halveer de paksoi in de lengte. Wentel de visfilets door de helft van de gecombineerde sauzen, knoflook en olie. Voeg de azijn en suiker...

Basis recept sushi's
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Rijst

Kook de rijst met ca. 1 1/2 dl water in ca. 20 minuten gaar. Laat de rijst enkele minuten nastomen. De rijst moet kleverig zijn, maar niet p...

Beef Tataki
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Azijn en Sesam

Maak een dressing van de sojasaus, azijn en limoensap. Eventueel nog wat sesamolie.Biefstuk inwrijven met wat olie en op hoogvuur iedere kan...

BLOEMKOOLSALADE MET MISO
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Miso en Bloemkool

Snijd de bloemkool in kleine roosjes van gelijke grootte en kook het 2 tot 3 minuten in gezouten water (de bloemkool moet een beetje glazig...

BOW LUO GAI
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Haal het vel van de kip en snijd hem in blokjes van 3 cm.Besprenkel de kip met de ingredienten van de marinade en meng goed.Laat ? uur marin...

Bow Luo Gai (Chinese Kip met Ananas)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Azijn

Haal het vel van de kip en snijd hem in blokjes van 3 cm. Besprenkel de kip met de ingredi├źnten van de marinade en meng goed. Laat 1/2 uur...

Buideltjes, knapperig
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Laksa

Hak de garnalen grof. Blancheer het donkere deel van de 8 bosuitjes of zet 15 seconden in de magnetron. Laat de loempiavellen ontdooien. Wee...

Buideltjes, knapperige vegetarisch
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Gember

Blancheer het groen van de 8 bosuitjes, of zet 15 seconden in de magnetron. Ontdooi de loempiavellen. Week de paddestoelen 20 minuten in hee...

Carpaccio van tonijn met gembervinaigrette
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Gember en Suiker

-zet de bordjes in het vriesvak om ze erg koud te maken -meng gember, sojasaus, de suiker, rijstazijn, zout en peper en goed mengen -voeg...

Champignons met varkensvlees.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Paprika en Sojasaus

1. Week de shii-takes volgens de aanwijzingen en laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Snijd het vlees in reepjes. Marineer...

Chinese garnalencocktail
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Tomaat en Alfalfa

Snijd de shii-take in reepjes. Ontvel en halveer de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Meng met de paddest...

Chinese mini rollades met sojasaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Meng de olie met de azijn en de sojasaus en kruid met gember- en knoflook-uit-de-knijper en peper en zout. Laat het vlees hierin minstens 3...

Chinese mini-rollades met sojasaus.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Meng de olie met de azijn en de sojasaus en kruid met gemberen knoflook uit de knijper en peper en zout. Laat het vlees hierin minstens 30...

Chinese spare-rib Marinade
Uit de categorie sauzen: met Gember, Honing en Ketjap

*...

Chinese zalm met biefstuk
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Olie

Schil de gember en snijd het fijn.Snijd de biefstuk in dunne plakjes.Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstuk heel kort...

Chirashi-sushi 1
Uit de categorie vis: met Zalm, Zout en Tofu

Dit is de meest huiselijke soort sushi, ook wel gomoku-sushi genoemd (of bara-sushi). Het aparte van chirashi-sushi is dat u niet telkens ee...

Chirashi-sushi 2
Uit de categorie vis: met Zout, Tofu en Olie

Stoom de rijst in het water met het zout gaar. Verwarm de rijstazijn met de kookwijn of sak├ę en de suiker. Schep de rijst in een houten kui...

Veel voorkomende ingrediënten met Rijstazijn