Recepten met Rijstwijn

Over Rijstwijn

Recepten met Rijstwijn

Wordt gemaakt van kleefrijst, bronwater en gist en geeft marinades en sauzen een heel eigen smaak. Omdat kleur, geur en alcoholgehalte met die van sherry overeenkomen, kunt u rijstwijn eventueel ook door heel droge sherry vervangen.

Verwante ingrediënten van Rijstwijn


Overzicht van recepten met Rijstwijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Rijstwijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Rijstwijn en waar Rijstwijn het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 439 recepten
Chow Mein = Geroerbakte Mie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Olie

Vermeng de reepjes kip met alle ingredienten voor de marinade en laat ze 10 minuten rusten Kook de noedels 3-5 minuten in een grote pan met...

japanse shiitake-risotto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Miso en Rijst

verwarm langzaam 5 dl water met de miso,mirin en sherrie en laat het tegen de kook aan 10 min trekken tot de pasta is opgelost.Verwarm intus...

Kip met groenten en gember
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Olie

snij de kip in reepjes. Was de bleekselderij en snij de stengels in dunne reepjes. Was de paprika?s, snij ze doormidden, verwijder de zaadli...

Kip met paksoi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mirin

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd het kippenvlees in smalle reepjes. Verwijder de lelijke bladeren en de voet van de paksoi...

''leeuwekop"(varkensgehakt met kool)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Olie

Hak het varkensvlees,de waterkastanjes,garnalen,sjalotten en gemberwortel fijn.Goed door elkaar roeren,voeg zout,wijn of sherry,suiker en so...

'Casia'Krab
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Sherry en Eieren

Snij het krabvlees,de waterkastanjes,bamboescheuten,champignons,sjalotten en het vette spek in fijne reepjes;voeg ze met zout aan de opgeklo...

'Drie Parels' soep.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Sherry

Verwijder alle witte pezen en vliezen uit het kippevlees,hak (maal)dit tot pulp,meng het 1/2 (10ml)maizena en melk,voeg het eiwit toe en men...

'Hong Kong' eend
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Uien

De eend met peper, zout, rijstwijn en gemberpoeder inwrijven en ongeveer 1 uur in de koelkast zetten.In een pan de eend met grof gesnipperde...

Lamsvlees met lente-ui (wok)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Soja en Olie

Snijd het lamsvlees in flinterdunne plakjes, vermeng dit met de ingredienten van de marinade en laat dit een half uur koel staan. >>...

St. Jacob in Japan
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Gember en Sherry

Saus: op zacht vuur in een steelpan klontje boter laten smelten, sjalotjes hierin glaceren > rijstwijn toevoegen en het geheel tot de hel...

Amuse van Oesters op lepel met een gembersjalot dr
Uit de categorie borrelhapjes: met Gember, Sherry en Suiker

Haal de oesters uit de schelp en dep ze droog .Meng de oester met wat citroensap en zet ze afgedekt in de koelkast. Doe de sojasaus, sherry,...

Asperges en lamsvlees, Japanse roergebakken
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Udon

Kook de asperges ± 8 minuten en snijd ze schuin in stukken van ± 7 cm. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de asperg...

Asperges met paksoi
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Verwijder de wortels van de paksoi. Was het blad en snijd het dwars in reepjes van 1,5 cm breed. Snijd de houtige ondereinden van de asperge...

Asperges op zijn Chinees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sherry

Schil het onderste van de asperges en snijd de harde stukjes weg. Snijd de stengels in stukjes van 4 a 5 centimeter. Kook de asperges 2...

Asperges zoals men die in China maakt.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Schil het onderste van de asperges en snijd de harde stukjes weg.Snijd de stengels in stukjes van 4 a 5 centimeter.Kook de asperges 2 a 3...

Au Larm 1 (Rundvlees roodgekookt)
Uit de categorie vlees: met Zout, Gember en Sherry

Eigenlijk is dit een gewoon stoofvleesgerecht, maar het kan lang van tevoren worden klaargemaakt; eigenlijk smaakt het altijd beter als het...

Au Larm 2
Uit de categorie vlees: met Olie, Uien en Rijst

Voorbereiding: Snijd het vlees in blokjes van 5 cm en doe ze in een diepe pan. Zet het vlees net onder water. Pel de uien, snijd ze in vier...

Aubergine in rode miso
Uit de categorie bijgerechten: met Miso, Olie en Kombu

Maak eerst de dashibouillon door het water en de kombu te verwarmen (ik heb voor een optimale smaak eerst de kombu in dat water laten weken)...

Aubergines en oesterzwammen met sesamzaad en ....
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gember

De aubergines wassen en de steelaanzet verwijderen. De aubergines eerst in de lengte in vieren snijden en daarna in plakjes. De stelen van d...

Aubergines uit Szechuan 1
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Gember en Sambal

Snijd de aubergine doormidden en vervolgens in plakjes van 1 cm dik. Marineer het gehakt met de ingrediënten van de marinade. Was de zwarte...

aziatische gepeperde beef
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Gember

marineer het vlees in de knoflook, gember, uien, rijstwijn, sesamolie,oestersaus, soyasaus, suiker,sichuanpoeder en de zwarte peper voor 2 u...

Aziatische kipvleugeltjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sherry

Verhit de frituurolie tot 180?C. Wrijf de kipvleugeltjes in met het vijfkruidenpoeder en bestrooi met zout. Klop de eieren los in een diep b...

Aziatische Runderreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Gember

Snijdt het vlees in dunne plakjes (makkelijk als het vlees nog iets bevroren is)doe in een kom samen met de knoflook , gember, ui rijstwijn,...

Aziatische vis met roergebakken boontjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Maak de groenten schoon. Punt de boontjes en breek ze 1 x doormidden. Snijd de ui in smalle repen.* Kook de rijst. * Meng alle ingredienten...

Bamboescheuten, gesmoorde
Uit de categorie vegetarisch: met Kool, Gember en Suiker

Haal de schil van de bamboescheuten, gooi de taaie delen van de wortel weg. Snij in 5 mm dikke plakjes en dan in reepjes van 3,5 mm lang. Ha...

Laatste reacties met dit ingredient

ROODGEKOOKTE ELFT

Heb het gemaakt, uiteraard met zeebaars, eft mag je niet eten, de ...

Door *Gerard van der Leeuw*
Gebakken mosselen met uien en paprika's

heb het nog nooit gegeten...

Door *ik*

Veel voorkomende ingrediënten met Rijstwijn