Recepten met Roquefort

Over Roquefort

Recepten met Roquefort

Een blauwschimmelkaas die wordt gemaakt van schapemelk en rijpt in kalksteengrotten in de Causses, een gebied in Zuid-Frankrijk. De unieke luchtvochtigheid en de speling van de lucht in deze rotsen geven de kaas zijn kenmerkende blauwe aders. Roquefort heeft een pikante, maar toch romige smaak. De kaas smelt bij verwarmen mooi uit en is dus erg geschikt voor verwerking in warme gerechten.

Verwante ingrediënten van Roquefort


Overzicht van recepten met Roquefort

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Roquefort. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Roquefort en waar Roquefort het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 353 recepten
Blue burgers
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Selderij

Doe het gehakt in een kom, verkruimel de kaas hierboven en meng deze met de selderij, peper en zout door het gehakt. Vorm van het g...

Kipfilet in roquefortroomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Snijd de kip met het mes op de plank in reepjes Reinig mes, plank en handen direct met heet waterVerwarm de olie in de pan en roerbak hier...

'creamy' blue burger
Uit de categorie vlees: met Zout, Roquefort en Creme fraiche

Maak 250 g gehakt aan met 1½ lepel losgeroerd ei, 1½ lepel water en iets zout en peper, maak er 4 hamburgers van. Wrijf 50 g roquefort of...

12 soorten Kaasfondue
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Cognac en Roquefort

Meestal wordt fondue gemaakt met kaas en een scheutje Kirsch, maar als u er Roquefort door mengt is een scheutje Cognac ook heel lekker. Be...

3-kazensoep
Uit de categorie soep: met Bier, Kaas en Bloem

Maak de groente schoon en snijd het klein. Smelt de boter en voeg, met uitzondering van de paprika, de kleingesneden groente toe. Laat die z...

Aardappel pizza
Uit de categorie hoofdgerechten: met Rucola, Tomaat en Tomaat

Schep de broodmix in een kom. Maak er een kuiltje in en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Schenk al roerend 150ml handwarm water bij het deeg....

AARDAPPEL-TUINBONENSALADE MET ROQUEFORT.
Uit de categorie salades: met Zout, Yoghurt en Bieslook

aardappelplakjes in 10 min. gaarkoken in water met wat zout,afgieten en laten afkoeleneieren 7 min. koken,laten schrikken,pellen en fijnsnij...

Aardappelen met kaasvulling
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Olie

-verwarm de oven voor op 220?C -snij elke ongeschilde en geborstelde aardappel tot ruim de helft doormidden en wrijf hem rondom in met zout...

Aardappelgratin met bosui en blauwaderkaas
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Eieren

Bereid de aardappelgratin volgens het basisrecept, maar klop 2 eieren door het roommengsel en breng dit extra pittig op smaak met zout, pepe...

Aardappelgratin met roquefort
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Melk en Knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Vet 4 l...

Aardappelgratin met roquefort en noten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

*oven voorverwarmen op 180 C *ovenschotel invetten *aardappelen schillen en in schijfjes snijden van circa 3 mm dik *de blaadjes van de t...

Aardappelpuree met peertjes en blauwe kaas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Maak een aardappelpuree. Schil de peren en snijd ze in stukjes en zet ze op met een bodempje water, waarin u ook een klontje boter moet doen...

Aardappelsalade met bleekselderij en Roquefortsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Zaden en Azijn

Kook de krieltjes in een pan met weinig water in ongeveer 6 minuten net gaar. Laat de krieltjes afkoelen. Snijd de bacon in reepjes en bak d...

Aardappelsoep met gerookte kip
Uit de categorie soep: met Zout, Roquefort en Peterselie

Maak de stengel bleekselderij schoon en snijd hem in boogjes van 1/2 cm breed.Kook deze, met de aardappelblokjes, 12 minuten in de bouillo...

Aardappeltaart met venkel, ham en roquefort
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Aardappelen met koud water en zout aan de kook brengen en 15-20 minuten zacht laten koken tot ze net niet gaar zijn. Afgieten en tot lauw la...

Aardappeltaart met venkel, roquefort en ham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

1. Aardappels met koud water en zout aan de kook brengen en 15-20 min. zachtjes laten koken tot ze net niet gaar zijn. Afgieten, droog stome...

Aardappeltaartje met Peer en Kaas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room

Kook de aardappels ca. 20 minuten in de schil, laat ze iets afkoelen, verwijder de schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes. Verwarm d...

AARDAPPELTAARTJES MET KAAS
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Kaas

oven voorverwarmen op 200 gr.Kook de aardappels in 20 min. in de schil,laat ze iets afkoelen,verwijder de schil en snijd de aardappelen in h...

abrikozen met roquefort
Uit de categorie desserts: met Roquefort

In zeef abrikozen laten uitlekken.In kommetje Roquefort met Mon Chou zacht roeren.In spuitzak scheppen.In abrikozenhelften Roquefortmengsel...

Andijviesalade met Roquefort en walnoten
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Walnoot

Was de andijvie zorgvuldig onder de koude kraan. Laat deze in een vergiet uitlekken en snijd de bladeren in kleine stukjes.Verbrokkel de hel...

Andijvietaart Met Roquefort En Walnoten
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Noten en Eieren

Oven voor verwarmen op 210?C. Van andijvie harde nerven verwijderen en andijvie in grove repen snijden. Andijvie in boter 5-10 min. roerbak...

Andijvietaart met roquefort , noten
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Noten en Eieren

Van andijvie harde nerven verwijderen en andijvie in grove repen snijden. Andijvie in boter 5-10 min. roerbakken tot andijvie geslonken is e...

Appel- en venkelsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Maak een slasaus met de mixer van de Roquefort en de wijnazijn tot deze helemaal glad is. Voeg de slagroom toe, maar niet te lang anders gaa...

Appeltjes met Roquefort, warme
Uit de categorie desserts: met Vijgen, Honing en Roquefort

Boor de klokhuizen uit de appels. Schil de appels en snij in dunne schijven. Breng wijn en honing aan de kook, doe de appel erin en laat af...

Aspergetaart in filodeeg met ham en blauwe aderka
Uit de categorie ovenschotels: met Ham, Zout en Kaas

Oven voorverwarmen op 200 graden.Fillodeeg in de verpakking 2 uur laten ontdooien. Boter smelten. Filodeeg voorzichtig uitvouwen en vellen m...

Veel voorkomende ingrediënten met Roquefort