Recepten met Rozijnen

Over Rozijnen

Recepten met Rozijnen

Naargelang de plaats van herkomst worden rozijnen onderverdeeld in 3 soorten. Corintische rozijnen uit Griekenland zijn zwart, kurkdroog, pitloos en hebben een pepersmaak. Turkse rozijnen uit Smyrna zijn lichtbruin en zonder pit. Het vruchtvlees is zacht en heeft een muskaatsmaak. Rozijnen uit Malaga komen uit Andalusië, zijn wit of zwart van kleur en bevatten weinig pitten. Alle rozijnen, blauw, geel of bruin, komen van witte of groengele druiven. Rozijnen zijn heel verschillend van grootte, kleur en smaak, afhankelijk van de soort druif en de manier van drogen. Blauwe rozijnen worden niet gezwaveld, goudgele wel om de kleur te behouden. Rozijnen in gebak: Rol rozijnen even in bloem voor u ze aan het bakdeeg toevoegt. Zo voorkomt u dat ze op de bodem van de cake zakken.

Verwante ingrediënten van Rozijnen


Overzicht van recepten met Rozijnen

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Rozijnen. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Rozijnen en waar Rozijnen het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 2300 recepten
Dundee Cake
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Vijgen

Krenten en rozijnen met cognac aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen. Daarna laten uitlekken (cognac opvangen). Vorm met b...

Hongaarse chocolade flensjes
Uit de categorie desserts: met Room, Melk en Suiker

Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan goed...

Zuurkoolovenschotel-rookworst met krokant dakje.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Uien

Pel en snipper de uien. Snijd de abrikozen in reepjes en de worst in dunne plakjes. Hak de noten grof en meng ze met de komijnekaas en de co...

Appelquiche
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Melk en Bloem

In de keukenmachine de bloem met de boter, het zout en de suiker kort laten draaien. In beetjes 1/2 dl ijskoud water toevoegen, zodat een ba...

Appeltaart
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Kaneel | 1 reactie

Het bakmeel in een kom zeven.De boter met twee messen in de bloem in kleine stukjes snijden. De suiker, vanillesuiker, het ei en een snufje...

Bisschopsbrood
Uit de categorie brood: met Zout, Bloem en Brood

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een geribbelde broodvorm (of cakevorm) in. Haal de vruchten en noten door de bloem. Zeef de resteren...

Cake
Uit de categorie desserts: met Noten, Vijgen en Kaneel

Kook de pruimen met de suiker Doe de resterende fruit en noten in de bowl en mix dit met de staafmixer Voeg daarna boter, de eieren en de...

E lmali Yoghurt
Uit de categorie desserts: met Suiker, Yoghurt en Citroen

De appels schillen, het klokhuis verwijderen, ze in kleine blokjes snijden en met citroensap besprenkelen.De suiker en de boter in een pan...

Fruitige zuurkool
Uit de categorie vegetarisch: met Ham, Zout en Kaas | 1 reactie

Wel de rozijnen in een kom met warm water en laat ze daarna uitlekken. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een b...

Gegrilde aubergine met zoete couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kaneel

Leg de aubergineschijven op een schaal en bestrooi ze met zout. Spoel het zout na een uur af en dep de aubergineschijven met keukenpapier dr...

Gemakkelijke IJsvariaties
Uit de categorie desserts: met Room, Gember en Kaneel

Gemberijs Schep 3 eetl. fijngehakte gember door 1 l. roomijs of vanille-ijs. Meng eventueel 3 eetl. chocoladesaus erdoor. Kaneelijs, specu...

Indiase rondo met currysaus
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Rijst en Rozijnen

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudgeel. Laat de rozijnen wellen in heet water. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de...

kaasbiscuittaartje met rozijnen in rode portsaus
Uit de categorie desserts: met Port, Zout en Kaas

Zeef de bloem met de maizena en het zout in een ruime kom. Voeg vervolgens de eieren hier aan toe en roer het geheel goed glad. Meng dan de...

KHIER
Uit de categorie desserts: met Melk, Rijst en Honing

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing bijna gaar (hij moet nog vrij vochtig zijn). Voeg de melk toe en laat het geheel onder voortdurend...

Kip in chocoladesaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Olie en Bloem

Verwarm de oven voor op 180?C. Meng de kaneelpoeder door de bloem. Haal de kipfilets door de gekruide bloem. Bewaar 1 theel. van het bloemme...

Kip met ananas uit Cuba
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Ananas

1. Marineer gedurende 30 minuten de kip in het limoensap met zout en peper 2. Schil en snipper de ui en het knoflook 3. Bak de kip in de o...

Kip met gebakken citroen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Roer de kruiden door elkaar en wrijf de kip in met het kruidenmengsel. Laat kort intrekken.Ba...

Pretletters!
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in de bloem tot aan de bodem van de kom, kruimel hier de gist in. Voeg dan ongeveer 1 dl lauwe mel...

Shoarmaragout met knoflookcouscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Snipper de ui. Doe het vlees met de ui in een kom en meng er de kruiden, de olie en het verkruimelde bouillontablet door. Zet de afgedekte k...

wilde rijst
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Rijst en Rozijnen

Was de rijst, laat ze uitlekken en drogen, kort het engelenhaar (vermicelli) tot 1 centimeter stukjes in.Smelt 1/3 van de boter en 'brui...

Zuurkoolpastei met fruit
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Ananas en Zuurkool

Ui pellen en snipperen. Appels schillen klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. In zeef rozijnen afspoelen. In koekepan boter verhitten...

"Bananendessert !!!"
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Suiker

*Snij de bananen in de lengte door,en leg ze in een vuurvaste schotel*Bestrooi ze met 3 eetl.suiker*Overgiet ze nu met een glaasje rum*Stroo...

"Echte Oostenrijkse Kaiserschmarrn"
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

De rozijnen in de rum weken. Dooiers + suiker + vanillesuiker + zout heel stevig opkloppen.Afwisselend bloem doorzeven en de melk toevoegen....

"FRUITBROODJES"
Uit de categorie desserts: met Melk, Vijgen en Suiker

1:Doe de margarine,en bakmeel in een kom en snij met 2 messen kruimelig 2:Voeg nu de suiker,gekonfijt fruit,rozijnen,abrikoosjes,en vijgen t...

"Kerstjam"
Uit de categorie borrelhapjes: met Mango, Kaneel en Suiker

snijd de mango in kleine stukejs en snijd van de sinaasappels de partjes tussen de vliesjes uit en snijd de partjes in stukjes meng hetv fr...

Laatste reacties met dit ingredient

Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*
Gevuld gehakt

Er staat geen bereidingswijze bij....

Door *john*
Engelse appeltaart

Ik zie helaas geen recept alleen Ingrediënten...

Door *Ellen*

Veel voorkomende ingrediënten met Rozijnen