Recepten met Rucola

Over Rucola

Recepten met Rucola

Rucola of aragula - 'rocket' in het Engels, 'roquette' in het Frans - heet in het Nederlands 'raket', 'raketkruid' op 'mosterdkruid'. Het is een slasoort met een pikante, kruidige, nootachtige smaak. Wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een onmisbaar bestanddeel van de Zuid-Franse 'salade mesclun'. De zachte groene bladeren zijn getand en onregelmatig gevormd. Rucolabladeren moeten zacht en heldergroen-glanzend zijn. Slappe, vergeelde bladeren geven aan dat de groente oud is. Rucola is te koop bij de goed gesorteerde supermarkt en bij groente-speciaalzaken. Het is een snelle groeier, die het ook in Nederlandse tuinen goed doet. De voedingswaarde van rucola is te verwaarlozen, maar de groente heeft de naam vochtafdrijvend te werken en goed te zijn voor de maag. Serveer rucola rauw als salade, op brood of als bedje voor een carpaccio. Ook kort gekookt smaakt rucola goed, zeker door pastagerechten of in een bouillon, soep of saus.

Verwante ingrediënten van Rucola


Overzicht van recepten met Rucola

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Rucola. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Rucola en waar Rucola het hoofdingrediënt is.

Toon 226-250 van 1059 recepten
Ei-avocadosalade met gerookte ham en mosterdvinaig
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Piment en Honing

Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in achten. Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan. Snijd de avocado's in vieren,...

Empanadas met rucola
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Rucola en Peterselie

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit de zonnebloemol...

Everzwijnham gevuld met cantharellen, kastanjecham
Uit de categorie salades: met Zout, Bier en Rucola

Rucola wassen en goed laten uitlekken in een vergiet. De eventuele draadjes van de bleekselderij verwijderen en in dunne reepjes snijden. De...

Farfalle met Gerookte-Zalmsaus & Broccoli
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rucola

Water koken in de waterkoker en in de kookpan doen, beetje zout toevoegen Broccoliroosjes 3 minuten koken en met een schuimspaan in het ver...

Feta-Rucolasalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Feta en Rucola

-schik de tomaten, komkommer, rode ui, feta en olijven over de bordjes -doe al de dressing ingredienten bijeen in een pot met schroefdeksel...

Fettuccine met spinazie en gorgonzola
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Rucola

Kook de fettuccine in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang 1 dl van het kookwater...

Focaccia met fricandeau
Uit de categorie salades: met Sla, Brood en Rucola

1. Bak de focaccia af en snijd deze horizontaal door 2. Smeer in met mosterd 3. Was de rucola sla en besprenkel met citroensap en olij...

Focaccia met fusionsalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Rucola, Sambal en Paprika

Focaccia komt oorspronkelijk uit Genua, waar het door de Etrusken op hete stenen boven gloeiend houtskool gebakken werd. Nu wordt het voor h...

Focacciaburgers met pesto
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Pesto en Rucola

Verwarm een oven voor op 200 graden Celsius. Snij de focaccia's doormidden en snij de helften open. Besprenkel vier van de broodhelften...

Focacciaringen met gebakken tomaatjes en gegrilde
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Kaas

Grill voorverwarmen op hoogste stand.Bakplaat bekleden met bakpapier en hamplakjes in lengte in drieen snijden.Hamlapjes los van elkaar op b...

Fondue-tje
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Brood en Rucola

Zet het kaasje met doosje ongeveer 15 minuten in een lauwwarme oven (150 graden) totdat de kaas van binnen begint te "lopen" Zet o...

Franse mesclun met kruidendressing
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Tijm

-meng alle ingredienten voor de dressing in een glazen kommetje-leg sla en komkommer op een schaal of verdeel over 4 borden -besprenkel de...

Franse Pate met monchou, pijnboompitjes op en bed
Uit de categorie voorgerechten: met Dille, Rucola en Cognac

Rooster de pijnboompitten en laat deze afkoelen. Meng pate, monchou, cognac , kruiden en de pijnboompitjes door elkaar. Hou een paar pijnboo...

fricandeau met tonijnmousse en rucolasla
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Rucola

tonijn afgieten en mayonaise erdoor,koriander en knolook, geperst, zout en peper. zwarte olijven in keukenmachine klein maken.erdoor scheppe...

Fricasse van kip, asperges en paddestoelen
Uit de categorie vlees: met Vis, Zout en Room

Snijd de kipfilets/visfilets in stukjes van ? 4 cm, bestrooi ze met zout en peper en laat 10 minuten intrekken. Snijd de aardappelen in s...

Fricassée van kip, asperges en paddestoelen
Uit de categorie vlees: met Vis, Zout en Room

Dit gerecht een paar weken geleden in Saturday Kitchen, ik heb het nu 2 x gemaakt, 1 x met kip en 1 x met zeewolffilet. Het is een recept wa...

Frisse pastasalade met appelen en rucola
Uit de categorie pasta: met Zout, Augurk en Kervel

Laat de kervelbolletjes ontdooien.Bereid de Griekse pasta gedurende 13 min. in 3 L kokend water waaraan u 2 bouillonblokjes met fijne tuinkr...

Frisse plaatpizza met rucola
Uit de categorie borrelhapjes: met Rucola, Olijfolie en Mozzarella

Verwarm de oven voor op 240 graden, heteluchtoven 220 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg erover.Laat de mozzare...

Frisse salade met Gefrituurde Scholreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Sla en Zout

Meng de sla met de avocado, tomaat en ui. Roer olijfolie, citroensap, mosterd, dille, sjalotjes, zout en peper door elkaar en meng de dressi...

Frittata met kaas en courgette
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Melk en Rucola

Snijd een stukje van de uiteinden van de courgette. Snijd de courgette vervolgens in dunne plakjes. Snijd de geschilde paprika in kleine blo...

Ful Medames - Bonenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Olie

Rooster de komijnzaad in een kleine zware koekenpan tot de aroma vrijkomt. Maal het fijn. Verhit 3 el olijfolie in een grote pan. Bak hierin...

Fusilli con Salsa di Pomodori all'Aceto Balsam
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Rucola

Doe de tomaten uit blik en de zongedroogde tomaten in een middelgrote steelpan met het knoflook, de olijfolie en de suiker. Voeg zout en pep...

Fusilli met tomaten en balsamicoazijn
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Rucola en Suiker

Doe de tomaten en de zongedroogde tomaten in een pan samen met de suiker, knoflook en olijfolie. Doe er wat zout en peper bij. Breng het pru...

Fussilisalade met rucolapesto en mozzarella
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Olie

Kook de fussili beetgaar in ruim water met zout. Giet deze af en spoel na met koud water. Pureer voor de pesto in de foodprocessor of met de...

Fussillisalade met rucolapesto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.Spoel na het koken de pasta af met koud water.Pureer in de keukenmachine de rucola,knoflook,pi...

Laatste reacties met dit ingredient

Mosterdsoep met zeekraal

M., Recept onvolledig? Wat moet er met de zeekraal gebeuren? Word...

Door *Kees*
STAMPPOT ZUURKOOL MET RUCOLA EN ROOKWORST

Is bij dit recept 5 kilogram aardappelen niet wat veel? Als ik dit re...

Door *Brood Enspelen*

Veel voorkomende ingrediënten met Rucola